Έντυπη Έκδοση

Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί

Να κλείσει η διαδικασία μετασεισμών στον ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσει με όλους όσοι ανήκουν στο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος χθες το βράδυ από τα μέλη του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την ενότητα της Αριστεράς μίλησε τελευταίος. Αφού άκουσε όλους τους ομιλητές.

Ξεπέρασαν τους 2.500 οι πολίτες που επισκέφτηκαν χθες το τριήμερο φεστιβάλ της 2ης συνάντησης κινημάτων, που διοργάνωσε η ΚΟΕ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. «Στις ευρωεκλογές είχαμε μια πολύ μεγάλη ήττα. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα μας πάει πίσω. Μπορούμε μέσα σε συγκεκριμένες προσθεσμίες, να το αναστρέψουμε», είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν τόνισε ότι είναι μία από τις λίγες φορές που η Αριστερά μπόρεσε να πάρει την ηγεμονία από τη σοσιαλδημοκρατία και να παίξει με την ατζέντα της, ότι έσπασε τη συναίνεση που είχε διαμορφωθεί μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αλαβάνος μίλησε για απώλεια: «Η πολιτική πρωτοβουλία φεύγει από τα χέρια μας», είπε, τονίζοντας ότι «είμαστε περήφανοι με τη στάση που κρατήσαμε τον Δεκέμβριο και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», μιλώντας για συμφωνία όλων των κομμάτων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε σχετικά με το ζήτημα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: «Οι συνεργασίες διαμορφώνονται με βάση προγραμματικές συγκλίσεις. Είναι αδύνατη η ευρύτερη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Θα ασκήσουμε κριτική και θα υποβάλουμε προτάσεις φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ μπροστά στις αδυναμίες του».

Αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της μετανάστευσης: «Δεν εντοπίσαμε το σημείο της μεγάλης τριβής, τη μετανάστευση. Μένουμε στην ακλόνητη θέση ότι οι μετανάστες έχουν δικαιώματα. Αλλά πρέπει να δώσουμε πολιτική απάντηση στην κοινωνία. Στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα που δυσκολεύονται να ζήσουν στη γειτονιά τους. Να ζητήσουμε την ελεύθερη διακίνησή τους στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο καθηγητής Ευτ. Μπιτσάκης, που συμμετείχε στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν χάσαμε την Ιερουσαλήμ. Υπάρχει. Υπό τις παρούσες καταστροφικές συνθήκες για την ανθρωπότητα, μοναδική δύναμη αντίστασης είναι η Αριστερά». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Μεσογειακοί Αγώνες
Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς
Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί
Διακομματικό φλερτ
Οικολόγοι Πράσινοι: τους βρίσκουν όλοι ελκυστικούς
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ανευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών με ΗΠΑ
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Επαναλειτουργία της Χάλκης, αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Νέα Δημοκρατία
Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»
ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. ο Γιώργος
Σύνοδος ΟΑΣΕ
ΟΑΣΕ: Ραντεβού στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
Απέφυγαν κοινές εμφανίσεις