Έντυπη Έκδοση

Η «Monde Diplomatique» σε κόμικς!

Στο εξώφυλλο: ένας άλλος Τεντέν, ταυτόχρονα μοντέρνος και ελαφρώς γερασμένος, διαβάζει αφοσιωμένος ένα τεύχος της «Monde Dilpomatique» καθισμένος ανάμεσα σε παιχνίδια «γεωπολιτικού» ενδιαφέροντος (άρματα μάχης, βυτιοφόρα, στρατιωτάκια, μπάλες ποδοσφαίρου κ.ά.).

Ανοίγοντας το ειδικό τεύχος: 100% κόμικς!Επρεπε να συμβεί κι αυτό... Ενα από τα εγκυρότερα μηνιαία φύλλα πολιτικής ανάλυσης στην Ευρώπη δημοσιεύει μια έκδοσή του αποκλειστικά με πολύχρωμες σελίδες της 9ης τέχνης. Δεκάδες δημιουργοί, είτε διεθνώς καταξιωμένοι (συχνά στις σελίδες της περιοδικής έκδοσης) είτε ανερχόμενοι, παραθέτουν τη δική τους κριτική ματιά πάνω στην επικαιρότητα της χρονιάς που πέρασε, και όχι μόνο.

Ο Jochen Gerner εικονογραφεί ένα άρθρο του Frederic Lordon με τίτλο «Κλείστε το Χρηματιστήριο», ο Gregory Jarry συνθέτει μια φωτορεαλιστική παρωδία των «Τελευταίων ημερών του Bernard Arnault» (διάσημος Γάλλος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της εταιρείας Louis Vuitton), βασισμένη σε ένα ρεπορτάζ του Francois Ruffin, και η Lisa Mandel εξιστορεί τις μαρτυρίες τριών ψυχοθεραπευτών που εργάζονται στο διεθνές κέντρο αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων της Μασσαλίας («Osiris»). Εκατό σελίδες σχεδιαστικού ταλέντου, καυστικού χιούμορ και πολιτικής ανάλυσης υψηλού επιπέδου από ένα μηνιαίο έντυπο κριτικής σκέψης που αποτελεί αναφορά για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικ(ς)οδρόμιο
Ντάλτον: οι διαβόητοι παράνομοι της Αγριας Δύσης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
«Η Ελλάδα χρεοκόπησε, μας απολύει όλους»
Οπερα
Ο «Κουρέας της Σεβίλλης» στον 21ο αιώνα
Θέατρο
Φόρος τιμής στον Γονατά
Βενετσιάνοι παραθεριστές ελληνικής ανευθυνότητας
Κριτική θεάτρου
Ο κανίβαλος μέσα μας
Εικαστικά
Ζητήματα ταυτότητας
Αρχαιολογία
Η Νεμέα του Ιντιάνα Μίλερ
Το ποτάμι είναι ο αρχαίος ιππόδρομος
Συνέντευξη: Μαρία Σούμπερτ
«Οι δικές μου γυναίκες δεν είναι ροζ»
Κομικ(ς)οδρόμιο
Η «Monde Diplomatique» σε κόμικς!
Ντάλτον: οι διαβόητοι παράνομοι της Αγριας Δύσης