Έντυπη Έκδοση

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

«Θερμή» υποδοχή

Την τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρυτανείας από τον Θ. Πελεγρίνη στον Θ. Φορτσάκη, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξαν οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται για τη διαγραφή των καθυστερούντων φοιτητών και οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο νέος πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης αποχωρεί κακήν κακώς, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου θα γινόταν η τελετή παράδοσης της πρυτανείας Ο νέος πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης αποχωρεί κακήν κακώς, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου θα γινόταν η τελετή παράδοσης της πρυτανείας Οι διαδηλωτές, περίπου 40 άτομα, εισέβαλαν στην αίθουσα τελετών φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα η τελετή να διακοπεί. Παρά τις διαπραγματεύσεις, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία προτίμησαν να αποχωρήσουν, καθώς η ατμόσφαιρα είχε φορτιστεί επικίνδυνα.

Παράλληλα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) προχωρεί σε νέες κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα «κανένας φοιτητής ή σπουδαστής, που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μη στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος».

Στην Αθήνα διοργανώθηκε χθες συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ και σε άλλες πόλεις έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας. Το ΜΑΣ καλεί παράλληλα τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να οργανώσουν άμεσα την πάλη, ώστε να μη διαγραφεί κανένας φοιτητής που θέλει και παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του. Να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις με τους φοιτητές και σπουδαστές που απειλούνται με διαγραφή. Να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πρυτάνεις, προέδρους, κοσμήτορες, προϊσταμένους, με αίτημα όλοι οι φοιτητές που το θέλουν να πάρουν μέρος στην εξεταστική.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Νοσηλευτικής, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Αγωγή, του Γεωλογικού, του Βιολογικού, της Φιλοσοφικής, της Ιατρικής και του Οικονομικού της Νομικής, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Συλλόγου Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ και των Χημικών Μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών από το ΤΕΙ Αθήνας.

Στην Πάτρα οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στις 10 το πρωί στην πρυτανεία, ενώ η γραμματεία Λάρισας του ΜΑΣ κάλεσε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στη διοίκηση του ΤΕΙ της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται για σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Επειτα από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μέχρι χθες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Εικαστικού, Ιταλικού και ΜΜΕ από το ΑΠΘ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους.

* Να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ζήτησε ο απερχόμενος πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρυτανείας. Κάλεσε δε τον υπουργό Παιδείας «να προχωρήσει μέχρι τέλους, ώστε να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αδίκως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και των οποίων οι θέσεις εργασίας αδίκως απειλήθηκαν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Παιδεία
Σχολές/Πανεπιστήμια
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Παιδείας
Χρονιά ανατροπών
Εντυπωσιακή άνοδος σε όλα τα πεδία
Ελπίζουν σε ισχυρό πτυχίο και γρήγορη αποφοίτηση
ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Παιδείας
«Θερμή» υποδοχή
Χρονιά ανατροπών
Εντυπωσιακή άνοδος σε όλα τα πεδία
Ελπίζουν σε ισχυρό πτυχίο και γρήγορη αποφοίτηση
ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές
Αναλύσεις
Με απόκλιση μικρότερη του 1% οι εκτιμήσεις της «Ε»
Υπουργείο Μεταφορών
Οι τράπεζες μπαίνουν στις συγκοινωνίες με... λεωφορειοδάνεια
Ποιες γραμμές αλλάζουν δρομολόγιο, ποιες καταργούνται
Οι αλλαγές σε κάρτες και εισιτήρια
Νερό/Υδροδότηση
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι
ΚΕΠΚΑ
Οδηγίες για εξεύρεση φοιτητικής γκαρσονιέρας
Πολύτεκνοι
Στοπ στο μπόνους για πολύτεκνους
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ραντεβού στη ΔΕΘ των εξαγγελιών έδωσαν οι ένστολοι
«Πουλούσε» ΕΣΠΑ
Πιστολίδι με νεκρό
Φωτογραφίες για αναγνώριση έδωσε η ΕΛΑΣ
Ανθρώπινα
30 χρόνια προσφοράς του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
Φεγγάρι, πλοίο, παφλασμός