Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ευρώ » ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ

Νέοι με λίγα ευρώ αλλά πολύ χιούμορ

Μια φρέσκια ιδέα σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τη νέα τηλεοπτική περίοδο τα στελέχη του ΜΕΓΚΑ.

Η πεντάδα της νέας σειράς του ΜΕΓΚΑ: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ανδρη Θεοδότου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Μακαλιάς και Θοδωρής Αντωνιάδης Η πεντάδα της νέας σειράς του ΜΕΓΚΑ: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ανδρη Θεοδότου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Μακαλιάς και Θοδωρής Αντωνιάδης Με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει για τα καλά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι υπεύθυνοι του καναλιού της Μεσογείων επέλεξαν να δημιουργήσουν μια σειρά που την περιλαμβάνει, μόνο που εστιάζει σε πρώτο πλάνο σε νέα παιδιά και όλα σχολιάζονται με χιούμορ. Για να μη χάνουμε και την αισιοδοξία μας.

Ο λόγος για τη νέα σειρά του ΜΕΓΚΑ «Η γενιά των 592 ευρώ», τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες. Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Λάμπρος Φισφής ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Λαπατάς, που υπέγραψε και το «Σ' αγαπώ, μ' αγαπάς» (με Θοδωρή Αθερίδη και Δήμητρα Παπαδοπούλου).

Πρόκειται για σειρά αυτοτελών κατά κύριο λόγο επεισοδίων. Διαθέτει έναν βασικό κεντρικό «κορμό» αλλά σε κάθε επεισόδιο ουσιαστικά η βασική ιστορία θα ολοκληρώνεται. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια παρέα πέντε νέων αναθρώπων που είτε βιώνουν την καθημερινότητα του τελευταίου διαστήματος στη χώρα μας με την οικονομική κρίση, την ανεργία, τις δυσκολίες στην αγορά εργασίας, τους εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, είτε είναι αιώνιοι φοιτητές και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Ο Λάμπρος Φισφής, που με το σενάριο αυτό κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη μικρή οθόνη ενώ την τελευταία διετία βρίσκεται στην Ολλανδία, όπου εργάζεται ως σταντ απ κομίντιαν, επιχειρεί να αποτυπώσει, να σχολιάσει όλα αυτά με μια καθαρή κωμωδία χαρακτήρων, θέλοντας να εντοπίσει σε όλα τη χιουμοριστική πλευρά τους. Σε κάθε επεισόδιο θα υπάρχουν και γκεστ εμφανίσεις γνωστών πρωταγωνιστών και όπως λέγεται έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με Θέμη Μάνεση, Μέλπω Κωστή, Σπύρο Παπαδόπουλο κ.ά.

Τη βασική πρωταγωνιστική πεντάδα απαρτίζουν νέοι ηθοποιοί: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Μακαλιάς, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Ανδρη Θεοδότου και Θοδωρής Αντωνιάδης ενώ τους πλαισιώνουν και διάφοροι άλλοι, πιο «περιφερειακοί» χαρακτήρες.

Η Κατερίνα (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου), με σπουδές Νομικής σε Οξφόρδη και Χάρβαρντ και έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Μόνο που θα προσγειωθεί «ανώμαλα» στην ελληνική πραγματικότητα και τη «Γενιά των 592 ευρώ». Ο Αλέξης (Δημήτρης Μακαλιάς) είναι ένα συνεσταλμένος και ρομαντικός 25άρης που ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Τελικά όμως καταλήγει να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία, για «ψίχουλα» και έχοντας έναν και μοναδικό πελάτη. Ο Σταύρος (Θοδωρής Αντωνιάδης), είναι ένας νέος με υψηλό IQ (βλέπε πάνω από 167), ετοιμάζει διδακτορικό πάνω στη σωματιδιακή φυσική (!) και συγκατοικεί με έναν Ουκρανό μετανάστη, τον Μίρι (ένας από τους περιφερειακούς ρόλους που συμπληρώνουν τη βασική πεντάδα), τον οποίο υποδύεται ο Λευτέρης Ελευθερίου. Ο Σταύρος προσπαθεί με λογική και συνέπεια να αντιμετωπίσει ένα σύστημα που κινείται δυστυχώς στα όρια του... παραλόγου.

Ο Χαραλάμπης (Κωνσταντίνος Γαβαλάς) προτιμά να μένει με τους γονείς του καθώς είναι οι μοναδικοί που δεν του ζητούν να πληρώνει ενοίκιο. Ανήκει στους γνωστούς αιώνιους φοιτητές που συνεχίζει τις σπουδές για να παίρνει αναβολές και για να γλιτώνει την υποχρεωτική θητεία στον στρατό. Η Ιωάννα (Ανδρη Θεοδότου) είναι από την Κύπρο. Ψυχολόγος το επάγγελμα, φίλη με τα τρία αγόρια, έχει από μικρή «καταστρώσει» τα σχέδιά της -που περιλαμβάνουν σύζυγο, παιδιά και μια καριέρα που θα την απογειώσει. Λίγο μετά τα 25 χρόνια της παραμένει μόνη, με επαγγελματικά ζητήματα ανοικτά και βιώνει μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Mega Channel
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Στους «δρόμους» του εγκλήματος
Στο Novasports 1 η «μάχη» του Ολυμπιακού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Βιβλίο
«Αν ξεχάσεις την καταγωγή σου θα σε σφάξω»
Συλλογή Ιόλα
Στα «αζήτητα» η μισή συλλογή Ιόλα
Συνέντευξη: Σαντιάγο Ρονκαλιόλο
«Γκουσμάν, ο διανοούμενος του τρόμου»
Θέατρο
«Η «Ερωφίλη» δεν σηκώνει καινοτομίες»
Αρχαιολογία
Ανεκτίμητο βυζαντινό εύρημα στη Θεσσαλονίκη
Κριτική κινηματογράφου
Οι «Μπόνι και Κλάιντ» ξαναπαίρνουν τα όπλα τους!
Τηλεόραση
Νέοι με λίγα ευρώ αλλά πολύ χιούμορ
Στους «δρόμους» του εγκλήματος
Στο Novasports 1 η «μάχη» του Ολυμπιακού