Έντυπη Έκδοση

ΜΑΞΙΜΟΥ-ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»

Ενόχληση στο Μαξίμου και νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα προκάλεσε το βιβλίο του Γ. Αλογοσκούφη με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την κρίση».

«Χρειάζεται πρώτα απ' όλα ηγεσία, χωρίς φοβικά σύνδρομα, ιδεοληψίες και εξαρτήσεις», αναφέρει στο βιβλίο του ο Γ. Αλογοσκούφης «Χρειάζεται πρώτα απ' όλα ηγεσία, χωρίς φοβικά σύνδρομα, ιδεοληψίες και εξαρτήσεις», αναφέρει στο βιβλίο του ο Γ. Αλογοσκούφης Ο επί πέντε χρόνια «τσάρος» της οικονομίας που απομακρύνθηκε στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιανουαρίου ανακάλυψε αιφνιδίως ότι ο Καραμανλής ήταν άτολμος με φοβικά σύνδρομα, υποτασσόταν στα κελεύσματα των Βρυξελλών κ.λπ. Βέβαια δεν τον κατονομάζει αλλά οι αναφορές που κάνει ήξερε πολύ καλά ότι θα είχαν ερμηνείες που θα παρέπεμπαν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Στην πίκρα ενός πρώην απέδωσαν τις αλογοσκούφειες επικρίσεις κυβερνητικές πηγές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος είπε στην «Ε» ότι ποτέ δεν σχολιάζει δηλώσεις-απόψεις βουλευτών, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα. Βουλευτές της Ν.Δ. κατηγόρησαν τον Γ. Αλογοσκούφη ως «αχάριστο». «Να αφήσουν τις αιχμές αυτοί των οποίων τα λάθη πληρώνουμε ακόμη», δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου αφήνοντας αιχμές για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του πρώην υπουργού Οικονομίας ο οποίος συχνά κοντραριζόταν με τους εκφραστές της λαϊκής Δεξιάς (Μανώλη, Πουπάκη κ.ά.).

«Για επιβίωση»

Στελέχη της Ρηγίλλης απέδωσαν τις θέσεις Αλογοσκούφη στην ανάγκη για προσωπική πολιτική επιβίωση καθώς το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο θα γίνουν εκλογές. Υποστήριζαν μάλιστα ότι επιχειρεί να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή καθώς δέχεται πολλά εσωκομματικά πυρά για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε και η οποία εκτόξευσε στα ύψη το έλλειμμα το 2008 τινάζοντας στον αέρα τον προϋπολογισμό και δυναμιτίζοντας την πορεία της οικονομίας ενώ η διεθνής κρίση ήταν προ των πυλών. Επίσης του καταλογίζουν ότι ενώ το 2004 το στοίχημα της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν πώς θα βγάλει την Ελλάδα από την κοινοτική επιτήρηση στην οποία την έβαλε η «καταστροφική» οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, το 2009 το νέο στοίχημά της είναι να τη βγάλει και πάλι από την επιτήρηση στην οποία όμως την οδήγησε η οικονομική πολιτική Αλογοσκούφη. Γι' αυτό και επιχειρεί τώρα ο πρώην «τσάρος», ο οποίος είχε λευκή επιταγή από τον Καραμανλή, να διαχωρίσει τη θέση του και να τραβήξει διαχωριστική γραμμή επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον πρωθυπουργό.

«Πρώτα ηγεσία»

«Χρειάζεται πρώτα απ' όλα ηγεσία», γράφει στο βιβλίο του ο Γ. Αλογοσκούφης. «Αποφασισμένοι πολιτικοί που χωρίς φοβικά σύνδρομα, ιδεοληψίες και εξαρτήσεις θα αναλάβουν να πείσουν, να ερμηνεύσουν και τελικά να υλοποιήσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Κατηγορεί εμμέσως τον πρωθυπουργό ότι σέρνεται πίσω από τα γεγονότα τζογάροντας με την εκλογολογία. «Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι για να διαχειρίζονται τον πολιτικό χρόνο αναζητώντας ευκαιρίες για εκλογικούς ή άλλους αιφνιδιασμούς», και συμπληρώνει: «Είναι σαφές ότι η επιλογή των επιμέρους παραμέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι υπόθεση της χώρας μας και όχι της Επιτροπής ή του Συμβουλίου».

Μετά το πυρ ομαδόν που δέχθηκε, συνεργάτες του Γ. Αλογοσκούφη υποστήριζαν ότι «οι επισημάνσεις που κάνει στο βιβλίο του δεν αναφέρονται στον Κ. Καραμανλή και στην κυβέρνηση αλλά είναι γενικότερες προσεγγίσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Μεσογειακοί Αγώνες
Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς
Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί
Διακομματικό φλερτ
Οικολόγοι Πράσινοι: τους βρίσκουν όλοι ελκυστικούς
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ανευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών με ΗΠΑ
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Επαναλειτουργία της Χάλκης, αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Νέα Δημοκρατία
Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»
ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. ο Γιώργος
Σύνοδος ΟΑΣΕ
ΟΑΣΕ: Ραντεβού στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
Απέφυγαν κοινές εμφανίσεις