Έντυπη Έκδοση

Ετοιμο το προσύμφωνο

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ περνάει σε αραβικά χέρια! Το περίφημο προσύμφωνο (Memorandum Of Understanding) για την παραχώρηση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ συντάχθηκε, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα.

Πλέον για να ολοκληρωθεί το «deal» της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει ο Σαουδάραβας επενδυτής να καταθέσει 15 εκατ. ευρώ στην επόμενη αύξηση του μετοχικού της «πράσινης» ΠΑΕ, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα βάλει άλλα 55 εκατ. ευρώ στο ταμείο της μέχρι τον προσεχή Μάιο.

Αμεσα ξεκινάει ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της «πράσινης» ΠΑΕ και, εφόσον δεν προκύψουν άλλα θέματα και ο πρίγκιπας καταθέσει τα λεφτά, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει σελίδα στα διοικητικά του. Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας θα αποκτήσει περίπου το 85% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και θα ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό θα αποτελείται πιθανότατα από 9 μέλη, από τα οποία τουλάχιστον οι τρεις θα είναι Αραβες.

Η επόμενη γενική συνέλευση της ΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί στις 24 αντί στις 4 Νοεμβρίου που είχε οριστεί, προκειμένου να γίνει έλεγχος. Την επόμενη μέρα ο πρίγκιπας πρέπει να καταθέσει σε λογαριασμό της ΠΑΕ 15 εκατ. ευρώ. «Θα κάνουμε μια μετεγγραφή που θα είναι σε κόστος μεγαλύτερη από του Σισέ», δήλωσε ο Ελληνας εκπρόσωπος του πρίγκιπα Βλάσης Τσάκας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Σχετικά θέματα: Ποδόσφαιρο
Βουνό τα προβλήματα
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει
ΑΕΚ: Ζητείται λύση στο τραγικό αδιέξοδο...
Βλέμμα στα νιάτα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Βουνό τα προβλήματα
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει
ΑΕΚ: Ζητείται λύση στο τραγικό αδιέξοδο...
Ετοιμο το προσύμφωνο
Βλέμμα στα νιάτα
Διαιτησία
«Ηταν υπερβολικός ο ζήλος»
Διεθνή
Τα βλέμματα στο «Μεάτσα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Μένει μέσα ο Μπέος
Μπάσκετ
Ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους
Εκανε σεφτέ στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός