Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ OLYMPIC AIR

Οριστική προσγείωση για την Ολυμπιακή

Οι τελευταίες σελίδες του ημερολογίου πτήσεων των κρατικών Ολυμπιακών Αερογραμμών γράφονται σήμερα, με τα αεροσκάφη της εταιρείας να ετοιμάζονται για την οριστική τους «προσγείωση».

Από τις πρώτες ώρες της Τρίτης, τη σκυτάλη παίρνει η Olympic Air με ένα «κοντό» πρόγραμμα περίπου 50 δρομολογίων. Η κανονική εμπορική λειτουργία της εταιρείας ξεκινά την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, με φόντο την πρόσφατη διπλή σύγκρουση του προέδρου του Marfin Investment Group (MIG) Ανδ. Βγενόπουλου με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και την Aegean.

Το σύνολο σχεδόν των πτήσεων των Αερογραμμών διακόπτεται από αύριο και, όπως δηλώνει η εταιρεία, οι επιβάτες που είχαν εκδώσει εισιτήριο για αύριο ή κάποια από τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από άλλους αερομεταφορείς χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Οι Ο.Α. θα εμφανίζονται, ωστόσο, ως η εταιρεία που θα εκτελεί τα δρομολόγια στους 24 «άγονους» προορισμούς, μισθώνοντας για τον σκοπό αυτό αεροσκάφη και προσωπικό από την Olympic Air. Η διαδικασία εκκαθάρισης των Ο.Α., καθώς και της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει και σχετική συμφωνία της Ελλάδας με την Ε.Ε.

Το προσωπικό της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε πως από τις 29 Σεπτεμβρίου και μετά δεν θα πρέπει να προσέρχεται στους χώρους εργασίας, εν αναμονή της εφαρμογής των νομοθετικών ρυθμίσεων για τις μετατάξεις ή την οριστική τους συνταξιοδότηση. Το ίδιο θα περιμένουν και οι εργαζόμενοι στους υπόλοιπους κλάδους, ενώ τα γραφεία που διατηρούσαν οι Ο.Α. σε διάφορα κτίρια του αεροδρομίου αδειάζουν ή πρόκειται να αδειάσουν τις επόμενες ώρες.

Το τηλεφωνικό κέντρο των Ο.Α. (210-9666666) αναμένεται να δίνει και σήμερα οδηγίες στους επιβάτες, οι οποίοι πάντως καλό θα είναι από τώρα να... συνηθίζουν στον αριθμό του κέντρου της Olympic Air (801 801 0101 ή 210-3550500), ενώ απαντήσεις σε ερωτήσεις θα δίνει και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (210-3530000).

Στο Διαδίκτυο, ο κόμβος των Ο.Α. (www.olympicairlines.com) ετοιμάζεται να κατεβάσει και αυτός ρολά, αν και ώς και χθες... διαφήμιζε φθηνά εισιτήρια για συγκεκριμένους προορισμούς. Πάντως, δυνατότητα κρατήσεων δεν υπάρχει πια, ενώ ο διαδικτυακός κόμβος της Olympic Air (www.olympicair.com), που για την ώρα προσφέρει κυρίως πληροφορίες, αναμένεται να παρέχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από την 1η Οκτωβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Olympic Air
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Οι απολογίες των συλληφθέντων
«Κατά των ψευτοεπαναστατικών κινήσεων»
Περιμένουν τα εργαστήρια
Αερομεταφορές
Οριστική προσγείωση για την Ολυμπιακή
Νέα γρίπη
Σε καραντίνα για τη γρίπη
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Καταγγέλλουν «γαλάζιο» βόλεμα στο Τζάνειο
1.000 υπογραφές για να μείνει στην Κάρπαθο η ψυχολόγος
Εγνατία Οδός
Εργολαβίες με... «ταρίφα» γύρω από την Εγνατία
Περιβάλλον
«Χωρίς στοιχειώδη «ασπίδα» για το περιβάλλον ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»
«Απελευθέρωσαν» 15 στρέμματα πράσινου στο Ελληνικό
Δήμος Ζαχάρως
«Παράνομη η ανάθεση εργολαβίας 3 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Ζαχάρως»
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Παιχνίδια με e-mail για αίμα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αρχίζει η δίκη για το φόνο Σεργιανόπουλου
Στρατός
Ο στρατός ταΐζει τους απόρους
Άλλες ειδήσεις
Ισότητα στην επιμέλεια των παιδιών ζητούν οι διαζευγμένοι
30.000 θάνατοι τον χρόνο από λύσσα
Ερευνα για τη σύγχρονη Μήδεια
Περί της λογοτεχνίας στον Εμφύλιο