Έντυπη Έκδοση

ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα

Εννέα μήνες πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν υποψήφιο για το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Μ. Μαΐλης: Αθλιος προβοκάτορας ο Καρατζαφέρης, η οσμή δεν έχει όρια Μ. Μαΐλης: Αθλιος προβοκάτορας ο Καρατζαφέρης, η οσμή δεν έχει όρια Υστερα απ' αυτό η κυβέρνηση και βάσει των σημερινών δεδομένων δεν μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία. Προϋπόθεση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή είναι η συγκέντρωση το λιγότερο 180 ψήφων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανάλογη θέση του ΚΚΕ, σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν συνολικά 124 βουλευτές.

Ο Καρατζαφέρης

Η δήλωση του Μάκη Μαΐλη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κρίθηκε αναγκαία από την ηγεσία του ΚΚΕ, μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο τελευταίος το βράδυ της Παρασκευής μέσω του δελτίου ειδήσεων του Alter υπαινίχτηκε ότι στη Ν.Δ. σκέφτονται να προτείνουν κομμουνιστή υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο Μάκης Μαΐλης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε κανενός είδους συναλλαγή και σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα κύμα δηλώσεων που ήταν πθανό να φέρουν σε θέση απολογούμενου το ΚΚΕ, αντέδρασε άμεσα τονίζοντας ότι «η οσμή δεν έχει όρια». Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ «ο άθλιος προβοκάτορας Γιώργος Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε στο δελτίο του Alter ότι η Ν.Δ.. σκέπτεται να προτείνει κομμουνιστή για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ενώ ο ίδιος συναλλάσσεται με τη Ν.Δ., διεκδικώντας να κυβερνήσει μαζί της, επαναλαμβάνει τις γνωστές προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για συνδιαλλαγή Ν.Δ. και ΚΚΕ. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν. Πολύ περισσότερο δεν θα έθετε υποψηφιότητα στέλεχος του ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους».

Στη δήλωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης. «Οι δηλώσεις του κ. Μαΐλη αποκαλύπτουν το γνωστό αποκρουστικό πρόσωπο του ΚΚΕ. Δεν διστάζει να πλήξει τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς της, προσβάλλοντας με βάναυσο και αήθη τρόπο το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Μπούμερανγκ»

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια εφόσον επιθυμεί την επανεκλογή του. Τόνιζαν επίσης ότι «δεν παίζουν με τους θεσμούς».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί άψογα τα καθήκοντά του. Αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει τελικά να "παίξει" με τους θεσμούς, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο, η επιλογή αυτή θα γίνει μπούμερανγκ για τον κ. Παπανδρέου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Σχετικά θέματα: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Μεσογειακοί Αγώνες
Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς
Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί
Διακομματικό φλερτ
Οικολόγοι Πράσινοι: τους βρίσκουν όλοι ελκυστικούς
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ανευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών με ΗΠΑ
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Επαναλειτουργία της Χάλκης, αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Νέα Δημοκρατία
Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»
ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. ο Γιώργος
Σύνοδος ΟΑΣΕ
ΟΑΣΕ: Ραντεβού στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
Απέφυγαν κοινές εμφανίσεις