Έντυπη Έκδοση

Πετρέλαιο και αέριο

Η Σοφία Παπαϊωάννου και «Οι Νέοι Φάκελοι» ερευνούν απόψε στις 23.00 στην τηλεόραση του «Σκάι» το τι ακριβώς συμβαίνει με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο σημερινός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσαν και οι δύο στις ομιλίες τους στη Βουλή ότι πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας ζητούν άμεσα ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στις θάλασσές της χώρας μας.

«Οι Νέοι Φάκελοι» ταξιδεύουν στην Κύπρο λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το ακριβές μέγεθος του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 και αποκαλύπτουν τις μυστικές κινήσεις που έχει κάνει η Κύπρος τις τελευταίες δεκαετίες για να φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα.

Ακόμη η εκπομπή παρουσιάζει το τι συμβαίνει με το Καστελόριζο, ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ποιες οι περιπτώσεις για τα επόμενα βήματα της χώρας μας στα θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αλλά και της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Παιδιά στο χασάπικο
Τραγούδια προσφοράς στην ΕΤ1
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εφυγε ο Βαγγέλης Λειβαδάς
Η τελευταία πράξη του δράματος
Εικαστικά
Από λευκό χαρτί
Κινηματογράφος
Αραβική Ανοιξη κι ελληνικός χειμώνας
Μουσική
Ονειρικός λυρισμός
Θέατρο
Καθαρίζει για την τέχνη
Νίκος Γιαλούρης
Απώλεια για την αρχαιολογική έρευνα
Τηλεόραση
Παιδιά στο χασάπικο
Πετρέλαιο και αέριο
Τραγούδια προσφοράς στην ΕΤ1