Έντυπη Έκδοση

Ο στρατός ταΐζει τους απόρους

Η ιδέα και η πρόταση ήταν του ιερέα του χωριού. Την αποδέχτηκε ασμένως ο διοικητής της στρατιωτικής μονάδας της περιοχής. Κι έτσι, κάθε μέρα, εδώ κι ένα χρόνο περίπου, μαζί με τους στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, σιτίζονται και οι αναξιοπαθούντες του Στεφανοβικείου.

Δεν είναι πολλοί, είναι όμως σημαντική η πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει πτυχές και δυνατότητες του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι μόνο όταν καλούνται (π.χ. φυσικές καταστροφές), αλλά και λαμβάνοντας εκείνες πρωτοβουλία.

Η σκέψη του εφημέριου π. Ιωάννη Γρατσούνα ήταν απλή: Κάθε μέρα τα μαγειρεία της 1ης ΤΑΞΑΣ ετοιμάζουν φαγητό για το προσωπικό (έφεδροι, μόνιμοι αλλά και εργαζόμενοι) της μονάδας. Αρκετές από τις μερίδες του συσσιτίου, για διάφορους λόγους, καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ την ίδια ώρα στο Στεφανοβίκειο υπάρχουν φτωχοί, αλλά και μοναχικά άτομα, τα οποία είτε δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους για να προμηθευτούν, είτε δεν μπορούν να παρασκευάσουν το καθημερινό τους γεύμα.

Η σκέψη έγινε πρόταση και αυτή μετατράπηκε σε καθημερινή πράξη χάρη στην άμεση ανταπόκριση που βρήκε στο πρόσωπο του διοικητή της μονάδας και ανώτατου διοικητή Φρουράς Μαγνησίας, ταξίαρχου Νικ. Ταμουρίδη.

Ετσι κάθε μέρα η μονάδα μαγειρεύει και γυναίκες του Στεφανοβικείου, εθελοντικά, παραλαμβάνουν τις μερίδες του φαγητού και τις μοιράζουν σε όσους τις έχουν ανάγκη.

«Είμαστε ένα με τον λαό, συνυπάρχουμε και είμαστε μέρος της κοινωνίας αυτής. Στον βαθμό των δυνατοτήτων μας, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα βοήθειας της τοπικής κοινωνίας, από χρέος μη κινούμενοι...», δηλώνει ο κ. Ταμουρίδης.

Ο π. Ιωάννης Γρατσούνας, από την άλλη μεριά, ένας δραστήριος επίσης ιερέας με σημαντικό έργο στην κοινωνία του Στεφανοβικείου, καθηγητής Θεολογίας που διδάσκει σε γυμνάσιο του Δήμου Κάρλας, είναι ο «ηθικός αυτουργός» του κοινωνικού έργου των συσσιτίων, το οποίο έχει την απόλυτη έγκριση της Μητρόπολης Λάρισας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενοπλες δυνάμεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Οι απολογίες των συλληφθέντων
«Κατά των ψευτοεπαναστατικών κινήσεων»
Περιμένουν τα εργαστήρια
Αερομεταφορές
Οριστική προσγείωση για την Ολυμπιακή
Νέα γρίπη
Σε καραντίνα για τη γρίπη
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Καταγγέλλουν «γαλάζιο» βόλεμα στο Τζάνειο
1.000 υπογραφές για να μείνει στην Κάρπαθο η ψυχολόγος
Εγνατία Οδός
Εργολαβίες με... «ταρίφα» γύρω από την Εγνατία
Περιβάλλον
«Χωρίς στοιχειώδη «ασπίδα» για το περιβάλλον ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»
«Απελευθέρωσαν» 15 στρέμματα πράσινου στο Ελληνικό
Δήμος Ζαχάρως
«Παράνομη η ανάθεση εργολαβίας 3 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Ζαχάρως»
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Παιχνίδια με e-mail για αίμα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αρχίζει η δίκη για το φόνο Σεργιανόπουλου
Στρατός
Ο στρατός ταΐζει τους απόρους
Άλλες ειδήσεις
Ισότητα στην επιμέλεια των παιδιών ζητούν οι διαζευγμένοι
30.000 θάνατοι τον χρόνο από λύσσα
Ερευνα για τη σύγχρονη Μήδεια
Περί της λογοτεχνίας στον Εμφύλιο