Έντυπη Έκδοση

Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΜΑΝΑ

Κον Μπεντίτ: Η Ευρώπη ή είναι αλληλέγγυα στην Ελλάδα ή δεν υπάρχει

Η Συνθήκη της Λισαβόνας εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, είπε ο Κον Μπεντίτ και τόνισε: «Οπότε, δεν έχετε ανάγκη από υποβρύχια» ρίχνοντας άλλη μια... τορπίλη κατά της καγκελαρίου Μέρκελ και της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας (φωτ. EURO)
«Η Ευρώπη ή είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ή δεν υπάρχει. Η Ελλάδα έχει χρέος απέναντι στις αγορές αλλά και η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα». Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε η σκέψη του συμπροέδρου των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιου, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, όπως την ανέλυσε χθες βράδυ σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του «Τι να κάνουμε;».

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Ιράκ: άγρια βασανιστήρια σε φυλακή του υπ. Αμυνας
   Η φρίκη των φυλακών του Αμπού Γράιμπ αναβίωσε χθες με την καταγγελία της οργάνωσης Human Rights Watch για μία μυστική φυλακή του ιρακινού υπουργείου Αμυνας, που λειτουργούσε σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης, στο παλιό αεροδρόμιο Μουθάνα στην περιοχή της Βαγδάτης.
  • Οι Αμερικανοί περιμένουν τις «10 πληγές» της κλιματικής αλλαγής...
   Θάνατοι από καύσωνες, καταστροφή περιουσιών από πλημμύρες και αύξηση της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των παγετώνων είναι μερικά από όσα πρέπει να περιμένουν οι Αμερικανοί λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
  • ΗΠΑ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΡΡΟΗ Η κηλίδα που έγινε εφιάλτης...
   Η τεράστια πετρελαιοκηλίδα, που δημιούργησε η έκρηξη στις 20 Απριλίου σε πλατφόρμα άντλησης, ανοιχτά της Λουιζιάνας, κινδυνεύει να γίνει η μεγαλύτερη στην αμερικανική Ιστορία, καθώς κάθε μέρα διαρρέουν 160.000 λίτρα πετρελαίου (φωτ. Ass. Press, ΑΠΕ) Σε οικολογικό εφιάλτη εξελίσσεται για τις ΗΠΑ η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού μετά την έκρηξη της 20ής Απριλίου σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, η οποία έχει πλέον βυθιστεί ανοιχτά της Λουιζιάνας. Ειδικοί και Αρχές εξετάζουν όλες τις πιθανές λύσεις καθώς η πετρελαιοκηλίδα, που τροφοδοτείται από τη συνεχιζόμενη διαρροή πετρελαίου, απειλεί τις αμερικανικές ακτές.
  • Νερό: αύξηση στην τιμή, πτώση στη σπατάλη...
   Υπέρ της αύξησης των τιμών του νερού τάσσονται η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κατασπατάλησής του καθώς τα αποθέματα φθίνουν.
  • ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟ 1940 Το «πακέτο» της σφαγής του Κατίν
   Επτά από τα σημαντικότερα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν τις αποφάσεις σοβιετικών οργάνων εξουσίας για την πραγματοποίηση της ονομαζόμενης «σφαγής του Κατίν», κατά την οποία εκτελέστηκαν το 1940 χιλιάδες Πολωνοί αξιωματικοί, δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τα ρωσικά Κρατικά Αρχεία, έπειτα από σύσταση του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.
  • Η «λύσσα του Ερντογάν για μεταρρυθμίσεις»
   Οταν πριν από περίπου 8 χρόνια ανέλαβε τη διακυβέρνηση της γειτονικής Τουρκίας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υπό τον σημερινό πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, όλοι θεώρησαν ότι η Τουρκία θα μετατραπεί σε θεοκρατικό καθεστώς.