Έντυπη Έκδοση

Τυχαία στην περιφέρεια

Η έκθεση της Αννας Σαλούστρου, σε δημοτικό πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ρεθύμνης, είναι μια έκπληξη που δίνει ένα μάθημα, σε εμάς τουλάχιστον που βλέπουμε τα τοπικά συμβάντα μόνο μέσα στο τοπικό τους ενδιαφέρον.

Εργο της Αννας Σαλούστρου Εργο της Αννας Σαλούστρου Η καλή σύμπτωση να δω μια δουλειά, όχι σε μουσείο ή κέντρο τέχνης, δίχως επιμελειακή υποστήριξη και να νιώσω ότι θα μπορούσα. Την ίδια αυτή δουλειά να τη δω στο αθηναϊκό κέντρο αλλά και όποια ευρωπαϊκή πόλη, δίνει τουλάχιστον ελπίδα.

Η Σαλούστρου, γυμνάστρια-προπονήτρια, καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης, δημιουργεί ένα δαιδαλώδη τύπο εικονογραφίας-καλλιγραφίας, προτάσσοντας άψογο σχέδιο που χρησιμοποιείται για μια αυτόματη γραφή, η οποία ξεκινά δίχως να προαποφασίζει πού θα τελειώσει. Το κάθε έργο, σε χρώμα ή μαύρο-άσπρο, διαθέτει την πολυπλοκότητα ενός παλίμψηστου συμπυκνωμένων πληροφοριών που μπορεί να έχουν καταγωγή από άγνωστους πολιτισμούς ή από τον πολιτισμό του διαδικτύου, αφήνοντας τόπο στην ερμηνεία του θεατή.

Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον, η δυσπιστία προς την ερασιτεχνική δημιουργία, όσες ώρες και αν της αφιερώνει κανείς, δεν αίρεται, αυτή τη στιγμή ωστόσο δηλώνω και έκπληκτη και γοητευμένη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
Σχετικά θέματα: Εικαστικά
Ηχοι και σκιές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Μη κρατικά βραβεία για «ομιχλιστές»
32ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Με χιούμορ και τσαμπουκά η ζωή συνεχίζεται
Εικαστικά
Ηχοι και σκιές
Τυχαία στην περιφέρεια
Θέατρο
Ο ρομαντικός ληστής του Μπρεχτ έγινε ανδρόγυνος
Οι μαύρες τρύπες του ΥΠΠΟ
Αφησαν τον πολιτισμό χωρίς κοινοτικά κονδύλια
Συνέντευξη Δημήτρης Φραγκιόγλου
Απεργία πείνας λόγω έρωτα και Χεμινγουέι
Τηλεόραση
Επιμένουν νεανικά
Εκτακτοι προεκλογικοί «Φάκελοι»
Καραμανλής και συζήτηση