Έντυπη Έκδοση

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ

Στόχος μας είναι να μπούμε στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέβασε τον εκλογικό πήχυ ψηλά. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το όριο εισόδου στη Βουλή και τη δική σας ψήφο», είπε χαρακτηριστικά. Διέψευσε για άλλη μια φορά τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε πολλές φορές στο πρόγραμμα του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς. Από την άλλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κοινές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Τσίπρας: Θα είμαστε σε διαρκή διάλογο με την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ Τσίπρας: Θα είμαστε σε διαρκή διάλογο με την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ Οπρόεδρος του ΣΥΝ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, υπερασπίστηκε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για την «πιο δημοκρατική και πλουραλιστική δύναμη που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό». «Τις διαφορές μας, τις διαφωνίες μας, τις αντιθέσεις μας δεν τις κρύψαμε ποτέ κάτω από το χαλί», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος λίγο αργότερα στο ζήτημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Αποδείξαμε πριν από λίγο καιρό ότι όλη αυτή η συζήτηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πουκάμισο αδειανό και το αποδείξαμε με το γεγονός ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί στη μάχη και προχωράμε».

Ακόμη προανήγγειλε την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές: «Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής για την αντιπολιτευτική μας τακτική. Βεβαίως ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. Ομως σας επισημαίνω ότι στους ίδιους υψηλούς τόνους θα παρεμβαίνουμε, πόσω δε μάλλον αν κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά. Και σχολιάζοντας τα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ συνέχισε: «Εμείς δεν είπαμε ότι λένε τα ίδια, αλλά θυμηθείτε σε αυτή τη χώρα ποιος εξήγγειλε τις ιδιωτικοποιήσεις και ποιος τις εφήρμοσε. Τις εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόλαβε να τις πραγματοποιήσει όμως ποτέ» και «αργότερα τις ιδιωτικοποιήσεις τις υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του κ. Σημίτη». Και αναφερόμενος στην τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, είπε:

«Εμείς θα είμαστε απέναντι. Θα είμαστε απέναντι και όχι μονάχα με μια αντιπολίτευση συνθημάτων, αλλά και με μια προσπάθεια σε διαρκή συνομιλία με την κοινωνική βάση αυτού του κόμματος, αυτού του χώρου, που θεωρούμε ότι είναι μια κοινωνική βάση που μας ακούει με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Και θέλουμε να έχουμε και κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες, γιατί ξέρουμε ότι είναι μια κοινωνική βάση που δεν μπορεί χωρίς αυτή κανείς να θελήσει να αλλάξει τα πράγματα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν «συγκρουσιακό» περιεχόμενο. Και έφερε το παράδειγμα του Συμφώνου Σταθερότητας που περιέγραψε ως «στενό κορσέ». Οπως είπε «πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από ένα Σύμφωνο για την αειφόρο ανάπτυξη». Δεν άφησε όμως την ευκαιρία να πάει χαμένη και μίλησε για την πολιτική των τραπεζών. Που, όπως είπε, «δανείζονται με 1% επιτόκιο κι έρχονται και δανείζουν το κράτος με 5% επιτόκιο».

Στο μεταξύ ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στη χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης είπε ότι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία. Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο Γάννης Μπανιάς και ο Χρήστος Κατσούλας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Δεσμεύσεις για τους αγρότες
Συνέντευξη Χρ. Παπουτσής
«Οχι σε πισωγυρίσματα»
Νέα Δημοκρατία
Ζητεί και άλλο ντιμπέιτ
Συνέντευξη Φάνη Πετραλιά
«Κλειδί οι αναποφάσιστοι»
Κύπρος
Αίσθηση από επίθεση σε Καραμανλή
ΚΚΕ
Ο,τι χειρότερο ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ
Στόχος μας είναι να μπούμε στη Βουλή
ΛΑΟΣ
Δεν μιλούν για Siemens
Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου
«Η Ν.Δ. κατηγορούσε και τον Ανδρέα ως πράκτορα των Αμερικανών...»
Άλλες ειδήσεις
ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαράθεση για τα stage
«Πυραμίδα»