Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ BBC ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

Πληρώστε κορόιδα!..

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Τον Μάιο βγήκε στη φόρα το σκάνδαλο με τα προσωπικά έξοδα των βουλευτών της χώρας που επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και τώρα έμαθαν ότι πληρώνουν και τα προσωπικά έξοδα των μεγαλοστελεχών του κρατικού τους καναλιού, του BBC.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, σκορπούσε τα λεφτά των Βρετανών φορολογουμένων σε προσωπικά του έξοδα από το 2004 μέχρι σήμερα Ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, σκορπούσε τα λεφτά των Βρετανών φορολογουμένων σε προσωπικά του έξοδα από το 2004 μέχρι σήμερα Τουλάχιστον οι Βρετανοί ξέρουν πού πάνε τα χρήματά τους, ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε...

Ταξίδια, σαμπάνιες, διακοπές, πανάκριβες τσάντες είναι ορισμένα από τα «δώρα» που έκαναν οι Βρετανοί, χωρίς να το γνωρίζουν, σε ορισμένους ακριβοπληρωμένους του BBC.

Συγκεκριμένα, ύστερα από αίτημα των πολιτών της Βρετανίας αναγκάστηκε το BBC να ενημερώσει τους φορολογουμένους πού ξοδεύονται τα χρήματά τους. Ετσι, οι υπεύθυνοι δημοσιοποίησαν στην ιστοσελίδα του καναλιού αναλυτικούς καταλόγους που φανερώνουν πού ξοδεύτηκε κάθε λίρα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Εξηγήσεις για τα έξοδά του έδωσε πρώτος και καλύτερος ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, ο οποίος δήλωσε ότι ξόδεψε περισσότερες από 2.236 λίρες τον περασμένο χρόνο για να επιστρέψει ο ίδιος με την οικογένειά του από διακοπές που είχαν πάει στην Ιταλία, έτσι ώστε να προλάβει να είναι στη Βρετανία έγκαιρα. Ο Μαρκ Τόμσον είπε ακόμη ότι ξόδεψε άλλες 1.277 λίρες για να επιστρέψει με ιδιωτικό αεροπλάνο από την Αμερική στη Βρετανία έτσι ώστε να προλάβει να συμμετάσχει σε μια δημοσιογραφική έρευνα αλλά και 100 λίρες για μια σαμπάνια που την έκανε δώρο στα γενέθλια του παρουσιαστή, Μπρους Φόρσιθ.

Κι αυτά είναι ορισμένα από τα έξοδά του τα οποία στο σύνολο αγγίζουν τις 77.823 λίρες (από το 2004).

Η Τζάνα Μπένετ, υψηλόβαθμο στέλεχος του BBC, επειδή της έκλεψαν την τσάντα η οποία άξιζε 500 λίρες, ζήτησε από το κανάλι να της την πληρώσουν. Κι έτσι έγινε! Εκτός αυτού, η κ. Μπένετ χάλασε σε διάστημα οκτώ μηνών 1.168 λίρες σε λουλούδια και σαμπάνιες που έκανε δώρο σε διάφορους παρουσιαστές του καναλιού, ενώ ο φορολογούμενος πολίτης πλήρωνε και τα κομμωτήριά της!

Αλλα στελέχη χρέωσαν χιλιάδες λίρες για γεύματα, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και σε ηλεκτρονικές συσκευές. Οι υπεύθυνοι του BBC επειδή δεν ήθελαν να αφήσουν καμιά αμφιβολία για τα έξοδά τους, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν και τις απολαβές των 50 υψηλότα αμειβόμενων στελεχών τους, τους τελευταίους 12 μήνες.

Να προσθέσουμε ότι ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, εδώ και λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης επρόκειτο να κάνει μείωση στους μισθούς των εργαζομένων του BBC. Συγκεκριμένα οι τοπ παρουσιαστές που εργάζονται στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του κρατικού σταθμού της Αγγλίας και πληρώνονται με περισσότερο από 100.000 λίρες τον χρόνο θα αντιμετώπιζαν μείωση μισθού της τάξης του 25% και ορισμένοι μείωση μέχρι και 40%.

Αυτά όλα συμβαίνουν στην Αγγλία. Εδώ είναι Ελλάδα... *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Αφιερώματα, ανά τον κόσμο, στον Μάικλ Τζάκσον
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μάικλ Τζάκσον
Αποκαλύψεις μετά θάνατον για φάρμακα-βόμβα
Εικαστικά
Για ένα φιλί στον Μπάτη
Μουσείο Γουλανδρή
Αρχαία σπαράγματα και μοντέρνος κόσμος
Πάει ο Πέι, η συλλογή Γουλανδρή σε παγκρατιώτικο νεοκλασικό
Συνέντευξη Κώστας Τσιάνος
Ο τραγικός ήρωας δεν μπορεί να πηγαίνει προς νερού του
Σπύρος Καλογήρου
Ο πιο γλυκός «κακός» της μεγάλης οθόνης
Rockwave Festival
Μετά το πανηγύρι, η καταιγίδα
Τηλεόραση
Πληρώστε κορόιδα!..
Αφιερώματα, ανά τον κόσμο, στον Μάικλ Τζάκσον