Έντυπη Έκδοση

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης έσπευσε να δεχθεί το αίτημα της «Μορέας Α.Ε.»

''ΔΩΡΑΚΙ'' 350 ΕΚ. σε μεγαλοεργολάβους

Θέλουν να πληρώσουμε χιλιόμετρα που δεν κάναμε

Σταυροκοπήθηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βλέποντας το μέλλον που σχεδίασε
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ-δώρο 350 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στην κοινοπραξία «Μορέας Α.Ε.», συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Οι εργολάβοι εμφάνισαν λογαριασμό με απώλειες μισού δισ. ευρώ από τα διόδια, λόγω μειωμένης κίνησης, και ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Το δωράκι αυτό έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ρεπορτάζ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

Πλήρες θέμα...

 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Το τηλεφώνημα του υπουργού για την Αμφίπολη
   Πάντα ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τη σχέση των υπουργών Πολιτισμού με τον Πολιτισμό. Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς: Πάγκαλος, Κούβελας, Βενιζέλος, Καραμανλής, Λιάπης, Σαμαράς, Βουλγαράκης, Παναγιωτόπουλος κ.ά, είναι μερικά ονόματα των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, που ανέλαβαν τη διοίκηση του υπουργείου και επειδή η σχέση τους με τον Πολιτισμό είναι ανύπαρκτη, είναι αυτονόητο ότι ανύπαρκτο είναι και το έργο τους.
 • ΕΣΥ

  • ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΟΡΙΔΗ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ Α.Ε. ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δίνουν σε ιδιώτες το «ταμείο» του ΕΣΥ!
   Το μετοχικό κεφάλαιο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ελληνικό Δημόσιο! * Δίνουν στην εταιρεία και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών ΔΙΑΠΛΑΤΑ την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες ανοίγει ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, αναθέτοντας σε ανώνυμη εταιρεία τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή και προκαλεί αναταράξεις στη συγκυβέρνηση, αλλά και αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. Η «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε.» -με το διακριτικό τίτλο «ΕΣΑΝ Α.Ε.»- θα έχει την απόλυτη διαχείριση και διακίνηση του χρήματος που θα ρέει στο ΕΣΥ. Μάλιστα βάζει για τα καλά τη... θηλιά στο λαιμό του συστήματος, καθώς η διάρκεια ζωής της εταιρείας θα είναι τα 50 χρόνια! Η εταιρεία επίσης θα χειρίζεται και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών. Το μετοχικό κεφάλαιό της είναι 1.000.000 ―, που καλύπτεται ολόκληρο από το ελληνικό Δημόσιο.
 • Αρχιτεκτονική

  • Με ελληνικό αέρα στα πανιά τους
   Με σχοινιά και πανιά κατασκεύασαν μια εφήμερη αιωρούμενη πόλη 170 νέοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, σχεδιαστές και designers από 11 χώρες της Ευρώπης στον ΟΛΠ Πειραιά.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ... Παραμένουν δύσπιστοι οι υπάλληλοι
   Αλλος ένας άσος στο μανίκι του Λοβέρδου Ανάσα για τους διοικητικούς υπαλλήλους ή φρούδες ελπίδες είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας; Μια ανάσα πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, κι ενώ σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα στον εκπαιδευτικό χώρο, με δηλώσεις κατά των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα:
 • Αγροτικά θέματα

 • Εκπαίδευση

  • Συνεταιριστικό φροντιστήριο
   Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 25.8 οι εγγραφές στο 1ο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου (Αριστοτέλους 42) για τη φετινή σχολική χρονιά.
 • ΕΛΚΕΘΕ

  • Αναζητώντας την προϊστορία στο σπήλαιο Φράγχθι
   Το σκάφος Planet Solar κινείται με ηλιακή ενέργεια Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που προκύπτουν από την πρώτη επεξεργασία και ερμηνεία των θαλάσσιων γεωλογικών-γεωφυσικών δεδομένων του ελβετικού ηλιακού σκάφους Planet Solar, σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα του ΕΛΚΕΘΕ.
 • Δράσεις/Παιδί

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ» 25.000 ΕΥΡΩ Δεν λησμονούν τη χώρα τους οι ομογενείς
   Το απόγευμα της 14ης Μαρτίου, πριν από έξι μήνες, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν, η ουρά για να μπει κάποιος στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ήταν μεγάλη. Ελληνικές σημαίες αριστερά και δεξιά, μεγάλα πανό αναρτημένα σε διπλανά κτήρια με εικόνες από την Αθήνα και τα νησιά και το σύνθημα «Sound Colors from Greece». Οι συλλογές του μουσείου με τα έργα τέχνης ελληνορωμαϊκής, μεσαιωνικής, ισλαμικής, ασιατικής και σύγχρονης τέχνης ήταν σε δεύτερη μοίρα.
 • Πυρκαγιές

  • ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Η Ελλάδα 2η σε... καμένα στη Μεσόγειο
   ΤΗ θλιβερή 2η θέση σε καμένες εκτάσεις στη Μεσόγειο κατέκτησε η χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα του Α. Γκουρμπάτση, αντιστράτηγου-υπαρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. Κι αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει για ελάχιστες πυρκαγιές, από όσες εκδηλώνονται καθημερινά, τα στοιχεία του European Forest Fire Information System (EFFIS), που είναι αρμόδιο για τις δασικές πυρκαγιές, δίνουν την πραγματική εικόνα.
 • Ανθρώπινα

  • Αποστολή αλληλεγγύης στην Πολύτσανη Πωγωνίου
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τη ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΔΟΥ «Νύμφη του Πωγωνίου» στους πρόποδες της Νεμέρτσικας. Με πολυφωνική μουσική παράδοση. Φωτογραφία του 1937 Εμπειρία αξέχαστη, στιγμιότυπα μιας αποστολής για την αλληλεγγύη και την πρόληψη στην υγεία, που οργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Δήμο Πωγωνίου και την Επαρχία Πωγωνίου Βορείου Ηπείρου.
  • Κιβωτός μνήμης
   «Φαντάζομαι ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου θα μπορούσε να ήταν μια ιδανική κατασκευή, «Σχέδια για ένα καλοκαίρι», όπως θα έλεγε πάλι ο ποιητής. Μια εκδρομή στο Πήλιο, η Μεγάλη Παρασκευή σε ξωκλήσι της Αττικής παίρνουν μέσα μου τρυφερές διαστάσεις και οργανώνονται με ιδανικό τρόπο στο μυαλό μου...
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Καλές ειδήσεις, έστω και αργά, για τα ζώα
   Φωτογραφία αρχείου Ανάποδα, αλλά στη σωστή κατεύθυνση κινήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πρώτα πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους συλλαμβάνουν ζώα, και μετά επικαιροποίησε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις στο αστυνομικό προσωπικό.