Έντυπη Έκδοση

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «Ε» ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΣΕΕ: Κατοχυρωμένο το 5ήμερο

«Η εγκύκλιος στηρίζεται σε ψευδοερμηνείες εντεταλμένων υπηρεσιακών παραγόντων του υπ. Εργασίας»

Η ΓΣΕΕ ζητά από τον Γ. Βρούτση να απαντήσει ξεκάθαρα αν περνάμε σε ένα νέο «εργατικό» δίκαιο
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της «Ε» για την επιχείρηση, από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, κατάργησης της πενθήμερης εργασίας, διά μέσου των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Πλήρες θέμα...

 • Αποκρατικοποιήσεις

  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Η Ελλάδα μέτοχος του ΤΑΡ, αμέτοχος στα τέλη
   Η ΔΕΠΑ θέλει να καπαρώσει 1 δισ. κ.μ. του αζερικού αερίου το χρόνο Γιάννης Μανιάτης (αριστερά) και Ασημάκης Παπαγεωργίου επιβεβαίωσαν, χωρίς να είναι ακριβείς, το ποσοστό συμμετοχής μας στον αγωγό ΤΑΡ ΥΠΟ διαπραγμάτευση το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στην κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ, που θα καθορίσει τα έσοδα που μπορούν να υπάρξουν για την Ελλάδα. Χθες, που ανακοινώθηκε επισήμως η επιλογή του ΤΑΡ, επιβεβαιώθηκε ότι η χώρα μας δεν θα εισπράττει τέλη διέλευσης, ενώ μικρά θα είναι τα φορολογικά έσοδα, τα οποία σε βάθος 15ετίας υπολογίζονται σε μόλις 320 εκατ. ευρώ.
  • Για ενδοτικότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
   Σκοτεινά σημεία και ελάχιστα οφέλη στη συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι οι πανηγυρισμοί του από τις Βρυξέλλες είναι για το θεαθήναι της επικοινωνιακής πολιτικής και ότι εξαπατούν τους πολίτες.
 • ΟΑΕΔ

  • Αναδρομικά υπέρ ΟΑΕΔ στις θυγατρικές τραπεζών
   Αναδρομικές κρατήσεις από 310 έως 760 ευρώ θα υποστούν χιλιάδες απασχολούμενοι στις θυγατρικές εταιρείες των τραπεζών, εξαιτίας της αναδρομικής παρακράτησης από 1ης-1-2011 της ειδικής εισφοράς 1% επί των μεικτών αποδοχών τους.
 • ΔΕΗ

  • * ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ Ολοι θέλουν φθηνό ρεύμα
   Δεν έκρυψε χθες τη δυσαρέσκειά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, που η Επιχείρηση είναι υποχρεωμένη -βάσει του νέου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού- να μοιράζεται την φθηνά παραγόμενη ενέργειά της με ιδιώτες παίκτες της αγοράς. «Η ΔΕΗ έχει επενδύει 50 χρόνια για να πετύχει φθηνή παραγωγή», είπε.
 • Καύσιμα/Ενέργεια

  • ΤΟ 2012 ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΗ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 11% ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ 519 ΔΙΣ. Κ.Μ. ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ 482 ΔΙΣ. Η κρίση χτυπά την Gazprom
   Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη: η Gazprom τρομάζει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών περισσότερο απ' όσο οι Αγανακτισμένοι του ευρωπαϊκού Νότου.
  • Ο κόκκινος στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν
   Ο πρόεδρος Πούτιν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, τον «δικό μας», λόγω ΔΕΠΑ, Α. Μίλερ Ηαλήθεια είναι πως οι συμφωνίες της Gazprom με τους πλούσιους Ευρωπαίους είναι διαφορετικές απ' αυτές που κλείνονται με τους φτωχούς συγγενείς σε Ανατολή και Νότο. Οσο γρήγορα κλείνονται οι πρώτες, τόσο αργούν οι δεύτερες. Πήρε χρόνια στις Βουλγαρία και Πολωνία για να δουν σημαντικές εκπτώσεις της τάξης του 20% από την Gazprom.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Ξεκίνησε η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο
   Πρεμιέρα έκανε χθες η προκαταβολή σύνταξης στο 50% του βασικού μισθού για δικαιούχους του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης. Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «ξεκίνησε ως προκαταβολή, μεγάλο μέρος της προβλεπόμενης σύνταξης του Ιουνίου σε υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά το Μάρτιο του 2013 και εφ' όσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις».
 • Φυσικό αέριο