Έντυπη Έκδοση

Γκρινιάζουν για τους συμβούλους Σαμαρά οι τομεάρχες της Ν.Δ.

Κάτω από το χαλί επιχειρεί να κρύψει η Συγγρού τις διαμαρτυρίες που ακούγονται από τομεάρχες και στελέχη, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαράσσει τη γραμμή του κόμματος με μια στενή ηγετική ομάδα συνεργατών και συμβούλων (Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Νότης Μηταράκης κ.ά.), χωρίς να εισακούονται οι ίδιοι.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των ενστάσεων και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας με επιστολή του διέψευσε την εφημερίδα («Καθημερινή») που έγραψε πρώτη για μια τέτοια σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια στιγμή όμως δύο τομεάρχες της Ν.Δ., ο Χρήστος Ζώης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, επιβεβαίωσαν και τη σύσκεψη και τα παράπονα.

Μπέρδεψαν τις γραμμές τους στη Ν.Δ. Η αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύουν ενίοτε κάποια πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του κόμματος και τα οποία έχουν ανεβεί στο καλάμι και τρέχουν, άρχισε να ενοχλεί βουλευτές και στελέχη. Συζητούν και για τους «υψηλούς μισθούς» που υποστηρίζουν ότι παίρνουν από το κόμμα σε περίοδο κρίσης, αν και αναγνωρίζουν στον Σαμαρά ότι έκανε αρκετές περικοπές.

Σίγουρα το όλο φαινόμενο δεν έχει πάρει τις διαστάσεις μιας ανταρσίας. Σίγουρα έχει να κάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και με έναν πολιτικό φθόνο που υπάρχει πάντα για όσους βρίσκονται τόσο κοντά στον αρχηγό. Καταγράφεται όμως ως παθογένεια. Και όσο αρνείται να το παραδεχθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ., κινδυνεύει η εσωκομματική δυσαρέσκεια να διευρυνθεί και να σαμποτάρει την όποια δυναμική θα μπορούσε να αποκτήσει το κόμμα του.

«Εχει να κάνει με τη διαχείριση καθημερινότητας, εκεί ζήτησαν οι τομεάρχες μας να έχουν πρωταγωνιστικό λόγο, μαζί με την ηγεσία, στην τοποθέτηση που κάνει καθημερινά το κόμμα στα διάφορα ζητήματα κοινοβουλευτικής ή πολιτικής επικαιρότητας που ανακύπτουν», δήλωσε ο επικεφαλής προγράμματος της Ν.Δ. Ευρ. Στυλιανίδης στη «ΝΕΤ 105,8». Ο Χρήστος Ζώης, που επίσης μετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε στον «Φλας», ότι «οι τομεάρχες αντιμετωπίζονται σαν αναγκαίο κακό από ορισμένους» και ότι «το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι καλό», διαψεύδοντας και εκείνος τους Μιχελάκη και Τασούλα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι «οι συναντήσεις του προέδρου με τους τομεάρχες είναι πολύ συχνές». «Αυτά που διαβάζω περί ανταρσίας τομεαρχών σε συνάντηση που είχαν με τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Τασούλα δεν συνέβησαν ποτέ», τόνισε. «Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ερήμην των στελεχών της Ν.Δ.».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τον γενικό δείχνει η επιθεωρήτρια
Υπόθεση υποβρυχίων
Ψάχνουν στη Γερμανία κι άλλους υποβρύχιους λογαριασμούς
Δημοσιονομική πολιτική
Επιασε το ψαλίδι και βγαίνει παγανιά
Κυβέρνηση
Ενταση για τις αποκρατικοποιήσεις
Δήμος Αθηναίων
Προϋπολογισμός από το... «Λος Αντζελες»
Στο δημαρχείο υπέρ των συμβασιούχων η Αλέκα
Υπουργείο Εξωτερικών
Δρούτσας: Λύση για την υφαλοκρηπίδα ή Χάγη
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Βενιζέλος: Διευκολυντικός ο ρόλος της Ελλάδας
Βουλή
Στη Βουλή ο φάκελος για Μαρκογιαννάκη
Νέα Δημοκρατία
Γκρινιάζουν για τους συμβούλους Σαμαρά οι τομεάρχες της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ
«Δρομολογημένη η χρεοκοπία, αναπόφευκτες οι κάλπες»
«Δώστε ονόματα πολιτικών με αδικαιολόγητες καταθέσεις»
Δήμος Ιωαννίνων
Τα ΜΑΤ «άνοιξαν» το δημαρχείο
Κώστας Καραγιώργης
Αυτός ήταν ο Καραγιώργης
ΣΕΒ
Δασκαλόπουλος: Κυβέρνηση «πεπεισμένων»