Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αλλαξαν τη σύνθεσή της, έξι μέρες πριν από την απόφαση-σταθμό

Ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης «ορκίζονται» δημοσίως ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Βόλο και την Καβάλα δεν ήταν προϊόν πολιτικής παρέμβασης, ωστόσο οι ενδείξεις περί του αντιθέτου μοιάζουν ισχυρές.

Πέρα απ' το προφανές, ότι δηλαδή η ΕΕΑ αποτελεί ελεγκτικό όργανο του κράτους το οποίο... «λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού Πολιτισμού ως προς τα διοικητικά θέματα», όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού, υπάρχει και το γεγονός ότι έξι ημέρες πριν «εκτελεστούν διά παραδειγματισμόν» οι δύο ομάδες, ο Γ. Νικητιάδης είχε ανακοινώσει το διορισμό πέντε νέων μελών της Επιτροπής. Η απόφαση του υφυπουργού (17/8) αναφέρει:

«Τροποποιούμε την υπ' αρίθμ. 10606/7-04-2011 (ΦΕΚ 110/ΥΟΔΔ/26-04-2011) απόφαση περί ανασυγκρότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατ' άρθρο 77 του Ν.2725/1999 όπως ισχύει, ως ακολούθως:

α) Αντικαθιστούμε, λόγω παραίτησης, το μέλος ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Νικολάου, Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου και τον αναπληρωτή αυτού ΤΟΥΝΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟ του Στυλιανού, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και στη θέση τους ορίζουμε αντίστοιχα για το υπόλοιπο της θητείας, τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Δημητρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Θράκης (ΑΠΘ) ως μέλος και ως αναπληρωτή αυτού τον ΚΑΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟ του Γεωργίου, Λέκτορα Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Θράκης (ΑΠΘ).

β) Αντικαθιστούμε, λόγω παραίτησης, το μέλος ΗΡΕΙΩΤΗ ΝΙΚΟ του Παναγιώτη, Οικονομολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και τον αναπληρωτή αυτού ΛΥΤΡΑ ΠΕΡΙΚΛΗ του Νικολάου, Οικονομολόγο Καθηγητή ΤΕΙ Αθηνών και στη θέση τους ορίζουμε αντίστοιχα για το υπόλοιπο της θητείας, τον ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Παναγιώτη Καθηγητή Χρηματοικονομικής Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ως μέλος και ως αναπληρωτή αυτού τον ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Αθανασίου, Αν. Καθηγητή στις Ποσοτικές Μεθόδους για Οικονομολόγους του ΕΑΠ.

γ) Ορίζουμε για το υπόλοιπο της θητείας, ως αναπληρωτή του τακτικού μέλους ΜΠΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Ιωάννη, Επικοινωνιολόγου, προσώπου κύρους με εμπειρία στο χώρο του Αθλητισμού, τον ΠΕΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του Ιωάννη, Δικηγόρο Παρ' Αρείω Πάγω, με εμπειρία σε θέματα αθλητισμού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Το χρονικό του «αργού θανάτου»
Αλλαξαν τη σύνθεσή της, έξι μέρες πριν από την απόφαση-σταθμό