Έντυπη Έκδοση

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

«Θερμή» υποδοχή

Ο νέος πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης αποχωρεί κακήν κακώς, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου θα γινόταν η τελετή παράδοσης της πρυτανείας
Την τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρυτανείας από τον Θ. Πελεγρίνη στον Θ. Φορτσάκη, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξαν οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται για τη διαγραφή των καθυστερούντων φοιτητών και οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Παιδείας

  • ΑΕΙ -ΤΕΙ Πάνω από 500 μόρια αυξομείωση το «κατώφλι» εισαγωγής στα μισά τμήματα Οι βάσεις των ανατροπών
   Η προσδοκία μετεγγραφής μείωσε την ψαλίδα κέντρου-περιφέρειας * Εως και 1.000 μόρια αύξηση στις περιζήτητες σχολές * Μεγάλη πτώση βάσεων στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της περιφέρειας * Μόνον ένας εισάγεται στο τμήμα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ειδικών κατηγοριών και η αλλαγή του τρόπου δήλωσης των σχολών, αφού επανήλθαν οι μετεγγραφές, ανακατένειμαν τις θέσεις των εισακτέων, ενώ τα εύκολα θέματα αύξησαν κατά πολύ τους αριστούχους, δίνοντας τη γενική ανοδική τάση. Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Σχολές Ψυχολογίας είδαν τις βάσεις τους να εκτοξεύονται, ενώ μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι βάσεις στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της περιφέρειας. Η μείωση του αριθμού των εισακτέων οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις και δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές. ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ των εκτιμήσεων του αναλυτή ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ, που δημοσίευσε η «Ε» το Σάββατο 19 Ιουλίου.
  • Εντυπωσιακή άνοδος σε όλα τα πεδία
   Χαρακτηριστικό στοιχείο των φετινών βάσεων είναι η ανοδική πορεία τους στις περισσότερες σχολές σε σχέση με πέρσι. Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν, κατά γενική ομολογία, σαφή και προσιτά για την πλειονότητα των διαγωνιζομένων, συντελώντας στη θεαματική αύξηση του πανελλήνιου ποσοστού των αριστούχων (>18.000 μόρια) από 5,75% σε 9,48%.
  • Ελπίζουν σε ισχυρό πτυχίο και γρήγορη αποφοίτηση
  • ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
   Ο σκληρός ανταγωνισμός για «μια θέση στον ήλιο», η οικονομική κρίση, η παντελής εγκατάλειψη των δομών φοιτητικής μέριμνας και οι δυνατότητες μετεγγραφών καθόρισαν τα φετινά αποτελέσματα, διαπιστώνουν στο τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές
   Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και την ΑΣΠΑΙΤΕ θα γίνουν από τη Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις γραμματείες των τμημάτων.
 • Αναλύσεις

  • Με απόκλιση μικρότερη του 1% οι εκτιμήσεις της «Ε»
   Η μελέτη για τη διαμόρφωση των βάσεων 2014 του μαθηματικού-ερευνητή Στράτου Στρατηγάκη, που δημοσιεύθηκε στην «Ε» στις 19.7 και στις 18.8, έδωσε 93 τμήματα με απόκλιση της βάσης από την εκτίμησή μας 0-100 μόρια και 172 τμήματα (ποσοστό 37,31% του συνόλου) με απόκλιση 0-200 μόρια, δηλαδή απόκλιση μικρότερη του 1% ως προς το άριστα του 20.000.
 • Υπουργείο Μεταφορών

  • Από Δευτέρα τα νέα κόμιστρα στις συγκοινωνίες Οι τράπεζες μπαίνουν στις συγκοινωνίες με... λεωφορειοδάνεια
   Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης -με τα χέρια στην τσέπη- συνομιλεί με το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών Γιάννη Οικονόμου. Τους πλαισιώνουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νικόλαος Παπαθανάσης. Η συνάντηση έγινε χθες στο αμαξοστάσιο του Ρουφ Τριάντα ευρώ πλέον η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα και 1,20 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου διάρκειας 70 λεπτών. Τα λεωφορεία φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας και θα κινούνται μεταξύ σταθμών του Μετρό.
  • Ποιες γραμμές αλλάζουν δρομολόγιο, ποιες καταργούνται
   Τα λεωφορεία φεύγουν από το κέντρο Η βασική φιλοσοφία του νέου συγκοινωνιακού σχεδιασμού προβλέπει μετατροπές υπαρχουσών γραμμών, οι οποίες καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας, σε τοπικές τροφοδοτικές γραμμές προς σταθμούς Μετρό.
  • Οι αλλαγές σε κάρτες και εισιτήρια
   Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ οι τιμές των νέων εισιτηρίων και καρτών στις Συγκοινωνίες Αθηνών.
 • Νερό/Υδροδότηση

  • ΥΔΡΑ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΥΔΡΕΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΑΦΑΛΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ Μπήκε το νερό στ' αυλάκι
   Το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην περιοχή Μανδράκι εγκαινίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης Η Υδρα εδώ και λίγα 24ωρα έχει λύσει το πρόβλημα υδροδότησής της με το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης, που εγκαινίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης την περασμένη Δευτέρα.
 • ΚΕΠΚΑ

  • Οδηγίες για εξεύρεση φοιτητικής γκαρσονιέρας
   Οδηγίες προς τους νέους φοιτητές, για το πώς θα οργανώσουν το νέο τους σπίτι στις πόλεις όπου πέτυχαν, δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), θέλοντας να βοηθήσει να αποφύγουν παγίδες κυρίως στην εύρεση της νέας τους κατοικίας.
 • Πολύτεκνοι

  • Στοπ στο μπόνους για πολύτεκνους
   Εφετείο: Αντισυνταγματικός ο νόμος για καθ' υπέρβασιν εισαγωγή σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές Μετά την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον περασμένο Μάρτιο, με την οποία μπήκε τέλος στην προνομιακή εισαγωγή παιδιών πολύτεκνων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, το διοικητικό Εφετείο της Αθήνας με δύο αποφάσεις του επεκτείνει το απαγορευτικό καθεστώς και στις στρατιωτικές σχολές.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Ραντεβού στη ΔΕΘ των εξαγγελιών έδωσαν οι ένστολοι
   Στον Λευκό Πύργο, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, δίνουν ένστολο ραντεβού οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος για να στείλουν «χιλιάδες μηνύματα από όλη την Ελλάδα στον πρωθυπουργό της χώρας, εν όψει των εξαγγελιών του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης».
  • ΚΟΜΠΙΝΑ «Πουλούσε» ΕΣΠΑ
   Παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος-φοροτεχνικός και έταζε επιδοτήσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για να εξαπατά ελεύθερους επαγγελματίες και να τους αποσπά χρήματα. Και απ' ό,τι φαίνεται ήταν εξαιρετικά πειστική, αφού είχε καταφέρει να «δαγκώσει» περισσότερους από 19 ελεύθερους επαγγελματίες.
  • * ΚΟΛΩΝΟΣ Πιστολίδι με νεκρό
   Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν νεκρό σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ, στον Κολωνό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άνδρες λήστεψαν σουπερμάρκετ κρεάτων στη συμβολή της Λ. Κηφισού 102 και Αγ. Παύλου. Κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ».
  • Φωτογραφίες για αναγνώριση έδωσε η ΕΛΑΣ
   Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τριών ανδρών, ηλικίας 35, 33 και 44 χρόνων, οι οποίοι φέρονται από τις Αρχές ως οι δράστες της ένοπλης ληστείας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου, στο Δίστομο Βοιωτίας. Η ληστεία έγινε στην παραλία του Διστόμου, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με λεία 396.930 ευρώ.
 • Ανθρώπινα

  • 30 χρόνια προσφοράς του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με την ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ «Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε, τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί, για να δημιουργηθεί ένας ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας» ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ Σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ. Εξειδικεύτηκε στην Πολιτιστική Πολιτική και τη Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών στην Αγγλία. Αποφοίτησε από το London School of Economics, το οποίο της έδωσε γνώσεις και ευρύτητα στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας.
  • Φεγγάρι, πλοίο, παφλασμός
   Εκείνο το απόγευμα βρέθηκα σε μια μικρή ακρογιαλιά του νησιού, μακριά από το σπίτι. Πρώτα έδυσε ο ήλιος, όχι μέσα στο νερό, όπως στις καρτ ποστάλ, αλλά πίσω από το ξερό κυκλαδίτικο βουνό που προστάτευε τον κόλπο. Και τα 'βαψε όλα ροζ, όσο χρειαζόταν για να μου μελώσει τη διάθεση.Το βρεγμένο μαγιό διέκοψε το ρομάντζο μου με τον ουρανό.