Έντυπη Έκδοση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ»

«Οχι σε πισωγυρίσματα»

Η δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου και η συνείδηση ότι ο λαός δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ ξανά, πιστεύει ο Χρήστος Παπουτσής, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας, ότι είναι το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την αποφυγή σκανδάλων.

Υποστηρίζει επίσης πως την αυτοδυναμία διασφαλίζει το ότι «οι πολίτες συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των στιγμών, την ανάγκη να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα και την ακυβερνησία στη χώρα», ενώ παράλληλα, εκτιμά ότι είναι οριστική η απόφαση της πλειοψηφίας για αλλαγή.

Στην καταρρέουσα οικονομία που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, παραδίδει η κυβέρνηση της Ν.Δ. προστέθηκαν, λίγες μέρες μόνο πριν από τις εκλογές, το κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το σφράγισμα ασφαλιστικών εταιρειών. Φοβάστε κι άλλες τέτοιες εξελίξεις;

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εξελίξεις, γιατί η αλήθεια είναι πως η Ν.Δ. άφησε ανοχύρωτη την οικονομία της χώρας. Η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και ας μην ξεχνάμε το πρωτοφανές ύψος των 3 δισ. ευρώ για τις ακάλυπτες επιταγές στην αγορά και τη ραγδαία επιδείνωση στην εξυπηρέτηση των δανείων των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, το ύψος των δανείων σε καθυστέρηση θα φτάσει στα 25 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους. Κι όλα αυτά μαζί αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα, μια βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας».

Ποιο θεωρείτε μεγαλύτερο ατού του Γιώργου Παπανδρέου στο ντιμπέιτ με τον Κ. Καραμανλή;

«Το συγκεκριμένο σχέδιο για μια διαφορετική πορεία της χώρας, το πάθος με το οποίο δεσμεύεται απέναντι στον λαό, την ανεξαρτησία του ως πολιτικού. Ολα αυτά τού χάρισαν τη δύναμη και την αξιοπιστία που είδαμε στην εικόνα του».

Το επικοινωνιακό χάρισμα του Κ. Καραμανλή πόσο τον ωφέλησε στο ντιμπέιτ με τον Γ. Παπανδρέου;

«Τι να το κάνεις το επικοινωνιακό χάρισμα και τη ρητορική δεινότητα όταν έχεις χάσει οριστικά την αξιοπιστία σου και η παράταξή σου έχει συντριβεί στο ιδεολογικό και στο ηθικό πεδίο;

Ποιο είναι το σημαντικότερο ζήτημα που σας θέτουν οι πολίτες αυτόν τον καιρό;

«Να σταθούν η κυβέρνηση και το κράτος δίπλα τους... Να νιώθουν ασφάλεια και να ξαναβρούν την ελπίδα και την αισιοδοξία».

Ποιο είναι το κρίσιμο στοιχείο που θα κρίνει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ;

«Οτι οι πολίτες συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των στιγμών, την ανάγκη να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα και την ακυβερνησία στη χώρα. Και επιπλέον, η οριστική απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας για αλλαγή».

Είστε σίγουρος ότι θα καταφέρετε να αποφύγετε τα σκάνδαλα. Ποιο είναι το αποτελεσματικό σας φάρμακο;

«Η δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου και όλων μας να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον. Και επιπλέον η βαθιά συνείδηση ότι ο λαός δεν θα το συγχωρήσει ποτέ ξανά».

Πού αποδίδετε το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Κ. Καραμανλή το 2004 και την πρακτική που ακολούθησε ως πρωθυπουργός;

«Γιατί ακριβώς οι διακηρύξεις για διαφάνεια και κάθαρση ήταν σημαία ευκαιρίας... Γιατί δεν είχαν ποτέ συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Γιατί οι έννοιες της κυβερνητικής συνοχής, του συντονισμού, της κοινωνικής διαβούλευσης και της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος είναι άγνωστες έννοιες για τη νεοδημοκρατική διαχείριση της εξουσίας». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Δεσμεύσεις για τους αγρότες
Συνέντευξη Χρ. Παπουτσής
«Οχι σε πισωγυρίσματα»
Νέα Δημοκρατία
Ζητεί και άλλο ντιμπέιτ
Συνέντευξη Φάνη Πετραλιά
«Κλειδί οι αναποφάσιστοι»
Κύπρος
Αίσθηση από επίθεση σε Καραμανλή
ΚΚΕ
Ο,τι χειρότερο ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ
Στόχος μας είναι να μπούμε στη Βουλή
ΛΑΟΣ
Δεν μιλούν για Siemens
Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου
«Η Ν.Δ. κατηγορούσε και τον Ανδρέα ως πράκτορα των Αμερικανών...»
Άλλες ειδήσεις
ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαράθεση για τα stage
«Πυραμίδα»