Έντυπη Έκδοση

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Δύο καυτά CD με ονόματα

Δύο CD με τα ονόματα όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο Ζίμενς στην Ελλάδα φέρεται να έχει παραδώσει για λόγους ασφάλειας σε δύο συμβολαιογράφους του Μονάχου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Οπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα, οι δικηγόροι του Χριστοφοράκου δηλώνουν πως ο πελάτης τους είναι έτοιμος να καταθέσει στην Εισαγγελία του Μονάχου για το ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

«Είναι έτοιμος να συνεργαστεί», επισημαίνουν στην εφημερίδα.

«Ακριβή στοιχεία»

«Ο Ελληνας με γερμανικό διαβατήριο γνωρίζει πολλά και έχει κάνει κινήσεις για την ασφάλειά του. Σε δύο συμβολαιογράφους του Μονάχου έχει αποθηκεύσει δύο CD με πληροφορίες για τις δωροδοκίες στην Αθήνα. Εκεί φαίνεται να υπάρχουν ακριβείς σημειώσεις για το ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο στο Μόναχο, αλλά και στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η εταιρεία έχει δώσει μίζες στον ΟΤΕ, κυρίως σε διευθυντικά στελέχη, τον στρατό και την κυβέρνηση, αλλά και σε πολιτικούς, ενώ έχει χρηματοδοτήσει κρυφά τις προεκλογικές εκστρατείες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Το ίδιο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι οι δύο δικηγόροι βλέπουν μια λύση για την περίπτωση Χριστοφοράκου: να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία του Μονάχου και να πει όλα όσα γνωρίζει για το σκάνδαλο, ποια στελέχη του προεδρείου της εταιρείας έχουν εμπλοκή σε αυτό και σε ποιους έδωσε μίζες, αναφέροντας και τα ονόματα των υπουργών και των βουλευτών στην Ελλάδα.

Η πρόθεση αυτή του Χριστοφοράκου -σύμφωνα και με όσα εκτιμά η γερμανική εφημερίδα- αρχίζει να σπέρνει τον φόβο και στα πρώην στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στο Μόναχο, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να έχουν μικρές απώλειες από το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Δηλαδή, εάν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μιλήσει στην Εισαγγελία για την περίπτωση της Ελλάδας, θα πρέπει να τη συνδέσει και με τη Γερμανία, ώστε αυτή να αποκτήσει ενδιαφέρον και για τη γερμανική Εισαγγελία.

«Οχι ανταλλαγή»

Πάντως οι δικηγόροι του απορρίπτουν την ιδέα της ανταλλαγής Χριστοφοράκου με τον Γιουνκ, το πρώην στέλεχος της Ζίμενς, που τον καιρό αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, καθώς του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την αρμόδια Εισαγγελία.

«Αυτό είναι αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο. Δεν πρόκειται για ανταλλαγή μυστικών πρακτόρων, όπως γινόταν κάποτε», δηλώνει ο Ντάνιελ Πέτερ, δικηγόρος του Χριστοφοράκου.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο πελάτης του περνά πολύ δύσκολες ώρες στις φυλακές του Μονάχου, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ στενοχωρημένος και σοκαρισμένος».

Πάγκαλος: Πολλοί κάνουν δωρεές...

Να ελαφρύνει τη θέση του Θ. Τσουκάτου επιχείρησε και χθες ο Θ. Πάγκαλος.

Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση njoytv.gr υποβάθμισε την ομολογία του για το ένα εκατομμύριο που λέει ότι πήγε στο ΠΑΣΟΚ από τη Ζίμενς. Είπε ότι δωρεές κάνουν πολλοί επιχειρηματίες στα κόμματα και ότι κι αυτός έχει φίλους επιχειρηματίες που του έχουν πει ότι θέλουν να δώσουν χρήματα για ενίσχυση, ενώ μίλησε για ποσά 10.000- 15.000 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Μεσογειακοί Αγώνες
Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς
Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί
Διακομματικό φλερτ
Οικολόγοι Πράσινοι: τους βρίσκουν όλοι ελκυστικούς
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ανευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών με ΗΠΑ
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Επαναλειτουργία της Χάλκης, αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Νέα Δημοκρατία
Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»
ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. ο Γιώργος
Σύνοδος ΟΑΣΕ
ΟΑΣΕ: Ραντεβού στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
Απέφυγαν κοινές εμφανίσεις