Έντυπη Έκδοση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ...

Παραμένουν δύσπιστοι οι υπάλληλοι

Ανάσα για τους διοικητικούς υπαλλήλους ή φρούδες ελπίδες είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας; Μια ανάσα πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, κι ενώ σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα στον εκπαιδευτικό χώρο, με δηλώσεις κατά των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα:

Αλλος  ένας άσος  στο μανίκι  του Λοβέρδου Αλλος ένας άσος στο μανίκι του Λοβέρδου «Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει», δήλωσε χθες («ΣΚΑΪ»), τονίζοντας ότι «μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται». «Αν δεν δούμε, δεν πιστεύουμε», απαντούν λακωνικά από την πλευρά τους οι προς απόλυση διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

«Λιμνάζοντες» φοιτητές

Δικαίωση για όσους «λιμνάζοντες» φοιτητές «άκουσαν το καμπανάκι» και προσήλθαν τα τελευταία δύο χρόνια στα Πανεπιστήμια για να δώσουν εξετάσεις, ήρθε έπειτα από τη βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» που κατέθεσε προχθές το βράδυ ο κ. Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν διαγράφονται όσοι φοιτητές είχαν συμμετάσχει στις εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Την ίδια στιγμή η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «να διαγραφούν όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν για εγγραφή τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα» φαίνεται να πέφτει στο κενό μιας και ο υπουργός Παιδείας τονίζει ότι πρόκειται για εφαρμογή νόμου που ψηφίστηκε το 2011. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις 25.000 φοιτητές από τους περίπου 170.000 «λιμνάζοντες» ζήτησαν να εξαιρεθούν από τη διαγραφή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδεία
Υπουργείο Παιδείας
Σχολές/Πανεπιστήμια
Εκπαίδευση
Φοιτητές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αρθρα/Σχολιασμοί
Το τηλεφώνημα του υπουργού για την Αμφίπολη
Υπουργείο Υποδομών
Αποζημίωση-μαμούθ στους εργολάβους
ΕΣΥ
Ολο το ΕΣΥ δώρο σε ιδιώτες
Αρχιτεκτονική
Με ελληνικό αέρα στα πανιά τους
Υπουργείο Παιδείας
Παραμένουν δύσπιστοι οι υπάλληλοι
Αγροτικά θέματα
Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι και γεωργοί στον Εβρο
Εκπαίδευση
Συνεταιριστικό φροντιστήριο
ΕΛΚΕΘΕ
Αναζητώντας την προϊστορία στο σπήλαιο Φράγχθι
Δράσεις/Παιδί
Δεν λησμονούν τη χώρα τους οι ομογενείς
Πυρκαγιές
Αργυρό η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις
Ανθρώπινα
Αποστολή αλληλεγγύης στην Πολύτσανη Πωγωνίου
Κιβωτός μνήμης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Καλές ειδήσεις, έστω και αργά, για τα ζώα