Έντυπη Έκδοση

Κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο κατά της ΕΠΟ ο Σαρρής

Υπό εισαγγελικό έλεγχο έχει τεθεί η ΕΠΟ, «είτε από κινήσεις μελών της είτε από τρίτους με οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες». Η καταγγελία έγινε από τα πλέον επίσημα χείλη, του προέδρου Γιώργου Σαρρή, στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση, κατά την οποία εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της παρελθούσης χρονιάς.

«Δεν λέμε ονόματα... Ολοι ξέρετε τι τους ενώνει. Δεν θα επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται», επισήμανε ο Κ. Σαρρής, που αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως:

**Η «κάρτα υγείας»: «Αποδείχθηκε στην πράξη η μεγαλύτερη παγίδα. Δεκατρία εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί και άλλα τόσα χρειάζονται για να απαλλαγεί η Ομοσπονδία από αυτή τη σύμβαση... Μπλοκάραμε τη σύμβαση, την καταγγείλαμε και ετοιμαζόμαστε για σκληρό δικαστικό αγώνα. Το ίδιο θα πράξουμε και με όσους ευθύνονται, είτε αρέσει είτε όχι».

**Η αδειοδότηση των ΠΑΕ: «Πιστεύω ότι πετύχαμε, αλλά ζήσαμε αντικρουόμενες αποφάσεις των οργάνων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Αποδεχθήκαμε τις αποφάσεις, όποιες και αν ήταν αυτές. Οι εισηγήσεις του τμήματος αδειοδότησης έγιναν δεκτές».

**Τα οικονομικά: «Η επιχορήγηση του 2013 δεν έχει εισπραχθεί. Δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ. Αντικαταστατικές ενέργειες ανάγκασαν την προηγούμενη ηγεσία του αθλητισμού να αναστείλει την απόφαση εκταμίευσης 400.000 ευρώ».

Η ΑΕΚ

Στο θέμα που ενδιαφέρει πρωτίστως την ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε πως ήρθε σε συμφωνία με τη FIFA, ώστε «τα σωματεία που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία να μην κληρονομούν οφειλές, αρκεί να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης».

Οσον αφορά τους άμεσους στόχους της διοίκησης, ο κ. Σαρρής έβαλε τις εξής προτεραιότητες: α) αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες, β) προπονητικές υποδομές εθνικών ομάδων, γ) νέες πηγές χρηματοδότησης, δ) θεαματική αλλαγή αστυνόμευσης στους αγώνες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Υπέγραψε ο «μικρός Ρόμπεν»
Ονειρεμένος τελικός
Πήρε Ελσνερ ο Αρης
Πολύ κοντά στον Μπεργκ
NBA
Ταβάνι ο ουρανός
ΕΠΟ
Κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο κατά της ΕΠΟ ο Σαρρής
Άλλες ειδήσεις
Ξεχρεώνει με 15 εκατ.