Έντυπη Έκδοση

Με διαμαρτυρίες ξεκινά απόψε η 70η Μόστρα του κινηματογράφου

Με διαμαρτυρίες των σκηνοθετών για την ειδική φορολογία στην παραγωγή ταινιών από μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να ανοίξει σήμερα το 70ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας «Gravity» Η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας «Gravity» Οι διαμαρτυρίες θα γίνουν με μορφή αποχώρησης των σκηνοθετών και άλλων εκπροσώπων του κλάδου από την αίθουσα της τελετής έναρξης, σε περίπτωση που στην αίθουσα παρευρεθούν εκπρόσωποι του κράτους. Το Φεστιβάλ, που γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια του, κάνει απόψε έναρξη με την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της αμερικανικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας «Gravity», του Αλφόνσο Κουαρόν, γύρω από τις προσπάθειες ενός αστροναύτη και μιας γιατρού να επιβιώσουν όταν, ύστερα από ατύχημα, το διαστημόπλοιό τους περιφέρεται ακυβέρνητο στο Διάστημα. Στην επίσημη έναρξη αναμένεται να παρευρεθούν εκτός από τον σκηνοθέτη και οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Τζορτζ Κλούνι και Σάντρα Μπούλοκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή Μόστρα η Ελλάδα έχει και πάλι, όπως και πέρσι, ξεχωριστή θέση, με την ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά να συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα. Η ταινία του Αβρανά που καταπιάνεται γύρω από την περίεργη αυτοκτονία ενός μικρού κοριτσιού και στηρίζεται σε αληθινό γεγονός, θα προβληθεί στο Λίντο την επόμενη Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Ελληνική γεύση και στο ανεξάρτητο τμήμα «Μέρες των δημιουργών», όπου συμμετέχει η ταινία «Kill your darlings» του Ελληνοαμερικανού Τζον Κροκίδα. Ακόμη, στο ίδιο τμήμα προβάλλεται και η βουλγαρική ταινία «Αποξένωση», του Μίλκο Λαζάροφ, με πρωταγωνιστή τον Ελληνα Χρήστο Στέργιογλου.

Το Φεστιβάλ άρχισε στην πραγματικότητα χθες το βράδυ ανεπίσημα, όπως και πέρσι, με την προβολή στην «Αρένα» του Campo San Polo της αναπαλαιωμένης κόπιας της βραβευμένης πριν από 50 χρόνια με το Χρυσό Λιοντάρι ταινίας «Τα χέρια πάνω από την πόλη» (1963), του Φραντσέσκο Ρόζι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ Βενετίας
Κινηματογράφος
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Φεστιβάλ
Σχετικά θέματα: Κινηματογράφος,
Κρίση και στο...Hollywood
Αριστουργήματα του Μπουνιουέλ στο «Αστυ»
Ου γαρ έρχεται μόνον...
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Βουτιές στα σκοτεινά νερά της Ελευσίνας
Εκθέσεις
Εκθεση με άρωμα Μαφίας
Εκδηλώσεις
Η Στέγη χτυπά την κρίση με πολιτιστική επίθεση
Αρχαιολογία
Επέστρεψαν τα λεηλατημένα από μουσείο της Αιγύπτου
TV & Media
Με βάση ψυχαγωγική
Επιτροπή για τη Δ.Τ. χωρίς αντικείμενο
Βουτιά στην τηλεθέαση
«Σκάι τώρα» με νέα σύνθεση
Κι αυτά
Τον (όχι και τόσο) παλιό εκείνο τον καιρό...
Κι εκείνα
Η πείνα στα Οσκαρ
Βελτίωση της Ακρόπολης
Κινηματογράφος,
Με διαμαρτυρίες ξεκινά απόψε η 70η Μόστρα του κινηματογράφου
Κρίση και στο...Hollywood
Αριστουργήματα του Μπουνιουέλ στο «Αστυ»
Ου γαρ έρχεται μόνον...
Άλλες ειδήσεις
Επέστρεψαν τα λεηλατημένα από μουσείο της Αιγύπτου
Η Στέγη χτυπά την κρίση με πολιτιστική επίθεση