Έντυπη Έκδοση

Προκήρυξη με σκληρή γλώσσα και απειλές

Απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων, τόσο για τους λόγους επιλογής του τελευταίου στόχου της όσο και για την πολύμηνη αποχή από τη δράση της, δίνει η «Σέχτα Επαναστατών» με την προκήρυξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του 37χρονου Σωκράτη Γκιόλια.

Με σκληρή γλώσσα και στυγνή φρασεολογία ο συντάκτης ή οι συντάκτες της «4ης ανακοίνωσης» εκτοξεύουν απειλές εναντίον νέας γκάμας στόχων και προειδοποιούν μεταξύ άλλων τους υπευθύνους των φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς «πως αν δεν αλλάξουν άμεσα τη στάση τους και δεν σταματήσουν να ταλαιπωρούν βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπουν σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι», τονίζοντας ότι έχουν φροντίσει να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. «Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και το τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας», αναφέρουν χαρακτηριστικά και για πρώτη φορά απειλούν ονομαστικά δημοσιογράφους και εκδότες:

Στο πρώτο υστερόγραφο, τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» απευθύνονται ειδικά στους δικυκλιστές της ομάδας «ΔΙΑΣ»: «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του. Και να έχετε τον νου σας, γιατί έχουμε ένα μικρό "πρόβλημα"... είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε...».

Ενδεικτικό των προθέσεών τους χαρακτηρίζουν το σημείο που επέλεξαν να αφήσουν την ανακοίνωσή τους για την εφημερίδα. Δηλαδή, «σε απόσταση 30 μέτρων ευθείας βολής από το φυλάκιο και την πρόσοψη του Α.Τ. Νίκαιας».

«Η "Σέχτα Επαναστατών" δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να "μιλήσουν"... Αν τα επιχειρήματα κάνουν τον ιδρώτα να κυλάει, οι αποδείξεις θα κάνουν να χυθεί αίμα...». «Πλέον δεν μιλάμε για ένοπλη προπαγάνδα, αλλά την εφαρμόζουμε στην πράξη», προειδοποιεί η οργάνωση και κάνει επίδειξη του αναβαθμισμένου οπλοστασίου της με ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον, τρία Καλάσνικοφ, 11 πιστόλια και ένα περίστροφο σε φωτογραφία στο εξώφυλλο της προκήρυξης.

Οσον αφορά στο διάστημα των 13 μηνών που είχε να δράσει, η οργάνωση αναφέρει: «Μετά το τρίτο μας χτύπημα, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Ετσι περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σ' αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα». Και προσθέτουν: «Οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας».

Η οργάνωση κάνει εκτενή αναφορά στην επαγγελματική πορεία του Σ. Γκιόλια, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου σ' αυτόν. Τον κατηγορεί για τις σχέσεις του στη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και στο Βατοπέδι. Ξεκαθαρίζει όμως ότι «(...) βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας».

«Ο Γκιόλιας ήταν ένα απ' τα πολλά ονόματα μεγαλοδημοσιογράφων που έχουμε συλλέξει πληροφορίες για τα σπίτια τους, τα οχήματά τους, τη φύλαξή τους, τα αγαπημένα τους στέκια-ρεστοράν (...)», γράφουν σε άλλο σημείο της «ανακοίνωσης» αναφερόμενοι σε δημοσιογράφους ονομαστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Αστυνομικό ρεπορτάζ
Φύλακας του Γκιόλια λόγω... φιλίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Πυρά από Σπηλιωτόπουλο για κολέγια
Απεργία οδηγών φορτηγών Δ.Χ.
Επιστράτευση στρες τεστ
Το κείμενο της επιστράτευσης
Τα... εμπρός μαρς της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας
Από την Τρίτη ήταν έτοιμα τα ατομικά δελτία
«Μολών λαβέ» η απάντηση των μεταφορέων
ΚΚΕ: Θ' ανοίξουν οι τόποι εξορίας; ΣΥΡΙΖΑ: Ιουλιανό πραξικόπημα
Χανιά: Ομόφωνα, δεν κάνουμε πίσω
Παιδικοί σταθμοί
Επεσε... ΔΝΤ και σε παιδικούς σταθμούς
Αύξηση αιτήσεων, μένουν εκτός 3.300
«Εμφραγμα» στους δήμους, που αδυνατούν να φιλοξενήσουν τόσο πολλά παιδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος
44 δισ. ευρώ σε έργα για το περιβάλλον
Περιβάλλον
17 επιθέσεις ζώων σε καρέτα καρέτα
«Τρέχει» το νερό χρωμίου και οι αρμόδιοι κωφεύουν
Εξατμίζουν τον «κατσίγαρο»
Συνάντηση πράσινης ενέργειας στη Χίο
Ευρωβραβείο σε πρόγραμμα-«ασπίδα» στα ποτάμια
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Φύλακας του Γκιόλια λόγω... φιλίας
Προκήρυξη με σκληρή γλώσσα και απειλές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το σκάνδαλο με το αίμα στον εισαγγελέα
Η Θέμις δεν «είδε» το δράμα της οικογένειας
Βιβλίο
Βαλκάνια και Μεγάλες Δυνάμεις
Άλλες ειδήσεις
Ηλεκτρικός