Έντυπη Έκδοση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρελάσεις: κρύφτηκαν οι βουλευτές

Ολιγόλεπτη παρέλαση μόλις 15 σχολείων. Ερημιά στην εξέδρα των επισήμων, χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, χωρίς καν ένα βουλευτή!
Μόλις 15 σχολεία συμμετείχαν στη χθεσινή παρέλαση-αστραπή στη Θεσσαλονίκη. Ούτε ένας βουλευτής δεν εμφανίστηκε, ενώ την οργή των συγκεντρωμένων εισέπραξαν δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης. Μαθητές γύρισαν τα κεφάλια προς την αντίθετη πλευρά από αυτή των επισήμων.

Πλήρες θέμα...

 • Αρχαιολογία

  • ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ Μινωικό αστεροσκοπείο στον Ψηλορείτη
   Ο χώρος γύρω από το Ιδαίον Αντρον, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για το Αστεροσκοπείο των Μινωιτών Ο εξωτερικός περίβολος του Ιδαίου Αντρου στον Ψηλορείτη ήταν ένα οργανωμένο αστερο-σκοπείο από τη Μινωική περίοδο. Ως όργανα επιστημονικών μετρή-σεων, οι ιερείς χρησιμο-ποιούσαν το βωμό του Δία και τις βάσεις των αγαλμάτων.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

 • Δικαιοσύνη

  • ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΡ. ΠΑΓΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Εισαγγελείς: Οχι στην κατάργηση της ιεραρχίας
   Το καθεστώς ιεραρχικής εξάρτησης των εισαγγελέων υπερασπίζεται με σθένος η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αντιδρώντας στην προσπάθεια νομοθετικής ανατροπής του.
 • Δικαστήριο της Χάγης

 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Δικαστική ασυμφωνία μέσα σε ένα μήνα για Σεϊσίδη
   Δύο ασύμφωνα μεταξύ τους σκεπτικά για την ίδια υπόθεση, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης πυροβολήθηκε από αστυνομικό το 2010 στο Γκάζι, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, εκδόθηκαν με διαφορά μικρότερη του ενός μηνός.
 • Εκκληση Ακαδημίας Αθηνών

  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ «Από ήρωες του πολέμου, στη χλεύη των τότε ηττημένων»
   «Σήμερα, 71 χρόνια μετά τον πόλεμο του '40, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και το ελληνικό όνομα διαπομπεύεται διεθνώς κάθε μέρα», επισημαίνει ο Απόστολος Γεωργιάδης, πρόεδρος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας Δραματική έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας απευθύνει η Ακαδημία Αθηνών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για τη σωτηρία της πατρίδας». Είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία Αθηνών αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία και το κάνει γιατί «δεν υπάρχουν περιθώρια χρονοτριβής, η χώρα έχει ήδη εισέλθει δυστυχώς σε φάση αποδιοργάνωσης και χάους». Την έκκληση αυτή απηύθυνε χθες από το βήμα της Ακαδημίας ο πρόεδρός της Απόστολος Σ. Γεωργιάδης (ομ. καθηγητής Αστικού Δικαίου) μιλώντας στην πανηγυρική τελετή για την εθνική επέτειο.
 • Ναρκωτικά

  • ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Μεταναστεύουν οι πιάτσες των ναρκωτικών
   Ηταν - δεν ήταν πάνω από 25-27 χρόνων ο άντρας που σκυμμένος, διπλωμένος σχεδόν, με βλέμμα στο πουθενά, στεκόταν -τρόπος του λέγειν- μπροστά σε έναν Αφρικανό συνομήλικό του. Στο πλακόστρωτο πάνω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ο Αφρικανός άκουσε για λίγα δευτερόλεπτα τον Ελληνα που του ζητούσε κάτι, παραπαίοντας, με το σώμα του να ταλαντεύεται ακανόνιστα, γύρισε μια-δυο φορές το κεφάλι του αριστερά-δεξιά, μην τυχόν κοιτά κανείς περίεργος, άνοιξε το στόμα του, έχωσε μέσα τα δύο του δάχτυλα και τράβηξε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • 5η παράταση για τους ημιυπαίθριους
   Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση που αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους.
  • Ανεστάλη η απεργία στα ΚΤΕΛ, κανονικά τα δρομολόγια
   Ανεστάλη η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για χθες η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), αφού πραγματοποιήθηκε μόνον ολιγόωρη κατάληψη και αποκλεισμός των εισόδων και εξόδων του σταθμού ΚΤΕΛ στη λεωφόρο Κηφισού.
  • Εκκληση για τρόφιμα και φάρμακα
   Εκκληση στους πολίτες απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου, καλώντας τους να προσφέρουν ένα κουτί γάλα ή ένα αντιβιοτικό για τους χιλιάδες ανασφάλιστους, που συνωστίζονται στα Πολυϊατρεία της οργάνωσης.
  • Το Νοσοκομείο Γρεβενών και ο Μητροπολίτης
   Με αφορμή το ρεπορτάζ της «Ε» για τη διένεξη μεταξύ του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών και του μητροπολίτη, σχετικά με τα έσοδα του ναΐσκου του νοσοκομείου, ο δικηγόρος του μητροπολίτη Σέργιου, Χρ. Αλβανός, επισημαίνει σε επστολή του και τα κάτωθι:
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ Παιχνίδια σε δήμους με βοσκότοπους-φιλέτα
   Πάνω από 800 οικογένειες ασχολούνται στη χώρα μας με τη νομαδική κτηνοτροφία, εκτρέφοντας περί τα 400.000 ζώα Περίεργα παιχνίδια σε ορισμένους δήμους με βοσκοτόπια-φιλέτα· παιχνίδια που απειλούν το μέλλον της ελληνικής νομαδικής κτηνοτροφίας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ενωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, Γιάννης Δεκόλης.
  • Φάσμα απολύσεων για τους εργαζομένους στο «Δαφνί», ειδικά στη μονάδα «18 ΑΝΩ»
   Με εφεδρείες και απολύσεις κινδυνεύουν εργαζόμενοι του ΨΝΑ «Δαφνί» μέσω των διαδικασιών μείωσης του προσωπικού, «επαναξιολόγησης», «εξορθολογισμών», συγχωνεύσεων μονάδων κ.λπ.