Έντυπη Έκδοση

Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι

Με ένα νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου, αυτή τη φορά για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με το σκάνδαλο του προγράμματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι, επιχειρούν τώρα οι ελληνικές δικαστικές αρχές να ενισχύσουν το αίτημα έκδοσης του καταζητούμενου, πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens από τη Γερμανία.

Αν και με την κίνηση αυτή δεν αλλάζει ο καταληκτικός χρόνος τέλεσης των αδικημάτων, με αποτέλεσμα ο σκόπελος της τυχόν παραγραφής, που θα επικαλεστούν οι Γερμανοί, να φαίνεται πως δεν ξεπερνιέται, οι ελληνικές δικαστικές αρχές εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν το αίτημα έκδοσης δεν έχει αίσιο τέλος, με αυτό το δεύτερο ένταλμα ο Μ. Χριστοφοράκος, εφόσον δικαστεί στη Γερμανία, θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες ποινές.

Σύμφωνα με το νέο ένταλμα, το επίμαχο αδίκημα φέρεται να τελέστηκε κατά συναυτουργία με τον κατηγορούμενο και πρώην στέλεχος της Siemens, Δ. Δενδρινό, και άρα αφορά το χρονικό διάστημα από το έτος 2002 έως και τις 19/5/2003.

Σταματάει στο 2003

Εντύπωση προκαλεί όμως ότι ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος σταματά στην υπογραφή της σύμβασης στα μέσα του 2003 και δεν επεκτείνεται περαιτέρω χρονικά, δηλαδή μετά το 2004, περίοδο κατά την οποία οι περαιτέρω χειρισμοί μέχρι την παραλαβή του έργου είχαν περάσει στα χέρια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές φέρονται να μη γνωρίζουν καν το πλαίσιο της ποινής που ορίζει το γερμανικό δίκαιο για το αδίκημα της απάτης. Οπως χαρακτηριστικά φέρεται να ειπώθηκε από έγκυρη εισαγγελική πηγή, υπάρχει «πιθανολόγηση» ότι ενδεχομένως το συγκεκριμένο αδίκημα να τιμωρείται με ποινή μεγαλύτερη από αυτήν που επιβάλλεται για τη δωροδοκία, κατηγορία την οποία εξετάζει η Εισαγγελία του Μονάχου σε σχέση με το αίτημα έκδοσής του.

Πάντως για το επίμαχο ημεδαπό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε με εντολή του 4ου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα και σήμερα αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να ισχύσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νομικές πηγές υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει περίτρανα τα «κενά» και την προχειρότητα του πρώτου εντάλματος, το οποίο εκδόθηκε αμέσως μετά τη φυγή του Μ. Χριστοφοράκου στο εξωτερικό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υπόθεση Siemens
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Μεσογειακοί Αγώνες
Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς
Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί
Διακομματικό φλερτ
Οικολόγοι Πράσινοι: τους βρίσκουν όλοι ελκυστικούς
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ανευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών με ΗΠΑ
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Επαναλειτουργία της Χάλκης, αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Νέα Δημοκρατία
Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»
ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. ο Γιώργος
Σύνοδος ΟΑΣΕ
ΟΑΣΕ: Ραντεβού στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
Απέφυγαν κοινές εμφανίσεις