Έντυπη Έκδοση

ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΒΕΕ: 7 ΣΤΙΣ 10 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

Αλλες 90.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στο β' εξάμηνο

Μείωση τζίρου, υψηλές φορο-επιβαρύνσεις, οφειλές στην Εφορία, τα κυριότερα προβλήματα

Μαύρα σύννεφα σκιάζουν το μέλλον των βιοτεχνών και εμπόρων, καθώς 7 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, ενώ οι εκτιμήσεις για την απασχόληση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους μιλούν για 85.000-90.000 απώλειες θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Πλήρες θέμα...

 • ΟΠΑΠ

  • ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Σπριντ για πώληση ΟΠΑΠ
   Η κύρωση του νομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή του τιμήματος των 190 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο από τον ΟΠΑΠ και τους νέους ιδιοκτήτες του Στη Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε χθες η σύμβαση παραχώρησης της δωδεκαετούς διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων στην «Ελληνικά Λαχεία», στην οποία συμμετέχουν ο ΟΠΑΠ, η Intralot και η αμερικανική Scientific Games.
 • ΑΔΕΔΥ

  • ΑΔΕΔΥ: 160.000 υπάλληλοι λιγότεροι έως το 2016
   Συλλαλητήριο αύριο με τρίωρη στάση εργασίας και πορεία ΣΥΜΦΩΝΑ με την ΑΔΕΔΥ, θα βρεθούν στο δρόμο 160.000 υπάλληλοι δήμων και στρατιωτικοί, έπειτα από «μυστική συμφωνία» τρόικας και κυβέρνησης για 450.000 δημοσίους υπαλλήλους, από 610.000 που είναι σήμερα, σε βάθος τριετίας. Μαύρα σύννεφα σκιάζουν το μέλλον των βιοτεχνών και εμπόρων καθώς οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, ενώ οι εκτιμήσεις για την απασχόληση μιλούν για 85.000-90.000 απώλειες θέσεων συνολικής απασχόλησης. Ρεπορτάζ: ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • Τράπεζες

  • Τελειώνει στην Ελβετία το τραπεζικό απόρρητο
   Η Ε.Ε. και η ΕΚΤ επεκτείνουν το μέτρο της ανταλλαγής πληροφοριών αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου των καταθέσεων. Γίνεται για διευκόλυνση του δικαστικού συστήματος και για την εξυπηρέτηση των κρατικών αιτήσεων.
 • ΟΑΕΔ

  • ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΛΑ STAGE ΓΙΑ 50.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ Πεντάμηνη εργασία με συνταγή Λετονίας
   Διόλου απίθανο να αντικαταστήσουν δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στην κινητικότητα ή απολύονται Οι άνεργοι θα αμείβονται με 490 ευρώ αν είναι άνω των 25 ετών και με 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών Με συνθήκες και μισθούς Λετονίας (490 και 427 ευρώ), τρεις υπουργοί της κυβέρνησης ανακοίνωσαν χθες πανηγυρικά την έναρξη από τα μέσα του Σεπτέμβρη του προγράμματος απασχόλησης 50.000 ανέργων με οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο που θα απασχοληθούν μέσω των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
 • Τράπεζα Πειραιώς

  • Προς εθελουσία 1.500-1.700 στην Τράπεζα Πειραιώς
   Στα σκαριά είναι προγράμματα εξόδου και σε άλλες τράπεζες Μεγάλη, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που υλοποιεί ο όμιλος της Πειραιώς. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
 • Εφορία

  • ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Αλλοι 150.000 στα γκισέ της εφορίας
   Ακόμα 150.000 φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να προσέλθουν στις εφορίες ή να στείλουν τα δικαιολογητικά τους για επανέλεγχο των δηλώσεων Να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του TAXIS τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους εφοριακούς ότι φαινόμενα «λευκής απεργίας» που δημιουργούν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεν θα γίνουν αποδεκτά.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Κατάσχεση μέχρι να αδειάσει ο τραπεζικός λογαριασμός
   Σχέδια κατάργησης του ακατάσχετου -μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ- των μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο κάνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ, όπως έχει γράψει η «Ε» από τις 24/7, στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε συνεργασία με την τρόικα είναι να γίνονται κατασχέσεις-εξπρές, χωρίς δικαστική απόφαση, για χρέη από 300 ευρώ και πάνω.
 • ΛΑΡΚΟ

  • Μετάλλευμα 16 δισ. πωλείται μαζί με τη ΛΑΡΚΟ
   Πωλητήριο στη ΛΑΡΚΟ και στα ορυχεία της, με μετάλλευμα αξίας περίπου 16 δισ. ευρώ μετά την επεξεργασία του, βάζει μέχρι τις 31 Αυγούστου η κυβέρνηση, που καταλήγει στην απόφαση να δημιουργήσει νέα εταιρεία. Ανοίγει έτσι ξανά θέμα τεμαχισμού της ΛΑΡΚΟ και απολύσεων-προσλήψεων των εργαζομένων της, σε νέα εταιρεία, με διαδικασία τύπου ΕΡΤ.
 • Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Ξένοι ρευστοποίησαν, μίνι κραχ στο Χ.Α. (-4%)
   Στο «ρηχό» ελληνικό Χρηματιστήριο αρκεί μια μέτρια προσφορά για να καταρρεύσουν οι τιμές Εικόνα μίνι κραχ παρουσίασε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να διορθώνει έως τις 875 μονάδες (-4,08%), τον FTSE Large Cap να χάνει (ενδοσυνεδριακά) τις 300 και τον τραπεζικό δείκτη να μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες υποχωρώντας προς την περιοχή των 130 μονάδων.