Έντυπη Έκδοση

Καλές ειδήσεις, έστω και αργά, για τα ζώα

Ανάποδα, αλλά στη σωστή κατεύθυνση κινήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πρώτα πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους συλλαμβάνουν ζώα, και μετά επικαιροποίησε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις στο αστυνομικό προσωπικό.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Το κάλλιο αργά παρά ποτέ ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς δόθηκε εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για την κατάλληλη διαχείριση και αντιμετώπιση της προστασίας των ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, οι ειδικότερες κατευθύνσεις και εντολές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

* Την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με οικείους συλλόγους, φιλοζωικές οργανώσεις και υπεύθυνες υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας των ζώων.

* Μέριμνα για την ανάπτυξη από τους διοικούντες αξιωματικούς, κατά τις συγκεντρώσεις του προσωπικού τους, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των ζώων.

* Ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και εφαρμογή της νομοθεσίας και των διαταγών που αφορούν στο αντικείμενο του θέματος.

* Εξειδίκευση των υπηρεσιακών ενεργειών με υποχρεωτική έκδοση ειδικότερων διαταγών, οδηγιών και κατευθύνσεων σε κάθε περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

* Την άσκηση συνεχούς εποπτείας και ελέγχου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις αδικημάτων αναφορικά με θανάτωση, βασανισμό ή κακοποίηση ζώων, για το σύννομο και έγκαιρο χειρισμό και την ολοκλήρωση των σχετικών προανακριτικών ενεργειών.

«Είναι σαφές ότι η προστασία των ζώων και η ουσιαστική αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησής τους αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα ως προς τον κατάλληλο χειρισμό υποθέσεων αυτού του είδους και την περιστολή του φαινομένου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μένει να αποδειχτεί και στην πράξη, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που φιλόζωοι καταγγέλλουν κακοποιήσεις και οι Αρχές όχι απλά δεν ασχολούνται με αυτές, αλλά τους λοιδορούν κιόλας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θέματα ζώων
Φιλοζωικές οργανώσεις
Κοινωνικά θέματα
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για την κακοποίηση σκύλου στην Άρτα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αρθρα/Σχολιασμοί
Το τηλεφώνημα του υπουργού για την Αμφίπολη
Υπουργείο Υποδομών
Αποζημίωση-μαμούθ στους εργολάβους
ΕΣΥ
Ολο το ΕΣΥ δώρο σε ιδιώτες
Αρχιτεκτονική
Με ελληνικό αέρα στα πανιά τους
Υπουργείο Παιδείας
Παραμένουν δύσπιστοι οι υπάλληλοι
Αγροτικά θέματα
Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι και γεωργοί στον Εβρο
Εκπαίδευση
Συνεταιριστικό φροντιστήριο
ΕΛΚΕΘΕ
Αναζητώντας την προϊστορία στο σπήλαιο Φράγχθι
Δράσεις/Παιδί
Δεν λησμονούν τη χώρα τους οι ομογενείς
Πυρκαγιές
Αργυρό η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις
Ανθρώπινα
Αποστολή αλληλεγγύης στην Πολύτσανη Πωγωνίου
Κιβωτός μνήμης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Καλές ειδήσεις, έστω και αργά, για τα ζώα