Έντυπη Έκδοση

«ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΣΕ 20.000 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

20.000 δημόσιοι υπάλληλοι από σήμερα στην εφεδρεία

Αλλες 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτους
ΕΠΙΣΗΜΗ πρώτη σήμερα για την εφεδρεία, με 20.000 μόνιμους υπαλλήλους να αποτελούν τις «Ιφιγένειες» του συστήματος. Είναι το πρώτο κύμα, που θα συμπληρωθεί με άλλους 12.000 υπαλλήλους, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, από 1ης Ιανουαρίου 2012. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου πρέπει να έχουν μεταταχθεί και εκείνοι που έχουν χαρακτηριστεί πλεονάζον προσωπικό στους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται (περίπου 7.000). Τι ισχύει για κάθε μία από τις κατηγορίες υπαλλήλων.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Περιβάλλον

  • Εριχνε απόβλητα σε διπλανό χωράφι
   Σε γειτονικό χωράφι «εναπέθετε» καθημερινά μεγάλες ποσότητες υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, αναμεμειγμένων με στερεά απόβλητα, μονάδα επεξεργασίας βαμβακόσπορου στην Αλίαρτο Βοιωτίας, πολύ κοντά μάλιστα στη λίμνη Υλίκη.
  • Εκστρατεία για καθαρό Καλαμά
   Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία της οικολογικής οργάνωσης «Εναλλακτική Δράση» και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το χρονίζον πρόβλημα της ρύπανσης-μόλυνσης του ποταμού Καλαμά και ό,τι αυτό σημαίνει για ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά οικοσυστήματα της Ηπείρου.
  • ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, Η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Η ζεύξη φέρνει νέα υποβάθμιση
   Ζωσμένο το νησί της Σαλαμίνας από εργοστασιακές εγκαταστάσεις, όπως η Ψυττάλεια, ή το νεκροταφείο πλοίων, ενδέχεται, βάσει των προθέσεων Μαγκριώτη, να δεχθεί και το δυσβάσταχτο περιβαλλοντικά βάρος των έργων μιας διπλής ζεύξης με την Αττική. Χαριστική βολή στην ήδη υποβαθμισμένη Σαλαμίνα η πρόθεση Μαγκριώτη για διπλή ζεύξη με την ηπειρωτική Αττική, καθώς το νησί θα μετατραπεί σε «πλωτό» διάδρομο, ενώ δεν διαθέτει υποδομές και είναι περικυκλωμένο από βαριές εργοστασιακές μονάδες και εστίες ρύπανσης σε απόσταση αναπνοής.
 • Στεγαστικά δάνεια

  • ΜΗΤΕΡΑ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ 400.000 στεγαστικά θηλιά για υπαλλήλους
   Με τις αποδοχές μειωμένες από 50 έως 70%, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αδύνατον να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από τράπεζες και το Δημόσιο Πήδηξε από το παράθυρο, την περασμένη Παρασκευή, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας μόλις είδε το χαρτί με τις αποδοχές της περικομμένες κατά 50%. Μητέρα ανηλίκου, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και με τις νέες αποδοχές δεν μπορούσε να καλύψει τις δόσεις του δανείου και τα τρέχοντα έξοδα.
 • Συνέντευξη: Χα Τζουν Τσανγκ

  • «ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΝΕΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ «Οι τεχνοκράτες, πιο ικανοί για τη λάθος πολιτική»
   Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Χα Τζουν Τσανγκ, καθηγητής στο Κέμπριτζ, συνέγραψε τις «23 αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη». Κάνει φύλλο και φτερό νεοφιλευθερισμό και τεχνοκράτες πολιτικούς Δεν είναι πολέμιος του καπιταλισμού. Ωστόσο καταφέρνει να αποδομήσει, ίσως καλύτερα και από αντισυστημικό θεωρητικό, τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό. Για την ακρίβεια, τον κάνει φύλλο και φτερό στο βιβλίο του «23 αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό», που στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη». Ο πολυβραβευμένος οικονομολόγος και συγγραφέας Χα Τζουν Τσανγκ, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, εκθειάζεται ακόμη και από τον Νόαμ Τσόμσκι.
 • Θέματα Καταναλωτή

  • Σήκωσαν σούπερ μάρκετ, τα μοίρασαν στη λαϊκή
   Μπήκαν στο υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στη Χαριλάου Τρικούπη, γέμισαν καλάθια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πέρασαν από τα ταμεία χωρίς να πληρώσουν και στη συνέχεια πήγαν στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια και τα μοίρασαν σε πολίτες, κυρίως συνταξιούχους.
 • Νέα Διόδια Λαγκαδά

  • Σήκωσαν τις μπάρες στα νέα διόδια Λαγκαδά
   Την Παρασκευή λειτούργησαν τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, στον Λαγκαδά, το Σάββατο τα κατάργησαν οι κάτοικοι! Ελεύθερη διέλευση στα διερχόμενα αυτοκίνητα από τις 11 το πρωί εξασφάλισαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ενάντια στα διόδια, που ξεκαθάρισε ότι θα επανέλθει σύντομα με νέες κινητοποιήσεις στην περιοχή.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ