Έντυπη Έκδοση

Κουτοπονηριά Κακλαμάνη με το πάρκο Κύπρου

Με «παραθυράκια» επιχειρεί ο Νικήτας Κακλαμάνης να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση κατασκευής γκαράζ στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, παρά την έντονη αντίδραση και τις πολύχρονες κινητοποιήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει καταθέσει πρόταση, με την οποία εισηγείται παράταση για άλλες 434 ημέρες (!) της σύμβασης κατασκευής, που προβλέπει ότι τα έργα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2008.

Στην τεχνική έκθεση, που επικαλείται ο δήμαρχος στη διατύπωση του αιτήματος προς το δημοτικό συμβούλιο, γίνονται αναφορές αποκλειστικά στις καθυστερήσεις που αφορούν το μελλοντικό γκαράζ στον χώρο του πρώην κινηματογράφου «Αλκαζάρ», στη διασταύρωση των οδών Ψηλορείτη και Δηληγιάννη. Το συγκεκριμένο έργο όμως είχε δημοπρατηθεί με τον ίδιο διαγωνισμό, περιλαμβάνεται στην ίδια σύμβαση και έχει ανατεθεί στην εταιρεία που έχει αναλάβει την υπόθεση στο πάρκο της οδού Κύπρου.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, στο έγγραφό της που είναι στη διάθεση της «Ε», αναφέρει ότι η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με καθυστέρηση 145 ημερών από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων. Σημειώνει, επίσης, ότι η Τροχαία καθυστέρησε επί 210 ημέρες να παραδώσει το οικόπεδο, στο οποίο στάθμευαν τα υπηρεσιακά οχήματα. Δικαιολογεί όμως στην κοινοπραξία και άλλες 51 ημέρες λόγω Χριστουγέννων (25 ημέρες), απεργιών στον κλάδο των οικοδόμων (7 ημέρες) και κακών καιρικών συνθηκών (19 ημέρες). Προσθέτει και άλλες 28 λόγω των ...γεγονότων στο πάρκο της οδού Κύπρου, κάνοντας λόγο γιά απειλές βανδαλισμού! Επικαλείται δύο αιτήσεις του αναδόχου, που έχουν υποβληθεί τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Μάιο του 2009, για να εισηγηθεί την παράταση της προθεσμίας παράδοσης του έργου ώς τις 28 Φεβρουαρίου του 2010.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ όλα αυτά τα «δεινά», που επικαλούνται οι αρμόδιοι για να δικαιολογήσουν τη γεναιόδωρη επιμήκυνση χρόνου, έχουν σημείο αναφοράς το ακίνητο των οδών Ψηλορείτη και Δηληγιάννη, αλλά στο «διά ταύτα» η ίδια παράταση επεκτείνεται και στα σχέδια του δήμου για το πάρκο των οδών Κύπρου και Πατησίων, όπου εκκρεμούν προσφυγές των κατοίκων της περιοχής στη Δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι ακόμη και για το πρώτο γκαράζ, η παράταση που προτείνει ο δήμαρχος φαίνεται ότι προσκρούει σε βασικές διατάξεις της σύμβασης του 2006.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Προφυλάκιση των πιο αδύναμων
Εξόντωση δικαίων και αδίκων
6 αλλοδαποί, ένας Ελληνας
Από το 1994 ψάχνουν λύση χωρίς όμως αποτέλεσμα
Αύξηση-ρεκόρ φυλακισμένων, στα ίδια η εγκληματικότητα
Τα μπρος-πίσω του υπουργού Δικαιοσύνης - «Κατηγορώ» από ΔΣΑ
Δήμος Αθηναίων
Κουτοπονηριά Κακλαμάνη με το πάρκο Κύπρου
Κατασκευαστές
Στήνουν... ημιυπαίθριο παζάρι
Άρης Σπηλιωτόπουλος
Εποχή για... εγκληματολόγους
Ενδοοικογενειακή βία
Εγκλήματα διαρκείας με τις γυναίκες
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Η περίθαλψη στην... εντατική
Οχι στα διόδια
Νέο «όχι» στα νέα διόδια
Επιστολή
Η πυρκαγιά στον Υμηττό, οι συνεταιρισμοί και οι θέσεις των δήμων
Μετανάστες - Άσυλο
ΣτΕ: Μόνο αιτιολογημένα «όχι» στη χορήγηση ασύλου
Νέα γρίπη
Και άλλα κρούσματα γρίπης από επαφή με τουρίστες
Περιβάλλον
Αδιαφορούν για το νεκροταφείο αμιάντου
Θέλουν μεταλλείο σε Βαρδούσια - Γκιώνα - Παρνασσό
Άλλες ειδήσεις
Στον αέρα ο προγραμματισμός για τις κατασκηνώσεις ΑμεΑ
Ελληνες - μετανάστες γιόρτασαν μαζί
Στο μικροσκόπιο τα 5,1 Ρίχτερ που «κούνησαν» τη Σαντορίνη
«Μη θυμάστε τα νησιά μόνο το καλοκαίρι»
Εφοδος με δίκυκλα και πυρπόληση λεωφορείων
Ισόβια για τα 4,7 εκατ. ευρώ της Τράπεζας της Ελλάδος που αγνοούνται
Κάθε νησάκι και καημός...