Έντυπη Έκδοση

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ: ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ! * ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ

Μεταξύ δύο Ηπείρων

Ακόμη δεν μπήκαν στο κτήριο της Ηπείρου (φωτ.) οι 250 μετανάστες και όλοι (κράτος και οργανώσεις) άρχισαν να αναζητούν άλλο, καθώς οι χώροι δεν επαρκούν και πάνω από 90 άνθρωποι μένουν άστεγοι! Ο υπουργός Εσωτερικών πάντως δείχνει το αυστηρό πρόσωπο του κράτους, πετώντας πάλι το μπαλάκι στον Παπουτσή: Μετά 15 ημέρες θα εφαρμοστεί ο νόμος για όσους δεν έχουν χαρτιά. Δηλαδή, απέλαση.

Πλήρες θέμα...

 • Μετανάστες-όμηροι

  • Βολές του πρύτανη για τους καθοδηγητές των μεταναστών
   Τα βέλη που δεχόταν επί μέρες άρχισε να επιστρέφει προς πάσα κατεύθυνση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδίδοντας παράλληλα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
  • Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων πριν την έξοδο
   Στις 3.15 τα ξημερώματα μπροστά στη Νομική σχολή παρέμεναν μόνο άνδρες των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ, λιγότεροι από 10 δημοσιογράφοι κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας. Από τους περίπου 1.500 συγκεντρωμένους στα Προπύλαια είχαν απομείνει ελάχιστοι.
  • Το άσυλο και οι μετανάστες στο μικροσκόπιο της Κομισιόν
   Το θέμα του ασύλου και η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν χθες στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Κομισιόν της Υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων με το δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη.
  • ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΘΥΜΙΣΕ Ν. 3907 ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Εξοδος χωρίς βία αλλά με αυστηρότητα
   «Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή». Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν διεκδίκησε ευθέως χθες την πατρότητα της «νίκης» με την αναίμακτη απομάκρυνση των μεταναστών από το κτήριο της Νομικής, θέλησε όμως με σαφήνεια να δείξει για ακόμη μια φορά το αυστηρό πρόσωπο του κράτους απέναντι στους παράνομους και τους υποκινητές τους.
  • Ν.Δ.: Η κυβέρνηση πληρώνει τον Μοαβία
   Ανέσυρε η Ν.Δ. απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που ενέκρινε την κάλυψη δαπανών για ταξίδι στις Βρυξέλλες 14-17/12/2010 του προέδρου του φόρουμ Αχμέτ Μοαβία, που στηρίζει τους μετανάστες, για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος που παραμένει ανοιχτό. «Το «ταξίδι αναψυχής» των μεταναστών συνεχίζεται ανεμπόδιστα, με την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης Παπανδρέου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.
  • ΣΥΡΙΖΑ: στη γραμμή ΣΥΝ
   Στη γραμμή του ΣΥΝ κινήθηκε με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά τη φιλοξενία των μεταναστών σε νεοκλασικό κτήριο της οδού Πατησίων.
  • Ν.Δ.: Επείγει η κατάργηση
   Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ανάβει το πράσινο φως για την επέμβαση της αστυνομίας με μια απλή καταγγελία, χωρίς προηγουμένως να χρειάζεται να συσκέφτονται οι πρυτανικές αρχές και να γίνονται οι γνωστές διαπραγματεύσεις, κατέθεσε η Ν.Δ. στη Βουλή χθες.
 • Μισθολόγιο δημοσίου τομέα

  • ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Ερχεται η τρόικα, ανοίγουν το μισθολόγιο
   Ανοίξαμε το μισθολόγιο και σας περιμένουμε Με το άνοιγμα του Ενιαίου Μισθολογίου σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα υποδέχεται το οικονομικό επιτελείο την τρόικα από τις 7 Φεβρουαρίου.
 • Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

  • Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΑΞΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Πάει για αλλαγή σκηνικού ο ΔΣΑ
   Σε καιρούς Μνημονίου, όπου η ύφεση συμπιέζει τη μεγάλη μάζα των δικηγόρων, και με ανοιχτό το μέτωπο της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους που βρίσκει διχασμένο το σώμα, οι δικηγόροι καλούνται σε ένα μήνα να αναδείξουν την ηγεσία που θα τους εκπροσωπήσει τα επόμενα τρία χρόνια.
 • WikiLeaks

  • Αμερικανο-ολλανδικές πιέσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
   Το έντονο ενδιαφέρον της ολλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. (2004) και των Ηνωμένων Πολιτειών για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας, καθώς και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο την κάμψη της αρνητικής στάσης της Κύπρου αποκαλύπτονται σε αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks.
 • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

  • Ψάχνουν τις συναλλαγές Βουλγαράκη - Πελέκη
   Ενημέρωση για όλες τις συναλλαγές του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες.