Έντυπη Έκδοση

Πρεμιέρα της Nokia με Windows στα 8 και 16 GB

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τη Nokia, που πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τα πρώτα της κινητά τηλέφωνα με την «κινητή» έκδοση των Windows της Microsoft.

Η πολυσυζητημένη συνεργασία δεν είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει τη φινλανδική εταιρεία να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον διαρκώς ενισχυόμενο ανταγωνισμό από την Apple και το «οικοσύστημα» της Google με το Android.

Από τις σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν στο Λονδίνο ξεχωρίζουν τα τηλέφωνα της σειράς Lumia, τα οποία πάντως δεν συγκίνησαν τους πάντες. «Μα είναι δυνατόν να βγαίνει η Nokia με τηλέφωνα που έχουν επιδόσεις όχι καλύτερες του ανταγωνισμού;» έγραφαν εν εξάλλω κάποιοι επικριτές, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δεν τόλμησε να κάνει το επιπλέον βήμα.

Η «ναυαρχίδα» της σειράς Lumia είναι το μοντέλο 800, με επεξεργαστή της Qualcomm ταχύτητας 1,4 GHz, οθόνη αφής 3,7 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED, 512 ΜΒ μνήμης, αποθηκευτικό χώρο 16 GB, κάμερα 8 εκατ. pixels και τιμή 420 ευρώ προ φόρων. Στα μέρη μας δεν φαίνεται πως θα έρθει πολύ γρήγορα αλλά τα 420 ευρώ είναι ένα ποσό που ίσως κάνει αρκετούς να το ξανασκεφτούν.

Σε γενικές γραμμές παρόμοια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το Lumia 710, όπου η χωρητικότητα είναι 8 GB αλλά σε σύγκριση με το μεγαλύτερο μοντέλο έχει σαφώς πιο χαμηλή τιμή.

Ανευ φόρων, εννοείται, 270 ευρώ. Καθόλου άσχημα για αρχή, αν βάλετε στη μέση επιδοτήσεις και ειδικές προσφορές, η τελική τιμή για τον καταναλωτή μπορεί να πέσει αρκετά πιο κάτω.

Θα πείτε τώρα -και δίκιο θα έχετε- πως αυτό τον καιρό πού λεφτά και διάθεση για νέο κινητό, αλλά αν ανήκετε στους δικαιούχους επιδότησης από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ρίξτε του μια ματιά, όταν με το καλό έρθει στη χώρα μας.

Εχουμε, δε, την εντύπωση πως λόγω της τιμής και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης το 710 θα κάνει την άφιξή του εδώ νωρίτερα από το Lumia 800.

Αυτά όσον αφορά την καταναλωτική πτυχή της υπόθεσης. Οσον αφορά την εταιρική, αν δηλαδή η Nokia μπορεί να ελπίζει σε ανάκαμψη, υπάρχουν πολλά «εξαρτάται». Οι δύο αντίπαλοι έχουν μεγαλώσει πολύ στο διάστημα που η φινλανδική εταιρεία βολόδερνε αναζητώντας κατεύθυνση και η αγορά έχει γεμίσει πια από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα για κάθε βαλάντιο. Λίγοι μήνες υπομονής και η καταναλωτική περίοδος των Χριστουγέννων αρκούν για να δούμε τι θα γίνει...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: Τεχνοοικονομία
Google: ο τρίτος άνθρωπος στη σχέση Yahoo - Microsoft
Netflix: όταν η επιτυχία σκοτώνει
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Συμφωνία "κουρέματος" ελληνικού χρέους
Ανακουφίστηκαν οι ξένοι
ΣΕΒ: Δεν είναι για πανηγυρισμούς
«Νέα επώδυνα μέτρα περιμένουν οι Ελληνες»
Δεν ενεργοποιούνται τα CDS
Η μη κρατικοποίηση των τραπεζών ενθουσίασε το Χ.Α.
Αποκρατικοποιήσεις
Εξανέμισαν τα κέρδη των «Κρατικών Λαχείων» για να τα ξεπουλήσουν
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ελεύθερη με εγγύηση η ιδιοκτήτρια της FENA
Ενέργεια
Ακριβότερο ρεύμα στους μικρομεσαίους καταναλωτές ζητεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
Ευρωζώνη
Οι 9 σκόπελοι του νέου σχεδίου Μάρσαλ
Ιρλανδία
Δεν θέλει «κούρεμα» η Ιρλανδία
Τεχνοοικονομία
Google: ο τρίτος άνθρωπος στη σχέση Yahoo - Microsoft
Netflix: όταν η επιτυχία σκοτώνει
Πρεμιέρα της Nokia με Windows στα 8 και 16 GB
Υπουργείο Ανάπτυξης
Κάλεσε τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην ξηρά
Υπουργείο Οικονομικών
Μόνον άνεργοι ΟΑΕΔ εξαιρούνται από τον κεφαλικό φόρο
Η παράταση
Άλλες ειδήσεις
Αποκλεισμός στην ΕΑΣ Αιγίου
Αποζημιώσεις Interamerican