Έντυπη Έκδοση

Απ' το Πολυτεχνείο οι πρώτες αντιδράσεις

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φοιτητές, ενώ υπάρχει κίνδυνος όχι μόνον να μη γίνει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αλλά και να μην ανοίξουν καν τα ιδρύματα.

Την αρχή έκανε η Σύγκλητος του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, που με το ειδικό συμβολικό βάρος της δίδει το στίγμα που θα ακολουθήσουν και τα άλλα ιδρύματα.

Η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε αύριο, για τις 5 Σεπτεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τους φοιτητές να πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις με στόχο την κατάληψη όλων των σχολών και αίτημα την απόσυρση των νέων μέτρων. Ετσι, όχι μόνο δεν θα γίνει η εξεταστική, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα ανοίξει καν το ίδρυμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Στην ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της πολυτεχνειακής κοινότητας, επικρίνει δριμύτατα τις αλλαγές οι οποίες θεωρεί ότι αποδομούν το δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, ενώ εγείρουν κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φοιτητικές παρατάξεις φαίνονται ενωμένες στην απόφασή τους να αγωνιστούν εναντίον του νόμου. Οπως είπαν πολλοί ομιλητές στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, δύο πλέον είναι οι δρόμοι της ακαδημαϊκής κοινότητας: Είτε δεν θα ανοίξουν καν τα ιδρύματα, είτε αν ανοίξουν δεν θα αρχίσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται.

Ανάλογο με το Πολυτεχνείο είναι το κλίμα που επικρατεί και σε άλλα ιδρύματα, καθώς αύριο συνεδριάζουν οι Σύγκλητοι στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Δεν θα συναινέσουν στην εφαρμογή
Δώστε βάση στις βάσεις
Αδωνις Γεωργιάδης εναντίον Indymedia
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΥ
«Αναρρώνει» το ΕΣΥ από την τσέπη του ασθενή!
Φάρμακα
Φόβος για τα e-σκευάσματα
Εκπαίδευση
Δεν θα συναινέσουν στην εφαρμογή
Δώστε βάση στις βάσεις
Αδωνις Γεωργιάδης εναντίον Indymedia
Απ' το Πολυτεχνείο οι πρώτες αντιδράσεις
Διαχείριση απορριμμάτων
Ανακυκλώνουμε σκουπίδια για... τα σκουπίδια
Μυρίζει «φρέσκο» χρήμα η διαχείριση απορριμμάτων
Πυρκαγιές
Οικολογική καταστροφή
AIDS
AIDS: Η μάστιγα των τοξικομανών