Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΥΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Προϋπολογισμός από το... «Λος Αντζελες»

Διακοπές στο... Λος Αντζελες έκανε χθες ο Δήμος Αθηναίων ξεφεύγοντας για λίγο από την αναταραχή που προκαλεί η εδώ και οκτώ ημέρες κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου από συμβασιούχους που ζητούν τακτοποίηση.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε στο κατειλημμένο κτήριο της οδού Αθηνάς αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη και μάλιστα σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου που ονομάζεται «Λος Αντζελες». Η νομιμότητα της συνεδρίασης σχολιάστηκε ευρέως από παρατάξεις της αντιπολίτευσης ως «αμφίβολη» (παράταξη Κακλαμάνη), «παράνομη» (ΚΚΕ), «παράτυπη» (Ανοιχτή Πόλη), ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνήθηκε «να νομιμοποιήσει μια παρωδία». Στο συμβούλιο που έγινε δίπλα σε αίθουσες με σεμινάρια προϊόντων αδυνατίσματος και άλλων παιγνίων (ΟΠΑΠ), συμμετείχαν 29 από τους 48 συνολικά εκλεγμένους, δηλαδή όλοι της παράταξης Καμίνη (πλην του Φ. Προβατά που λείπει στο εξωτερικό) και ο Γ. Αμυράς.

«Εμείς ασχολούμαστε με την ουσία, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και θα διασφαλίσουμε την εκτέλεσή του με βασικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Αθήνας», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Γ. Καμίνης αισθανόμενος την ανάγκη να επικαλεστεί την ιδιότητά του ως νομικού και πρώην Συνηγόρου του Πολίτη για να διαβεβαιώσει τους Αθηναίους ότι η διαδικασία σύγκλησης και συνεδρίασης «είναι εντελώς νόμιμη».

Ταυτόχρονα, ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Γ. Γεωργακαράκος, ανέγνωσε γνωμοδότησή του βάσει της οποίας μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει κάτω από έκτακτες περιστάσεις σε άλλο οίκημα εντός του Δήμου Αθηναίων και χωρίς να χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία και προηγούμενη απόφαση. Η συνεδρίαση κράτησε μόλις δύο ώρες και συγκέντρωσε 28 θετικές ψήφους, ενώ ο Γ. Αμυράς ψήφισε παρών για το τεχνικό πρόγραμμα και κατά για τον προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης κατηγόρησε τις άλλες παρατάξεις για «δωρεάν λαϊκισμό» και ειδικά τον προκάτοχό του Νικ. Κακλαμάνη για την καταστροφική διαδρομή του στο δήμο. Δεν απάντησε όμως τι θα συμβεί αύριο Τετάρτη οπότε είναι προγραμματισμένη και πάλι συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και για τους συμβασιούχους. Τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων δεν σχολίασαν τη χθεσινή «μετακόμιση» -συνδικαλιστές όμως ανέφεραν ότι δεν είχαν λόγο να εμποδίσουν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

Σε ανακοίνωσή τους καλούν σε συμπαράσταση σωματεία και εργαζομένους ανά την Ελλάδα, ενώ κυοφορούνται καταλήψεις και σε άλλους χώρους αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος. Κατηγορούν επίσης τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση που δεν απαντά στο αίτημα για συνάντηση και συζήτηση μαζί τους.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει έξοδα μειωμένα κατά 17% σε σχέση με το 2010 και μειωμένες επιχορηγήσεις προς δημοσυντήρητους φορείς. Για τον «Αθήνα 9,84» εγγράφεται επιχορήγηση τριών εκατ. ευρώ (έναντι 15 πέρυσι), στα οποία μπορεί να προστεθούν άλλα δύο όπως είπε ο Γ. Καμίνης. Για τοκοχρεολύσια θα πληρωθούν φέτος 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 το ποσό εκτοξεύεται στα 40 εκατ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Δήμος Αθηναίων
Στο δημαρχείο υπέρ των συμβασιούχων η Αλέκα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τον γενικό δείχνει η επιθεωρήτρια
Υπόθεση υποβρυχίων
Ψάχνουν στη Γερμανία κι άλλους υποβρύχιους λογαριασμούς
Δημοσιονομική πολιτική
Επιασε το ψαλίδι και βγαίνει παγανιά
Κυβέρνηση
Ενταση για τις αποκρατικοποιήσεις
Δήμος Αθηναίων
Προϋπολογισμός από το... «Λος Αντζελες»
Στο δημαρχείο υπέρ των συμβασιούχων η Αλέκα
Υπουργείο Εξωτερικών
Δρούτσας: Λύση για την υφαλοκρηπίδα ή Χάγη
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Βενιζέλος: Διευκολυντικός ο ρόλος της Ελλάδας
Βουλή
Στη Βουλή ο φάκελος για Μαρκογιαννάκη
Νέα Δημοκρατία
Γκρινιάζουν για τους συμβούλους Σαμαρά οι τομεάρχες της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ
«Δρομολογημένη η χρεοκοπία, αναπόφευκτες οι κάλπες»
«Δώστε ονόματα πολιτικών με αδικαιολόγητες καταθέσεις»
Δήμος Ιωαννίνων
Τα ΜΑΤ «άνοιξαν» το δημαρχείο
Κώστας Καραγιώργης
Αυτός ήταν ο Καραγιώργης
ΣΕΒ
Δασκαλόπουλος: Κυβέρνηση «πεπεισμένων»