Έντυπη Έκδοση

Διαψεύδει τον Σκαρπέλη ο Γεωργίου

Για «παρεκκλίσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» μιλά η πλευρά υπεράσπισης του Ηλ. Γεωργίου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens και κατηγορούμενου στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων», μετά την προχθεσινή αποκάλυψη των όσων ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός του, Γ. Σκαρπέλης, στον ανακριτή.

Μάλιστα, ο Αγγ. Πάρσαλης, συνήγορος υπεράσπισης του Ηλ. Γεωργίου, υποστήριξε χθες ότι «από την πρώτη στιγμή με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή, έχοντας ως γνώμονα μόνο την αλήθεια, ο Ηλίας Γεωργίου αντέκρουσε τις χαλκευμένες και μετέωρες σε βάρος του κατηγορίες. Οι όποιες παρεκκλίσεις συγκατηγορουμένων του από την αλήθεια δεν τον αφορούν καθόσον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πιστεύω ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδειχτεί η αθωότητά του».

Με τις δηλώσεις αυτές δημιουργούνται πλέον δύο πλευρές. Από τη μία, ο τέως γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Γ. Σκαρπέλης, που κατά την απολογία του «έδειξε» τον συγκατηγορούμενό του Ηλ. Γεωργίου ως χειριστή του λογαριασμού με την κωδική ονομασία «Franz», όπου διακινήθηκαν εμβάσματα εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων. Από την άλλη, πάλι, η άρνηση του τελευταίου για οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, υποστήριζαν χθες ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα μία «λύση» θα ήταν η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμένων. «Αλλωστε αναμένεται ακόμα και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προσφυγή του Ηλ. Γεωργίου κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να απολογηθεί εκ νέου, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γ. Σκαρπέλη, εάν το Συμβούλιο κρίνει άκυρο και αυτό το ένταλμα. Σε αυτό το στάδιο το θέμα είναι αν ο κατηγορούμενος θα θελήσει να προχωρήσει σε ουσιαστική απολογία, έτσι ώστε να βρεθεί ο «Franz», ανέφεραν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νόμος Δένδια
Ράπισμα Αρχής στην κυβέρνηση για τις κάμερες
«Δημιουργία υπερδικαιώματος που μπορεί να παραμερίσει τα υπόλοιπα»
Επιμένει για την τροπολογία παρά τις αντιδράσεις
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Η πιο πετυχημένη υπηρεσία, οι πιο αδικημένοι υπάλληλοι
Νέα Δημοκρατία
Οπισθεν, αλλά η φωτιά δεν σβήνει
Χαρακόπουλος: Η πλειονότητα συμμερίζεται τις απόψεις των «16»
Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ
Διαψεύδει τα αδιάψευστα...
Κρατική ραδιοτηλεόραση
Παναγόπουλος για ΕΡΤ: Φταίνε οι εθελούσιες έξοδοι
ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Συντηρούν προεδρολογία
Υπόθεση Siemens
Διαψεύδει τον Σκαρπέλη ο Γεωργίου
Άλλες ειδήσεις
Κατά κυβέρνησης και «Ριζοσπάστη» ο Τρεμόπουλος
Αγκυρα: Εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι έρευνες