Έντυπη Έκδοση

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η Ν.Δ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ», ΛΕΕΙ Ο ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ

Οπισθεν, αλλά η φωτιά δεν σβήνει

Τώρα τρέχουν να ηρεμήσουν τον «θεσσαλικό κάμπο». Αποστάσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Β. Αντώναρο, ο οποίος χαρακτήρισε «μεμονωμένους πολίτες» τους 16 συνδικαλιστές από τη Λάρισα που έστειλαν επιστολή στον Κ. Καραμανλή με την οποία του ζητούν «ριζοσπαστικές αλλαγές» και «εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού» (απ' όσους έβλαψαν τη Ν.Δ.), κράτησε ο γραμματέας του κόμματος Λ. Ζαγορίτης. «Οχι, δεν είναι μεμονωμένοι πολίτες», δήλωσε (στη ΝΕΤ). «Είναι πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο».

Σε αντίθεση με τον Β. Αντώναρο που δήλωσε άγνοια της επιστολής, ο Λ. Ζαγορίτης είπε «βεβαίως και την έχουμε». «Τη μελετούμε με προσοχή και κοιτάμε τις θέσεις τις οποίες έχουν καταγράψει», τόνισε, σε μια προσπάθεια να πείσει τους «16» ότι το μήνυμά τους ελήφθη. «Στον χρόνο που πρέπει θα απαντήσουμε εμπράκτως. Εχουμε ήδη αλλαγές στους ρυθμούς, έχουμε καινούργιες πολιτικές, τις οποίες τις βλέπετε να ξετυλίγονται τόσο στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης όσο και στα ζητήματα τα κοινωνικά».

Μετά το ξέσπασμα του Θ. Κοκκινούλη, του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ι. Βαρβαρούση και των άλλων που υπέγραψαν την επιστολή -είναι εκλεγμένοι φορέων, συλλόγων, αγροτικών ενώσεων, τεχνικών επιμελητηρίων κ.λπ.- τα «μάζεψε» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες. «Δεν σχολιάζω απόψεις», δήλωσε απαλείφοντας τα περί «μεμονωμένων πολιτών» και χωρίς να τις χαρακτηρίσει «προσωπικές».

Παράλληλα, διαδραματίστηκε πλούσιο παρασκήνιο. Ο Ι. Βαρβαρούσης ύστερα από κυβερνητικές πιέσεις -οι πληροφορίες μιλούν για δάκτυλο Αντώναρου- προχώρησε σε δήλωση-διάψευση όσων δήλωσε προχθές, παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί οι απόψεις του και στην «Ε» και στον «Φλας». Αντίθετα, ο Θ. Κοκκινούλης, που έχει δείξει ότι δεν γίνεται όμηρος κομματικών και κυβερνητικών γραμμών, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον Β. Αντώναρο και χθες. «Εμείς και μετά 2004 ήμασταν αιρετοί», τόνισε. «Ο κ. Αντώναρος διορίστηκε. Αν ο πρωθυπουργός υιοθετεί τις απόψεις του κ. Αντώναρου, τότε η Ν.Δ. έχει πρόβλημα κρίσης. Υπάρχει απόσταση της κυβέρνησης και του κόμματος από τον κόσμο. Ή συμμορφωνόμαστε ή περνάμε στον πάγκο».

Ο Ντ. Διαμάντος, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, επίσης χαρακτήρισε «διορισμένο» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υποστήριξε ότι με την απαξιωτική του στάση (απέναντι στους «16») απαξιώνει και το αξίωμά του.

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η βάση της Ν.Δ. στη Θεσσαλία. Τα τοπικά στελέχη συσκέπτονται για το ενδεχόμενο και νέων επιστολών. Στο στόχαστρο έχει βρεθεί και ο Ζαγορίτης. Ο αντινομάρχης Τρικάλων και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Ντ. Κοτρώνης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του. «Το πώς εκλέγονται οι γραμματείς είναι γνωστό», δήλωσε. «Εκλέγονται μετά από πρόταση του πρωθυπουργού. Ποιος θα την αμφισβητήσει αυτή; Ο κ. Ζαγορίτης είναι γραμματέας 4-5 χρόνια. Θυμάστε να ήρθε μια φορά εδώ, να δει τα παιδιά του κόμματος; Εγώ δεν θυμάμαι να έχει έρθει, να έχει μαζέψει μια φορά, ένα βράδυ, τη Νομαρχιακή, να ζεστάνει λίγο την ατμόσφαιρα, ν' ανταλλάξει απόψεις, να πούμε πέντε πράγματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε μέσω ραδιοφώνου!»

«Ισως είναι αργά για αλλαγές», δήλωσε ο Γ. Μανώλης (στο κανάλι 1). «Οι αλλαγές και οι πρωτοβουλίες παίρνονται όταν πρέπει. Χρειαζόμασταν ηλεκτροσόκ κι όχι βαλεριάνες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Χαρακόπουλος: Η πλειονότητα συμμερίζεται τις απόψεις των «16»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νόμος Δένδια
Ράπισμα Αρχής στην κυβέρνηση για τις κάμερες
«Δημιουργία υπερδικαιώματος που μπορεί να παραμερίσει τα υπόλοιπα»
Επιμένει για την τροπολογία παρά τις αντιδράσεις
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Η πιο πετυχημένη υπηρεσία, οι πιο αδικημένοι υπάλληλοι
Νέα Δημοκρατία
Οπισθεν, αλλά η φωτιά δεν σβήνει
Χαρακόπουλος: Η πλειονότητα συμμερίζεται τις απόψεις των «16»
Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ
Διαψεύδει τα αδιάψευστα...
Κρατική ραδιοτηλεόραση
Παναγόπουλος για ΕΡΤ: Φταίνε οι εθελούσιες έξοδοι
ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Συντηρούν προεδρολογία
Υπόθεση Siemens
Διαψεύδει τον Σκαρπέλη ο Γεωργίου
Άλλες ειδήσεις
Κατά κυβέρνησης και «Ριζοσπάστη» ο Τρεμόπουλος
Αγκυρα: Εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι έρευνες