Έντυπη Έκδοση

Για όλους τους εκκρεμείς φόρους σε 25 νομούς

Περαίωση και για τα ακίνητα

Μήπως να τακτοποιούσα κείνο το κληρονομικό στο χωριό;
ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ μέχρι το τέλος Απριλίου έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες να περαιώσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων από τους 4.489 οικισμούς που εντάχθηκαν στο αντικειμενικό σύστημα την 1η Ιανουαρίου 2011. Η ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών αφορά εκκρεμείς υποθέσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών, φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγής στους 25 νομούς: Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Οι νέες αντικειμενικές αξίες που ορίστηκαν στις περιοχές αυτές κυμαίνονται από 600 ευρώ και μέχρι 3.200 ευρώ στη Σαντορίνη.

Πλήρες θέμα...

 • 50ετής πανεπιστημιακή έρευνα

  • Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ -ΑΠΟ ΤΟ 1960- ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ Ανω-κάτω τα εισοδήματα
   Οι φτωχοί στην Ελλάδα έχασαν τα 2/3 του συνολικού εισοδήματός τους τα τελευταία 50 χρόνια, σε αντίθεση με τους πλούσιους, που το αύξησαν. Πανεπιστημιακή έρευνα με πραγματικούς αριθμούς, από το 1960.
 • Στη σύνοδο ηγετών Ε.Ε. ο μηχανισμός

  • ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΕΝ Την Παρασκευή στο τραπέζι νέα λύση για την Ελλάδα
   Προβληματισμός Παπακωνσταντίνου ΤΗ δυνατότητα επαναγοράς του ελληνικού χρέους από το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιβεβαίωσε, χθες, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν. Το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Είχε προηγηθεί δήλωση από το Νταβός του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τασσόταν υπέρ του ενδεχομένου αυτού, θέτοντας το ερώτημα ποιος θα χρηματοδοτήσει την επαναγορά ομολόγων. Για την περίπτωση αυτή κυριαρχούν δύο σενάρια.
  • Δεχόμαστε αλλά ποιος θα τη χρηματοδοτήσει;
   Υπέρ του σχεδίου για επαναγορά ομολόγων τάχθηκε για πρώτη φορά επισήμως ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας από το Νταβός στην τηλεόραση του «Ρόιτερ».
  • Ποιος πληρώνει τον «κουρέα» και πόσα μπορεί να γλιτώσουμε
   Μείωση του δημόσιου χρέους αλλά και των τόκων που πληρώνει κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός για την εξυπηρέτησή του φέρνει η λύση της επαναγοράς των κρατικών ομολόγων.
 • Εργοδοτική ασυδοσία

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ... Τα παίρνουν από τον ΟΑΕΔ και απολύουν
   Καταστρατήγηση ακόμη και των συμβατικών υποχρεώσεων πολλών επιχειρήσεων που έχουν κάνει χρήση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), καθώς, όπως διαπιστώθηκε, εταιρείες που επιδοτούνται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας προχωρούν σε απολύσεις και καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων.
 • Συνέντευξη: Ιωάννης Μάζης

 • Τεχνο-οικονομία

  • ΤΟ GADGET ΤΗΣ APPLE ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ * ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΔΩ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ Γιατί, καλέ μου κύριε, 30 ευρώ ακριβότερο το iPad;
   Οτι η Apple δεν έχει στο μυαλό της τη χώρα μας όταν πρωτοπαρουσιάζει ένα προϊόν, είναι γνωστό και, εν πολλοίς, αναμενόμενο. Πρώτα η εταιρεία καλύπτει την αγορά των ΗΠΑ και ακολούθως επεκτείνεται προς τις μεγάλες ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές, αφήνοντας τη... μαρίδα (όπως είναι η ελληνική αγορά) για αργότερα. Το είδαμε να συμβαίνει με όλες τις εκδόσεις του iPhone, δεν υπήρχε περίπτωση να μη συμβεί και με το iPad.
  • Το «PC των 100 δολαρίων» αναβιώνει με τη σύζευξη Kindle και worldreader
   Σίγουρα θα θυμάστε τον «υπολογιστή των 100 δολαρίων», που θα έφερνε πιο εύκολα το Internet στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη μας.
  • Η Google για τα torrents: Ξορκισμένα να 'ναι
   «Να πας να το βρεις μόνος σου, από μένα βοήθεια δεν θα έχεις». Αν είχαν λίγο χιούμορ στην Google, θα εμφάνιζαν μια τέτοια φράση κάθε φορά που κάποιος επιχειρούσε να βρει πληροφορίες για τα συστήματα διαμοιρασμού αρχείων (γνωστά στη διαδικτυακή κοινότητα ως torrents).
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ασφαλίζουν και επενδύσεις εξωτερικού
   Στήριξη των επενδύσεων όχι μόνο καθαρά ελληνικών εταιρειών, αλλά και όσων έχουν ξένα κεφάλαια θα παρέχει ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο σχέδιο νόμου «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης».
  • Μεταβιβάσεις επιχειρήσεων
   ! Στα 13.530 ευρώ ορίστηκε η εμπορική αμοιβή και το επιτόκιο (με βάση το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων 4,85% και αντίστοιχο συντελεστή προσαρμογής από τη ράντα 4,347 ή κατά στρογγυλοποίηση 4,3) για τον προσδιορισμό της υπεραξίας από μεταβιβάσεις επιχειρήσεων, με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
  • Ενταξη σε ΦΠΑ 23% για δικηγόρους
   Δήλωση μεταβολής εργασιών, χωρίς πρόστιμο εκπρόθεσμου υποβολής, θα υποβάλουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, άμισθοι υποθηκοφύλακες και δικαστικοί επιμελητές, που δεν εντάχθηκαν αυτόματα από το Taxis στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
  • + 7,6% οι τιμές παραγωγού
   Αύξηση 7,6% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη Βιομηχανία (εγχώρια και εξωτερική αγορά) κατά τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι αύξησης 5% που σημειώθηκε τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
  • Ευθύνη μελών ΕΠΕ
   Ευθύνονται προσωπικά τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας που συστάθηκε συμβολαιογραφικά ως ΕΠΕ, αλλά δεν τήρησε τις απαιτούμενες διατυπώσεις δημοσιότητας.
  • 48ωρη στην Intracom
   Σε 48ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη και την Τετάρτη (1-2/02) προχωρά το Σωματείο εργαζομένων του ομίλου Intracom.
  • «Μην πάτε κύριε Πάγκαλε»
   Τη διαφωνία του με την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στα σημερινά εγκαίνια της λειτουργίας εργοστασίου της εταιρείας «Καπνική Μιχαηλίδης» στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.