Έντυπη Έκδοση

Χαρακόπουλος: Η πλειονότητα συμμερίζεται τις απόψεις των «16»

«Οι 16 του κάμπου δεν είναι μεμονωμένοι, είναι επώνυμα στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, καταξιωμένα στους τομείς δράσης τους.

«Οι ασπιρίνες δεν αρκούν. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, ακόμη κι αν είναι επώδυνες», λέει ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος «Οι ασπιρίνες δεν αρκούν. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, ακόμη κι αν είναι επώδυνες», λέει ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος Τις απόψεις αυτές πιστεύω ότι συμμερίζεται η πλειονότητα των στελεχών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που πικραίνονται βλέποντας προκλητικές συμπεριφορές».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας, δεν μασά τα λόγια του σχετικά με την επιστολή 16 της Ν.Δ. «Είναι μια κραυγή αγωνίας από στελέχη, τα οποία δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς για υστεροβουλία. Αυτή την αγωνία την εισπράττουμε πρώτοι οι βουλευτές της περιφέρειας, με την άμεση επαφή μας με τον κόσμο, στο καφενείο του χωριού», λέει.

- Κύριε Χαρακόπουλε, θεωρείτε πως είναι αναγκαίες οι σαρωτικές και ριζικές πρωτοβουλίες που ζητούν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές;

«Πιστεύω ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, ακόμη και αν πρέπει να είναι επώδυνες. Οι "ασπιρίνες" πλέον δεν αρκούν».

- Πιστεύετε ότι η Ν.Δ. δεν τήρησε τις εξαγγελίες της; Εισπράττετε την αγωνία του κόσμου;

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρήγε έργο. Σε πολλούς τομείς, το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ισως δεν το έχουμε επικοινωνήσει τόσο αποτελεσματικά. Δεν θα ήμουν, όμως, ειλικρινής αν σας έλεγα ότι υλοποιήσαμε το σύνολο των προγραμματικών μας υποσχέσεων. Οπως είπε και ο πρωθυπουργός, μένει ακόμη να γίνουν πολλά βήματα. Ιδιαίτερα στα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας. Στον κρατικό μηχανισμό, που εξακολουθεί να παραμένει ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας».

- Αυτά που ακούγατε για το ΠΑΣΟΚ τα ακούτε και τώρα για τη Ν.Δ.;

«Επειδή ήμασταν αυστηροί με το ΠΑΣΟΚ, που απενοχοποίησε τη νοοτροπία της αρπαχτής στην ελληνική κοινωνία, γι' αυτό ακριβώς ο κόσμος ενοχλείται όταν τέτοια φαινόμενα, έστω και μεμονωμένα, εμφανίζονται στην κυβέρνηση Καραμανλή. Οταν και στο τελευταίο χωριό μάς λένε για "το νόμιμο και το ηθικό", δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα. Ετσι αδικούμε μόνοι μας το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει αυτή η κυβέρνηση».

- Είναι δυνατόν να αγνοούσε μια τέτοια κίνηση ο κ. Αντώναρος;

«Πολλές φορές είναι άχαρος ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου».

- Συμφωνείτε με το σχόλιο συναδέλφου σας, πως «όποιοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κυβερνητικό έργο τους πρέπει να φύγουν»;

«Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι η αξιολόγηση των μελών της κυβέρνησης. Οπως λένε, "αυτός έχει το μαχαίρι, αυτός και το πεπόνι"».

- Τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο αντιπολίτευσης ακούγεται πως η Λάρισα αντικαθιστά την Ιπποκράτους (πρώην Χαριλάου Τρικούπη). Συμφωνείτε;

«Οπως ξέρετε, στον κάμπο οι θερμοκρασίες τέτοια εποχή είναι υψηλές! Θεωρώ πάντως ότι είναι θετικό γεγονός μια παράταξη να έχει τη δύναμη της αυτοκριτικής. Ετσι, μπορεί έγκαιρα να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές, τις προσαρμογές και τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται για να διατηρήσει την πολιτική πρωτοκαθεδρία. Δείτε την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ, από την προεδρολογία μέχρι τη νέα γρίπη. Αλίμονο αν ένα ανεύθυνο κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

- Τι νόημα είχε η προ ημερών ερώτησή σας στη Βουλή για τους συμβασιούχους με τη χρήση της λέξης «όμηροι»;

«Το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή με μια γενναία κίνηση μονιμοποίησε 35 χιλιάδες συμβασιούχους. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο καθεστώς των συμβασιούχων. Ολες οι προσλήψεις του Δημοσίου να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, που ήταν μια κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση στη χώρα. Ωστόσο, τα χρόνια αυτά δημιουργήθηκε μια νέα γενιά συμβασιούχων, που κατ' ουσίαν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Πολλοί συμβασιούχοι όλα αυτά τα χρόνια αρνήθηκαν ευκαιρίες καλύτερης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ελπίζοντας σε ανάλογη μεταχείριση με τους συμβασιούχους του 2004. Δεν είναι εκτεθειμένη η πολιτεία απέναντί τους;»

- Ως κοινωνιολόγος και συγγραφέας, έχετε ασχοληθεί με τα λαϊκά πανηγύρια. Ολοι αυτοί οι διαφωνούντες στη Ν.Δ. δεν είναι μια συνεχής παραφωνία στο πάλκο της... «γαλάζιας ορχήστρας» σας;

«Στις λαϊκές γιορτές της υπαίθρου οι άνθρωποι βαριούνται τον ίδιο χαβά. Θέλουν εναλλαγές στον σκοπό. Για να μη σας πω ότι στα ηπειρώτικα η πολυφωνία κάνει ενδιαφέρον το τραγούδι...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Οπισθεν, αλλά η φωτιά δεν σβήνει
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νόμος Δένδια
Ράπισμα Αρχής στην κυβέρνηση για τις κάμερες
«Δημιουργία υπερδικαιώματος που μπορεί να παραμερίσει τα υπόλοιπα»
Επιμένει για την τροπολογία παρά τις αντιδράσεις
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Η πιο πετυχημένη υπηρεσία, οι πιο αδικημένοι υπάλληλοι
Νέα Δημοκρατία
Οπισθεν, αλλά η φωτιά δεν σβήνει
Χαρακόπουλος: Η πλειονότητα συμμερίζεται τις απόψεις των «16»
Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ
Διαψεύδει τα αδιάψευστα...
Κρατική ραδιοτηλεόραση
Παναγόπουλος για ΕΡΤ: Φταίνε οι εθελούσιες έξοδοι
ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Συντηρούν προεδρολογία
Υπόθεση Siemens
Διαψεύδει τον Σκαρπέλη ο Γεωργίου
Άλλες ειδήσεις
Κατά κυβέρνησης και «Ριζοσπάστη» ο Τρεμόπουλος
Αγκυρα: Εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι έρευνες