Έντυπη Έκδοση

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Δρομολογημένη η χρεοκοπία, αναπόφευκτες οι κάλπες»

Η Ελλάδα οδηγείται στη χρεοκοπία το αργότερο έως το 2013, προέβλεψε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβε η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ίδιος εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αποφύγει τις εκλογές.

Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «οι μηχανισμοί ''διάσωσης'' που υιοθετήθηκαν, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους που απειλεί πλέον σαν ντόμινο να συμπαρασύρει όλη την ευρωζώνη, αλλά με προκλητικό τρόπο οδηγούν τους λαούς στην εξόντωση, στην κοινωνική χρεοκοπία και ακολούθως βέβαια και στη λεγόμενη ελεγχόμενη χρεοκοπία της οικονομίας, με μοναδικό μέλημα, απ' ό,τι φαίνεται, τη διάσωση των τραπεζών και την εξασφάλιση των χρημάτων των πιστωτών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εξελίξεις «οδυνηρές» και συνέχισε: «Δεν τα λέμε αυτά για να υπερβάλουμε. Είναι η πραγματικότητα. Και ο μόνος που δείχνει να μην καταλαβαίνει την πραγματικότητα, ο μόνος που φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι του γίνεται είναι ο πρωθυπουργός, που για άλλη μία φορά μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών έσπευσε να πανηγυρίσει. Βεβαίως μαζί του και η εγχώρια διαπλοκή που τον στηρίζει».

«Προετοιμαζόμαστε»

Επανέλαβε παλαιότερη εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα καταφέρει να αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες». Οπως εξήγησε, «εμείς προετοιμαζόμαστε γι' αυτή την εξέλιξη και αν θέλετε επιδιώκουμε να είμαστε σε ετοιμότητα. Κυρίως όμως, αυτό που θέλουμε είναι οι εκλογές να δώσουν λύση. Να δώσουν τη δυνατότητα για μια ριζική αλλαγή των συσχετισμών για μια Βουλή, η οποία δεν θα εγκρίνει με 150 ή με 180, αλλά θα απορρίψει αυτό το πακέτο μέτρων».

Είπε επίσης ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Και η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και η στοχοποίηση της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, του λαϊκού κινήματος». Απαντώντας σε ερωτήσεις, άφησε και μια έμμεση αιχμή εναντίον του ΚΚΕ, χωρίς να το κατονομάσει. Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να δώσει λύση με αγώνες και διεκδικήσεις που αφορούν το σήμερα και όχι ένα μακρινό και αβέβαιο αύριο. Δεν θεωρούμε ότι η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί όταν και αν κάποτε πέσει από τον ουρανό η προοπτική της λαϊκής εξουσίας».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «η εναλλαγή της κυβέρνησης Παπανδρέου με μια νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα είναι λύση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
«Δώστε ονόματα πολιτικών με αδικαιολόγητες καταθέσεις»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τον γενικό δείχνει η επιθεωρήτρια
Υπόθεση υποβρυχίων
Ψάχνουν στη Γερμανία κι άλλους υποβρύχιους λογαριασμούς
Δημοσιονομική πολιτική
Επιασε το ψαλίδι και βγαίνει παγανιά
Κυβέρνηση
Ενταση για τις αποκρατικοποιήσεις
Δήμος Αθηναίων
Προϋπολογισμός από το... «Λος Αντζελες»
Στο δημαρχείο υπέρ των συμβασιούχων η Αλέκα
Υπουργείο Εξωτερικών
Δρούτσας: Λύση για την υφαλοκρηπίδα ή Χάγη
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Βενιζέλος: Διευκολυντικός ο ρόλος της Ελλάδας
Βουλή
Στη Βουλή ο φάκελος για Μαρκογιαννάκη
Νέα Δημοκρατία
Γκρινιάζουν για τους συμβούλους Σαμαρά οι τομεάρχες της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ
«Δρομολογημένη η χρεοκοπία, αναπόφευκτες οι κάλπες»
«Δώστε ονόματα πολιτικών με αδικαιολόγητες καταθέσεις»
Δήμος Ιωαννίνων
Τα ΜΑΤ «άνοιξαν» το δημαρχείο
Κώστας Καραγιώργης
Αυτός ήταν ο Καραγιώργης
ΣΕΒ
Δασκαλόπουλος: Κυβέρνηση «πεπεισμένων»