Έντυπη Έκδοση

Απεργοσπάστης και πάλι ο Σκάι

Την 48ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας έσπασε χθες μόνο ο ραδιοσταθμός Σκάι.

Με πρόσχημα την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού σε τόσο δύσκολες περιόδους, η ιδιοκτησία του Σκάι φρόντισε να μεταδίδει και από τη ραδιοφωνική συχνότητά του το τηλεοπτικό πρόγραμμα που διαθέτει. Ετσι νωρίς το πρωί από τον ραδιοφωνικό Σκάι μεταδιδόταν η τηλεοπτική εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή «Πρώτη γραμμή» κι αμέσως μετά το μαγκαζίνο της Πόπης Τσαπανίδου «Σκάι τώρα».

Την ίδια ώρα, οι δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού Σκάι σε ψήφισμά τους στήριζαν την απεργία των τεχνικών, επισημαίνοντας ότι είναι καταχρηστική η αναμετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος: «Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας ηχολήπτες που απεργούν. Είναι δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμά τους η διαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους, ιδιαίτερα τώρα που η απελευθέρωση των απολύσεων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι προ των πυλών. Θεωρούμε καταχρηστική την αναμετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος του Σκάι από τη συχνότητα του ραδιοφώνου». Ο Σκάι, πάντως, και σε άλλες περιπτώσεις έχει κινηθεί απεργοσπαστικά, αναμεταδίδοντας πρόγραμμα από Deutsche Welle και BBC.

Σειρά βέβαια έχει τώρα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι απαγορεύεται η αναμετάδοση προγράμματος τηλεοπτικού σταθμού από ραδιοφωνικό, ακόμα και αν υπάρχει προηγουμένως συμφωνία. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, επικοινώνησε με τον ραδιοσταθμό, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για παράνομη αναμετάδοση, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα από την ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής που θα αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει ή όχι σε κυρωτική διαδικασία εναντίον του Σκάι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Διαχωρισμό προέδρου και τέλος στους εντεταλμένους της ΕΡΤ
Βιολογικά προϊόντα στο επίκεντρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ερωτική νύχτα με τον Σέξπιρ και τη Λούλου
Συνέντευξη: Χρήστος Οικονόμου
Οι δυτικές συνοικίες χωρίς κλισέ του Καζαντζίδη
Νέες ταινίες
Αγγελικές νύχτες με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι
Κινηματογράφος
Προβολές στα πανεπιστήμια και πνευματικά δικαιώματα
Υπουργείο Πολιτισμού
Χρωστάμε μέχρι και στο Focus
Αρχαιολογία
Ελληνοϊταλικό στοπ σε δημοπρασία
Βιβλίο
Εκανε μόδα τη μαθηματική λογοτεχνία
Athens Video Art Festival
Σκηνές από τη ζωή του Αντι Γουόρχολ
Θέατρο
Δύο χιλιάδες SMS γράφουν θεατρικό
Τηλεόραση
Διαχωρισμό προέδρου και τέλος στους εντεταλμένους της ΕΡΤ
Απεργοσπάστης και πάλι ο Σκάι
Βιολογικά προϊόντα στο επίκεντρο