Έντυπη Έκδοση

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «Ε» ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΣΕΕ: Κατοχυρωμένο το 5ήμερο

«Η εγκύκλιος στηρίζεται σε ψευδοερμηνείες εντεταλμένων υπηρεσιακών παραγόντων του υπ. Εργασίας»

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της «Ε» για την επιχείρηση, από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, κατάργησης της πενθήμερης εργασίας, διά μέσου των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΓΣΕΕ ζητά από τον Γ. Βρούτση να απαντήσει ξεκάθαρα αν περνάμε σε ένα νέο «εργατικό» δίκαιο Η ΓΣΕΕ ζητά από τον Γ. Βρούτση να απαντήσει ξεκάθαρα αν περνάμε σε ένα νέο «εργατικό» δίκαιο Η πενθήμερη απασχόληση είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και οποιαδήποτε απόπειρα πλάγιας κατάργησής της θα πέσει στο κενό και θα αποκαλυφθεί από τα συνδικάτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει την αποκάλυψη του εγγράφου της διεύθυνσης Αμοιβών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ανέφερε ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι με ατομικές συμβάσεις μπορούν να εργάζονται σε εξαήμερη βάση έπειτα από συμφωνία, ως «ψευδοερμηνεία εντεταλμένων υπηρεσιακών παραγόντων» του υπουργείου Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ μιλά για αυθαίρετο και καταχρηστικό νομικό άλμα, να ερμηνεύσει διατάξεις του εργατικού δικαίου υπέρ συγκεκριμένων εργοδοτών του επισιτιστικού κλάδου ή άλλων κλάδων που θα σπεύσουν να επωφεληθούν από τα ερμηνευτικά «δώρα» που τους γίνονται.

Η ΓΣΕΕ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να απαντήσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο αν μετά την απαξίωση του Κοινοβουλίου, μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, περνάμε σε μια εποχή δημιουργίας ενός νέου «εργατικού» δικαίου, με την ανάπτυξη βιομηχανίας ψευδοερμηνειών των εντεταλμένων υπηρεσιακών του παραγόντων.

Ζητά επίσης από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να μην εφαρμόζει οποιοδήποτε έγγραφο παρέχει ψευδοερμηνευτικές εντολές και να περιφρουρήσει ό,τι έχει απομείνει από το προστατευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά για το χρόνο εργασίας που συνδέεται άμεσα με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων

Η εγκύκλιος

Να σημειωθεί ότι η «Ε» έγραψε χθες ότι στον «αέρα» βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τη «βούλα» του υπουργείου Εργασίας, έγγραφο του οποίου εισάγει μεσαιωνικές καταστάσεις, καταργώντας την πενθήμερη εργασία στις ατομικές συμβάσεις, για τις οποίες έχει παρέλθει η μετενέργεια.

Η αρχή γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανομένους με ατομικές συμβάσεις και σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες -η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012- οι νεοπροσλαμβανόμενοι «στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο οι μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων, που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις ώς 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορούν να πέσουν ακόμη και στα 586 ευρώ.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επισημαίνεται πως με βάση το νόμο 4046/2012 μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας -και αν στο ενδιάμεσο δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση- διατηρείται ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΣΕΕ
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΓΣΕΕ
ΓΣΕΕ: Κατοχυρωμένο το 5ήμερο
Αποκρατικοποιήσεις
Μέτοχοι στον ΤΑΡ, αμέτοχοι στα τέλη διέλευσης
Για ενδοτικότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
ΟΑΕΔ
Αναδρομικά υπέρ ΟΑΕΔ στις θυγατρικές τραπεζών
ΔΕΗ
Ολοι θέλουν φθηνό ρεύμα
Καύσιμα/Ενέργεια
Η κρίση χτυπά την Gazprom
Ο κόκκινος στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν
Υπουργείο Οικονομικών
Ξεκίνησε η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο
Φυσικό αέριο
Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος