Έντυπη Έκδοση

Κάλεσε τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην ξηρά

Κάλεσμα στους Ελληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στην ξηρά, για να συνδράμουν με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της χώρας, έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, στη Δραπετσώνα.

Με στόχο την προσέλκυση εφοπλιστικών κεφαλαίων για επενδύσεις στη στεριά, η κυβέρνηση σκοπεύει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου, «ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ελληνική οικονομία σε αυτή την κρίσιμη φάση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Η προσπάθειά μας είναι μία και μοναδική: Να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε την ελληνική ναυτιλία. Να παραμείνει και να είναι πάντα πρώτη σε όλο τον πλανήτη, σαν μια ανταγωνιστική οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο υπουργός και διευκρίνισε πως η προσπάθειά τους είναι να αυξηθεί περαιτέρω η προστιθέμενη αξία της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία.

Η συνάντηση κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοπλιστές έθεσαν στον υπουργό το θέμα της κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των προβλημάτων που έχουν προκύψει ύστερα από αυτό, όπως με την απομάκρυνση ικανών και έμπειρων στελεχών του Λιμενικού από υπηρεσίες που έχουν σχέση με την ποντοπόρο ναυτιλία.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι αυτή ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα και οι προτεραιότητες που αφορούν την ελληνική ναυτιλία.

Ενα από αυτά ήταν η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός, αλλά και για τον ναυτιλιακό κόσμο και οι νέες διατάξεις που θα συζητηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενα δεύτερο θέμα που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν το ζήτημα της πειρατείας, που ο Μ. Χρυσοχοΐδης το χαρακτήρισε «εθνικής προτεραιότητας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θ. Βενιάμης δήλωσε ότι η συζήτηση που είχαν με τον υπουργό ήταν εποικοδομητική και πολύ χρήσιμη, όπως πάντα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι όλα αυτά τα θέματα που συζητήθηκαν θα πρέπει να λυθούν άμεσα.

Ειδικότερα το θέμα της πειρατείας που έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη ζωή των πληρωμάτων, των Ελλήνων, στα πλοία και, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ρυθμίσει νομοθετικά το θέμα των ένοπλων φρουρών πάνω στα πλοία, εμείς έχουμε καθυστερήσει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ανάπτυξης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Συμφωνία "κουρέματος" ελληνικού χρέους
Ανακουφίστηκαν οι ξένοι
ΣΕΒ: Δεν είναι για πανηγυρισμούς
«Νέα επώδυνα μέτρα περιμένουν οι Ελληνες»
Δεν ενεργοποιούνται τα CDS
Η μη κρατικοποίηση των τραπεζών ενθουσίασε το Χ.Α.
Αποκρατικοποιήσεις
Εξανέμισαν τα κέρδη των «Κρατικών Λαχείων» για να τα ξεπουλήσουν
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ελεύθερη με εγγύηση η ιδιοκτήτρια της FENA
Ενέργεια
Ακριβότερο ρεύμα στους μικρομεσαίους καταναλωτές ζητεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
Ευρωζώνη
Οι 9 σκόπελοι του νέου σχεδίου Μάρσαλ
Ιρλανδία
Δεν θέλει «κούρεμα» η Ιρλανδία
Τεχνοοικονομία
Google: ο τρίτος άνθρωπος στη σχέση Yahoo - Microsoft
Netflix: όταν η επιτυχία σκοτώνει
Πρεμιέρα της Nokia με Windows στα 8 και 16 GB
Υπουργείο Ανάπτυξης
Κάλεσε τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην ξηρά
Υπουργείο Οικονομικών
Μόνον άνεργοι ΟΑΕΔ εξαιρούνται από τον κεφαλικό φόρο
Η παράταση
Άλλες ειδήσεις
Αποκλεισμός στην ΕΑΣ Αιγίου
Αποζημιώσεις Interamerican