Έντυπη Έκδοση

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ...

Διαχωρισμό προέδρου και τέλος στους εντεταλμένους της ΕΡΤ

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με το οποίο ρυθμίζεται σειρά εκκρεμοτήτων σε όλους τους τομείς του, μεταξύ των οποίων και ορισμένα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη για τον διαχωρισμό των θέσεων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αφού ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν θέλει ένα πανίσχυρο πρόσωπο που θα καθορίζει τα πάντα στην ΕΡΤ, θα είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενος. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την πρώτη θέση θα αναλάβει ο Θανάσης Παπαγεωργίου (μέλος σήμερα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ) χωρίς μισθό, όπως ο ίδιος έχει ζητήσει, για να διατηρήσει τις υπόλοιπες επαγγελματικές ασχολίες του, και τη δεύτερη ο Γιώργος Γαμπρίτσος, ο οποίος κατέχει τώρα και τις δύο θέσεις. Σήμερα μάλιστα ο κ. Γαμπρίτσος αναμένεται να δώσει το πρώτο στίγμα των σχεδίων του για την ΕΡΤ σε συνάντηση με δημοσιογράφους που καλύπτουν τον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου καταργούνται οριστικά και οι θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Από τους σημερινούς έχει ήδη αποχωρήσει ο Πάνος Λουκάκος, ενώ σύντομα αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο έτερος εντεταλμένος, ο Κώστας Κέκκης, αφού έτσι κι αλλιώς σε λίγες μέρες η θέση δεν θα υφίσταται.

Σύμφωνα με άλλες διατάξεις, ο διευθύνων σύμβουλος και οι γενικοί διευθυντές της ΕΡΤ είναι ελεύθερα ανακλητοί και αναστέλλονται υποχρεωτικά οι πιθανές άλλες επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Στους γενικούς διευθυντές της ΕΡΤ μπορεί να ανατεθεί η ευθύνη οποιασδήποτε άλλης θυγατρικής εταιρείας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς επιπλέον αμοιβές από αυτές που έχουν προκαθοριστεί. Οι απολαβές τόσο του διευθύνοντος συμβούλου όσο και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της καθορίζονται πλέον με κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίες θα εκδοθούν εντός δύο μηνών μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Με αυτή τη διάταξη όπως λέγεται επιχειρείται να μην αντιμετωπιστούν ξανά υπέρογκες αμοιβές όπως αυτές που υπήρχαν στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ.

Η θητεία των μελών του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσδιορίζεται ότι ολοκληρώνεται στις 30/6/2012, ενώ με άλλη διάταξη προβλέπεται ότι σε περίπτωση απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ για οποιονδήποτε λόγο οι αρμοδιότητές του μπορούν να ανατεθούν σε μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και για διάστημα το πολύ μέχρι τρεις μήνες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Απεργοσπάστης και πάλι ο Σκάι
Βιολογικά προϊόντα στο επίκεντρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ερωτική νύχτα με τον Σέξπιρ και τη Λούλου
Συνέντευξη: Χρήστος Οικονόμου
Οι δυτικές συνοικίες χωρίς κλισέ του Καζαντζίδη
Νέες ταινίες
Αγγελικές νύχτες με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι
Κινηματογράφος
Προβολές στα πανεπιστήμια και πνευματικά δικαιώματα
Υπουργείο Πολιτισμού
Χρωστάμε μέχρι και στο Focus
Αρχαιολογία
Ελληνοϊταλικό στοπ σε δημοπρασία
Βιβλίο
Εκανε μόδα τη μαθηματική λογοτεχνία
Athens Video Art Festival
Σκηνές από τη ζωή του Αντι Γουόρχολ
Θέατρο
Δύο χιλιάδες SMS γράφουν θεατρικό
Τηλεόραση
Διαχωρισμό προέδρου και τέλος στους εντεταλμένους της ΕΡΤ
Απεργοσπάστης και πάλι ο Σκάι
Βιολογικά προϊόντα στο επίκεντρο