Έντυπη Έκδοση

* ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ

Ολοι θέλουν φθηνό ρεύμα

Δεν έκρυψε χθες τη δυσαρέσκειά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, που η Επιχείρηση είναι υποχρεωμένη -βάσει του νέου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού- να μοιράζεται την φθηνά παραγόμενη ενέργειά της με ιδιώτες παίκτες της αγοράς. «Η ΔΕΗ έχει επενδύει 50 χρόνια για να πετύχει φθηνή παραγωγή», είπε.

Οι αιχμές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ ήρθαν μετά την ομιλία του στο Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική 2013», το οποίο διοργάνωσε το ΕΒΕΑ. Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ήταν επικοινωνιακός χορηγός της εκδήλωσης.

Ο κ. Ζερβός ρωτήθηκε σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αναρωτήθηκε: «Είναι θέμα στρατηγικής επιλογής. Επιτέλους να αποφασίσουμε, αν θέλουμε το λιγνίτη ή όχι. Τη ΔΕΗ την κυνηγούν τελευταία επειδή έχει το λιγνίτη, που είναι φθηνό καύσιμο».

Στην ομιλία του ο κ. Ζερβός υπενθύμισε πως η ΔΕΗ κάλυψε έλλειμμα παραγωγικότητας από 556 εκατ. ευρώ το 2006, με αποτέλεσμα να έχει περιθώρια βελτίωσης κόστους μόλις 124 εκατ. ευρώ, σήμερα, βάσει σχετικής έρευνας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
ΔΕΗ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΓΣΕΕ
ΓΣΕΕ: Κατοχυρωμένο το 5ήμερο
Αποκρατικοποιήσεις
Μέτοχοι στον ΤΑΡ, αμέτοχοι στα τέλη διέλευσης
Για ενδοτικότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
ΟΑΕΔ
Αναδρομικά υπέρ ΟΑΕΔ στις θυγατρικές τραπεζών
ΔΕΗ
Ολοι θέλουν φθηνό ρεύμα
Καύσιμα/Ενέργεια
Η κρίση χτυπά την Gazprom
Ο κόκκινος στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν
Υπουργείο Οικονομικών
Ξεκίνησε η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο
Φυσικό αέριο
Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος