Έντυπη Έκδοση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

«Δεν μας δίνουν το όπλο για να σκοτώσουμε»

Αποστάσεις από τους χειρισμούς που αποδίδονται στον Επ. Κορκονέα, τόσο ως προς την ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων όσο και ως προς τη χρήση όπλου, κράτησε χθες ο συνάδελφος των κατηγορουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, Γ. Παπαποστόλου, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε να αναπαραστήσει τη στάση βολής στον αέρα, γιατί «αν κάποιος είναι επαγγελματίας, δεν το κάνει ούτε για πλάκα».

Επ. Κορκονέας Επ. Κορκονέας Και αυτό, ενώ προηγουμένως ο μάρτυρας είχε ισχυριστεί ότι «δεν μας δίνουν το όπλο για να σκοτώσουμε. Δεν μπορώ να κατατάξω ένα 15χρονο παιδί σε μια κοινωνική ομάδα. Ο καθένας μπορεί να ανήκει όπου θέλει, αρκεί να βρίσκεται στα πλαίσια της νομιμότητας. Εγώ παίρνω εντολή για να συλλάβω εφόσον μπορώ, αλλιώς φεύγω».

Ζωή Κωνσταντοπούλου (πολιτική αγωγή): «Το αγόρι αυτό, ο Αλέξανδρος, που βρέθηκε νεκρό φορώντας μια ριγέ μπλούζα και ένα κόκκινο παντελόνι, τον είχε κανείς εντοπίσει ως αναρχικό ή γνωστό-άγνωστο; Υπήρχε τέτοια πληροφορία;».

Μάρτυρας: «Οχι. Δεν μπορώ να βάλω μια ταμπέλα. Σέβομαι τη μνήμη του αγοριού και την οικογένειά του».

Λίγη ώρα αργότερα, χρειάστηκε η επέμβαση της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, προκειμένου ο μάρτυρας να αναπαραστήσει τον τρόπο πυροβολισμού στον αέρα, όπως του ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ν. Κωνσταντόπουλος. «Δεν το έχω κάνει ποτέ ούτε για να το δείξω» είπε, εξηγώντας ότι «αν κάποιος είναι επαγγελματίας, δεν το κάνει ούτε για πλάκα. Δεν θα στόχευα ούτε με το δάχτυλό μου».

Εκτός από συνάδελφος των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήταν «άψογοι χαρακτήρες και δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τι συνέβη και ότι εμπλέκονται στο περιστατικό», ο Γ. Παπαποστόλου ήταν ο άνθρωπος που παρέδωσε το περιπολικό στη ΓΑΔΑ, λίγη ώρα μετά το θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου. Ο ίδιος πρόσεξε πάνω στο καπό «μικρά θραύσματα από ένα ή δυο μπουκάλια μπίρας» και μάλιστα του δόθηκε εντολή να το οδηγήσουν «αργά για να μη φύγουν τα γυαλιά από τη θέση τους».

Οσο για την κατάσταση που επικρατούσε στο Τμήμα, υποστήριξε ότι υπήρχε διάχυτη αναστάτωση, καθώς «είχαμε ακούσει ότι χτυπήθηκε ένα παιδί και υπήρχαν πληροφορίες ότι θα δεχόμασταν επίθεση». Πάντως, δεν υπήρξε ενημέρωση για το πού βρίσκονταν οι δύο κατηγορούμενοι, μέχρι να παραδώσουν τα όπλα τους στη ΓΑΔΑ στις 11 το βράδυ.

Λόγω της ιδιότητάς του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στα μέτρα αντιμετώπισης μιας επίθεσης, όπως είναι η ενημέρωση του κέντρου Αμεσης Δράσης, η προσπάθεια να απεμπλακούν και να μην επιστρέψουν για να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Οπως ισχυρίστηκε, «δεν βγαίνουμε στο δρόμο για να εμπλακούμε μέχρι τέλους με τον δράστη» και πρόσθεσε ότι «μπροστά σε μολότοφ δεν σκέφτεσαι να τραβήξεις όπλο. Δεν τη θεωρώ άμεση απειλή για τη ζωή μου».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Με τις χειροπέδες πήγαν στο εδώλιο τον Δημητράκη
Οριστικά αθώος ο Πλεύρης για το βιβλίο του
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Η Ελλάδα του «Καλλικράτη»
16 νομοσχέδια, 17 βήματα
Καταργούνται οι νομαρχίες, μείωση 50% των αιρετών
Τα κριτήρια των συνενώσεων
«Εξοικονόμηση ώς 1,5 δισ. τον χρόνο»
Υποσχέσεις για εξασφάλιση και μετατάξεις τον Σεπτέμβριο
Εκπαίδευση
Δήμος Βούλας: 26 χρόνια περιμένουν ένα σχολείο
Βολές κατά Διαμαντοπούλου
Ελλειμμα στο εκπαιδευτικό σύστημα για αφομοίωση των δίγλωσσων
Εισαγγελέας για τα σχολικά λεωφορεία
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Δεν μας δίνουν το όπλο για να σκοτώσουμε»
Με τις χειροπέδες πήγαν στο εδώλιο τον Δημητράκη
Οριστικά αθώος ο Πλεύρης για το βιβλίο του
Αποκαθήλωση διαφημιστικών πινακίδων
Πληρώναμε και το ρεύμα των πινακίδων
Υγεία
Δεν υπήρχε πρόεδρος, «χάθηκαν» μοσχεύματα
Άλλες ειδήσεις
Συνελήφθη για 11 ληστείες
Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα DNA
Δηλώσεις για τις παρανομίες
Μεσολογγίτες κατά Εφετείου
Βγενόπουλος: δεν απέκλεισε συγχωνεύσεις και στην ακτοπλοΐα
1,5 εκατ. ενίσχυση για τους αγελαδοτρόφους
Η «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» και οι ενστάσεις Σπηλιωτόπουλου