Έντυπη Έκδοση

Θυμήθηκε τις δηλώσεις η πρώην αντιδήμαρχος

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πρώην αντιδημάρχου του Πύργου και δικηγόρου στο επάγγελμα, Διονυσίας Τζίνη, η οποία όπως αποκάλυψε η «Ε» είχε... ξεχάσει να υποβάλει φορολογική δήλωση τα έτη 2003-2008, ενώ χρησιμοποιούσε βιβλία εσόδων - εξόδων παράνομα θεωρημένα από υπάλληλο της ΔΟΥ Πύργου, ο οποίος και ελέγχεται.

Η κ. Τζίνη αμέσως μετά το δημοσίευμα παραιτήθηκε και προσκόμισε στη ΔΟΥ Πύργου τις φορολογικές δηλώσεις των ετών που είχε... ξεχάσει, δηλώνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- πολύ χαμηλό εισόδημα παρότι εκτός από αντιδήμαρχος του Πύργου είναι και εν ενεργεία δικηγόρος.

Περιέργως, λίγες ημέρες μετά, η πρώην αντιδήμαρχος του Πύργου δήλωσε επίσημα στη ΔΟΥ Πύργου ότι έχασε ξανά (!) τα φορολογικά βιβλία και τα στοιχεία που είχαν θεωρηθεί παράνομα το 2005 από υπάλληλο της ΔΟΥ Πύργου.

«Αν συνέβη αυτό, τότε με τι δεδομένα συνέταξε τις δηλώσεις των προηγούμενων ετών;» διερωτώνται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που ερευνούν την υπόθεση. Παρόμοια δήλωση κλοπής για τα βιβλία εσόδων-εξόδων που είχε θεωρήσει -σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων υπαλλήλων- ξανά παράνομα το 1999 (τότε δεν είχε προσκομίσει αποδεικτικό ενημερότητας παρ' ότι είχε δεσμευθεί ότι θα το έπραττε εντός δύο μηνών) είχε κάνει η κ. Τζίνη και τον Δεκέμβριο του 1999.

Οπως έγινε γνωστό, κατά της κ. Τζίνη επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα πρόστιμα από τους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών για την απώλεια των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων και για τη μη έγκαιρη ανταπόκρισή της στις προσκλήσεις της ΔΟΥ Πύργου.

Για την υπόθεση της αντιδημάρχου του Πύργου, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πύργου έχει διατάξει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα και έχει δώσει εντολή στην Κεντρική Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας για πιθανή φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η ίδια πάντως ισχυρίζεται ότι, εξαιτίας σοβαρών προσωπικών προβλημάτων, αμέλησε να υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις και ότι όσο καιρό ήταν αντιδήμαρχος του Πύργου, όλες οι πράξεις της έγιναν με πλήρη διαφάνεια και χωρίς να προκληθεί κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Υπουργείο Οικονομικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Ανατροπές στα πανεπιστήμια
Βόμβα κατά Χρυσοχοΐδη
Βόμβα με εκρηκτικό για βαρελότα
Δόμηση σε «τυφλά» οικόπεδα
Δεν βρίσκουν φως με τα «τυφλά» οικόπεδα
Σφράγιση καταστημάτων
ΜΑΤ... πορτιέρηδες στην παραλιακή
Τουρισμός
Διακοπές: Πρακτορείο vs Internet
Προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας
Η υπεραλίευση εξαφανίζει τους θηρευτές του Αιγαίου
Αφησαν και φέτος ασύδοτους τους φαλαινοθήρες
Μελέτες
«Ομπρέλα» υπεριώδους για τα βλαβερά έντομα
Ανάπλαση των δοντιών και των οστών με τεχνητά βιοϋλικά
Πολεμικό Μουσείο
ΕΔΕ για Τζούλια, Ζαγορίτη
Υγεία
Ξεκίνησε το «Ιασώ» Θεσσαλίας
Καταρράκτης... λοιμώξεων
Κατάσχεση του ταμείου του νοσοκομείου Πύργου!
Άλλες ειδήσεις
Πυρκαγιές σε Μάνδρα, Κιθαιρώνα
Ακαδημία Πλάτωνος: προς απαλλοτρίωση 25 στρεμμ. στον αρχαιολογικό χώρο
Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: με καθυστέρηση 3 ετών οι επεκτάσεις σε τροχοδρόμηση, αεροσταθμό
Θηλιά τα χρέη για τον Δήμο Ζακύνθου
Αμέλεια και αναστολή για τη ρώσικη ρουλέτα
Θυμήθηκε τις δηλώσεις η πρώην αντιδήμαρχος
48ωρη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημοσίου ΟΣΕ
Στερνό αντίο στον Μ. Μπαρμπουνάκη
Καταγγέλλουν τους μοναχούς με το πριόνι
Βιασμοί ανηλίκων