Έντυπη Έκδοση

Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς

«Τιμώντας» την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων που όλα έγιναν στο παρά πέντε, η κυβέρνηση φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό κορμό για την τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων στον Βόλο το 2013.

«Η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων-Βόλος 2013» όπως τιτλοφορείται το σχέδιο νόμου, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, δίνει το πράσινο φως για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας που θα διοργανώσει το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

Ωστόσο, οι τοπικοί παράγοντες του Βόλου βρίσκονται στα πρόθυρα του πανικού, διότι βλέπουν το 2013 να πλησιάζει και τις διαδικασίες που οδηγούν στην επιτυχή τέλεση των αγώνων να προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην «Ε» ο Κ. Καρτάλης. Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η σύσταση της επιτροπής για τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε τον έκτο μήνα με χρονικό ορίζοντα τους 84 μήνες. Τώρα βρισκόμαστε στον 21ο με χρονικό ορίζοντα τους 68 και ακόμα η οργανωτική επιτροπή δεν έχει συσταθεί. Φυσικό επακόλουθο της κατάστασης αυτής είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες να γίνουν μεν, αλλά με εκπτώσεις σε έργα και σε δράσεις.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να μη γίνει η Πολιτιστική Μεσογειάδα, αλλά και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Λάρισα-Βόλου, αλλά και να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα με την κατασκευή του κωπηλατοδρόμιου.

Ανάλογες θέσεις εκφράζει και η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα η οποία κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα και στον Βόλο διαπίστωσε απραξία ως προς την κατασκευή των έργων. Σοβαρές ενστάσεις προβάλλει η ίδια και για το καθεστώς που ορίζει τις απαλλοτριώσεις καθώς, όπως υπογραμμίζει, το ασαφές πλαίσιο μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον ατασθαλίες.

Η κυβέρνηση εξάλλου, όπως είχε ήδη εξαγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, έχει πρόθεση να καταργήσει διάταξη με την οποία ίσχυε το ιδιώνυμο για αδικήματα τα οποία διαπράττονται στους αθλητικούς χώρους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή από τον προκάτοχό του Γ. Ορφανό.

Η νέα ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα αναστολής της ποινής μία μόνο φορά και σε ορισμένες περιπτώσεις μετατροπής της σε χρηματικό πρόστιμο ακόμη και διπλάσιου των προβλεπόμενων από τον ποινικό κώδικα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Δύο καυτά CD με ονόματα
Συμβαίνουν και στο... Μπανγκλαντές
Νέο ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου, για το C4Ι
Μεσογειακοί Αγώνες
Βουλή: Με καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς
Αλαβάνος - Τσίπρας
Επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα
Τσίπρας: Ν' ακούσουμε τη βάση για σύνθεση και ενότητα
Αλαβάνος: Ενότητα και να τελειώνουν οι μετασεισμοί
Διακομματικό φλερτ
Οικολόγοι Πράσινοι: τους βρίσκουν όλοι ελκυστικούς
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΚΕ: Δεν ψηφίζουμε κανένα
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, βλέπει κάλπες και πριν τον Μάρτιο
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ανευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών με ΗΠΑ
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Επαναλειτουργία της Χάλκης, αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού
Νέα Δημοκρατία
Ενόχληση για τον πρώην «τσάρο»
ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. ο Γιώργος
Σύνοδος ΟΑΣΕ
ΟΑΣΕ: Ραντεβού στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
Απέφυγαν κοινές εμφανίσεις