Έντυπη Έκδοση

Η «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» και οι ενστάσεις Σπηλιωτόπουλου

Ενστάσεις για το δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Γαλάζιο πάρτι με κρατική εταιρεία», που καταχωρίστηκε στις 27/4/2009 και αναφερόταν σε παράνομες πράξεις της «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.», που αποκάλυψε το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και το οποίο απεστάλη ήδη στον εισαγγελέα από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, διατυπώνει ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Τουρισμού και Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας αναφέρει μεταξύ άλλων:

...«Η όλως αποσπασματική παράθεση του αποτελέσματος, όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα, του Πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται επί των ημερών της θητείας μου, καθ' ότι μόνο το πρώτο 8ήμερο του 2009 είχα την ευθύνη του Τουρισμού, δημιουργεί "άλλες" εντυπώσεις στον αναγνώστη, μιας και δεν καταγράφονται τα ουσιώδη γεγονότα της ιδρύσεως της εν λόγω εταιρείας αλλά και όλως αναληθώς, εκ παραδρομής, υποστηρίζεται ότι συνέβησαν κατά την περίοδο της υπουργίας μου.

Αποσιωπάται, εκ παραδρομής, ότι επρόκειτο επί περιόδου, όπου κατείχα τη θέση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (8/1/2009 έως 8/10/2009) και ουδεμία σχέση είχα με τον χειρισμό θεμάτων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων φορέων του.

Αναφέρεσθε, εκ παραδρομής, στο πρόσωπό μου με το σχόλιο: "Αρ. Σπηλιωτόπουλος: υπουργός όταν δημιουργήθηκε η εταιρεία", της οποίας η Εξουσιοδοτική Διάταξη υπεγράφη την 28η Ιανουαρίου 2009 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, στο τεύχος Α', υπ' αριθ. 8 της 28/1/2009, ημερομηνία κατά την οποία ήμουν από 20ημέρου υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων!!!

Δεν μου ζητήθηκαν αυτές οι σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες συνεκτιμώνται από τον αναγνώστη και τον οδηγούν σε σαφή εικόνα της δραστηριότητάς μου.

Σας πληροφορώ, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι κατά τη θητεία μου ετέθη η "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ" υπό εκκαθάριση, λόγω των ζημιογόνων χρήσεών της και της ύπαρξης ιδιωτών στο μετοχικό της κεφάλαιο, γεγονός το οποίο την καθιστούσε δυσκίνητο σχήμα και απεφασίσθη να δημιουργηθεί νέο εταιρικό σχήμα με αμιγώς κρατική συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο. Διορίσθησαν εκκαθαριστές και ανακοινώθηκε η πρόθεση της ιδρύσεως της ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. και άρχισε η αναγκαία διαδικαστική προεργασία της ίδρυσης.

Στον ανασχηματισμό της 8ης Ιανουαρίου 2009 μετακινήθηκα στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και έκτοτε διεκόπη πλήρως κάθε ενέργειά μου και ευθύνη μου επί της διαδικασίας ίδρυσης της εν λόγω εταιρείας.

Θεωρώ ότι η παντελής απουσία της γνώμης μου στο δημοσίευμα της 27/4/2010 οφείλεται σε εσπευσμένη ενέργεια κάλυψης της ύλης του φύλλου και όχι σε εσκεμμένη παράλειψη εκ μέρους σας.

Ο πολιτικός πολιτισμός, τον οποίο απαρέγκλιτα υπηρετώ από την είσοδό μου στην πολιτική, μου υπαγορεύει την εξάντληση των ορίων του καλόπιστου δημοσίου διαλόγου»...

* Ο συντάκτης του δημοσιεύματος Γιώργης Μέρμηγκας απαντά:

Ακατανόητη η αντίδραση του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου. Η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του που έγινε σε ένα ρεπορτάζ που εστίαζε εξ ολοκλήρου στο πόρισμα των ελεγκτών για τις πομπές της ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. ήταν απλά ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δρομολόγησε ως υπουργός τουρισμού τη μετεξέλιξη της ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ (που ετέθη σε καθεστώς εκκαθάρισης) σε ΑΓΡΟΤΗΜΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει άλλωστε πλήρως στην επιστολή του και ο πρώην υπουργός Τουρισμού. Ξεκάθαρα σημειώναμε, εξάλλου, στο εν λόγω ρεπορτάζ ότι τον τυπικό διορισμό διοίκησης της ΑΓΡΟΤΗΜΑ υπό την κ. Μπριγκίτε Παπασταύρου υπέγραψε ο διάδοχος του κ. Σπηλιωτόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλος.

Υπήρξε όμως και μια δεύτερη αναφορά στο πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου -ότι παρουσίασε δηλ. ο ίδιος ως υπουργός Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2008, μαζί με την κ. Μπ. Παπασταύρου ως πρόεδρο πια της ΑΓΡΟΤΗΜΑ στο Μέγαρο Μουσικής ένα DVD του ΔΟΛ για τον αγροτουρισμό-, γεγονός ωστόσο που αποσιωπά ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Η Ελλάδα του «Καλλικράτη»
16 νομοσχέδια, 17 βήματα
Καταργούνται οι νομαρχίες, μείωση 50% των αιρετών
Τα κριτήρια των συνενώσεων
«Εξοικονόμηση ώς 1,5 δισ. τον χρόνο»
Υποσχέσεις για εξασφάλιση και μετατάξεις τον Σεπτέμβριο
Εκπαίδευση
Δήμος Βούλας: 26 χρόνια περιμένουν ένα σχολείο
Βολές κατά Διαμαντοπούλου
Ελλειμμα στο εκπαιδευτικό σύστημα για αφομοίωση των δίγλωσσων
Εισαγγελέας για τα σχολικά λεωφορεία
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Δεν μας δίνουν το όπλο για να σκοτώσουμε»
Με τις χειροπέδες πήγαν στο εδώλιο τον Δημητράκη
Οριστικά αθώος ο Πλεύρης για το βιβλίο του
Αποκαθήλωση διαφημιστικών πινακίδων
Πληρώναμε και το ρεύμα των πινακίδων
Υγεία
Δεν υπήρχε πρόεδρος, «χάθηκαν» μοσχεύματα
Άλλες ειδήσεις
Συνελήφθη για 11 ληστείες
Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα DNA
Δηλώσεις για τις παρανομίες
Μεσολογγίτες κατά Εφετείου
Βγενόπουλος: δεν απέκλεισε συγχωνεύσεις και στην ακτοπλοΐα
1,5 εκατ. ενίσχυση για τους αγελαδοτρόφους
Η «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» και οι ενστάσεις Σπηλιωτόπουλου