Έντυπη Έκδοση

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Από τα συγχωροχάρτια στο ξέπλυμα χρήματος

Η είσοδος του δικαστηρίου όπου έγινε η συνέντευξη Τύπου για το νέο σκάνδαλο που απειλεί το Βατικανό
Σαν να μην έφθανε το γενικώς βεβαρημένο πολιτικό κλίμα στην Ιταλία, η καμπάνα που ακούστηκε χθες ηχηρά για την Τράπεζα του Βατικανού, έφερε τρεις συλλήψεις και σοβαρές κατηγορίες. Μόλις δύο μέρες νωρίτερα, ο πάπας Φραγκίσκος προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής ερευνών προς εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής διαφάνειας.

Πλήρες θέμα...

 • ΗΠΑ

  • Είπε «ναι» η Γερουσία, στη Βουλή το μεταναστευτικό
   Χαιρετίζοντας την κίνηση της Γερουσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να εγκρίνει με τη σειρά της τα μεταρρυθμιστικά μέτρα στη νομοθεσία για το μεταναστευτικό, που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικής σημασίας.
  • Ομπάμα στα χνάρια Μπους στις παρακολουθήσεις
   Η κυβέρνηση Ομπάμα συνέχισε να χρησιμοποιεί μέχρι το 2011 ένα πρόγραμμα διαδικτυακής παρακολούθησης των Αμερικανών πολιτών που ξεκίνησε επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).
 • Αίγυπτος

  • Επιμένει στις πρόωρες εκλογές η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο
   Ο βασικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο απέρριψε την προσφορά του ισλαμιστή προέδρου για διάλογο και τόνισε ότι εμμένει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενισχύοντας τις πιέσεις στον Μοχάμεντ Μόρσι, που ανησυχεί ούτως ή άλλως αρκετά για τις προγραμματισμένες μαζικές κινητοποιήσεις.
 • Βρετανία

  • ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ Παιδιά με τρεις γονείς!
   Η Βρετανία υιοθετεί νέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης για να μη μεταφέρονται κληρονομικές ασθένειες στο παιδί. Από το ωάριο της μητέρας θα αφαιρούνται τα ελαττωματικά μιτοχόνδρια και θα αντικαθίστανται με υγιή από ωάρια δότριας.
 • Χάκερ

  • ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ Το απάνεμο λιμάνι του Ισημερινού
   Στον Ισημερινό ζητάει να βρει καταφύγιο ο Εντουαρντ Σνόουντεν Τον τίτλο του καταφυγίου των καταδιωκόμενων πληροφοριοδοτών που βγάζουν στο φως τα περισσότερο ή λιγότερο βρόμικα μυστικά των ΗΠΑ διεκδικεί ο Ισημερινός.
  • ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ «ΑΠΛΥΤΑ», ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ «Λαχείο» για τη Μόσχα ο Σνόουντεν
   «Το κουράγιο είναι μεταδοτικό: ελευθερώστε τον Μάνινγκ, προστατέψτε τον Σνόουντεν» γράφει το πλακάτ στο Βερολίνο Στην πραγματικότητα δεν είναι πολλοί οι Αμερικανοί τους οποίους η Μόσχα θα υποδεχόταν με ανοιχτές αγκάλες, αλλά ο Εντουαρντ Σνόουντεν είναι σίγουρα ένας απ' αυτούς. Μάννα εξ ουρανού χαρακτηρίζουν το «πέρασμά» του από τη Ρωσία αναλυτές, συμμεριζόμενοι τον ενθουσιασμό του Κρεμλίνου για «βαθιά λαρύγγια» που βάλλουν εναντίον δυτικών κυβερνήσεων, όσο βέβαια δεν αγγίζουν τα ρωσικά «άπλυτα».
 • Αστρονομία και Διάστημα

  • Θα αποκτήσουμε και γαλαξιακό νόμισμα
   Αστρονόμοι και οικονομολόγοι συμμαχούν για τη δημιουργία ενός «διαστημικού νομίσματος». Οσο περίεργο ή πρόωρο κι αν ακούγεται, κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να προνοήσουμε για ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών πέρα από τα σύνορα της Γης.